0   

iztok @izo 18. Jul 2007, 13:29

to temo nisem vedel, kam dat, upam, da bo tukaj kul..
v glavnem, zanima me, kje (na področju ljubljane in okolice) kvalitetno in ugodno natisnjejo razglednice ipd, če ima kdo kaj izkušenj s tem. pri nas v beli krajini na žalost ni kvalitetnih tiskarn.
lahko je tudi digitalni tisk, bodo pa recimo 4 različni motivi (format a6), cirka 500 komadov vsake, skupaj 2000 kosov. sej najbrž je itak vse na isti matrici..
 0   

Oracle @Oracle 18. Jul 2007, 15:16

če ti ljubljana ni predaleč, pojdi v Foto delavnico splichal pri knjižnici šiška, če želiš ti lahko zrihtam kakšen popust!
 0   

Oracle @Oracle 18. Jul 2007, 15:34

aja, oni delajo digitalni tisk, ampak zelo kvalitetno!
 0   

iztok @izo 18. Jul 2007, 15:46

sej sm v ljubljani, v bk grem samo za vikend, pa še to ne vedno.
bi se pa priporočil za tisk, sploh če bo kaj sconto, grin
sicer fotke niso ne vem kaj (kr sem bil jst za fotičem, hehe), smo bi vseeno rajši vidu mal bolšo kvaliteto. a imajo tist premaz čez, ko se jih da videt po nekaterih razglednicah?
dej mi kakšen kontakt na zs ipd, kr rabim dost nujno.
aja, pa hvala!

edit:
a je to pravi naslov, mogoče?
http://www.fotodelavnica.si/
 0   

Oracle @Oracle 18. Jul 2007, 16:31

jap, to je pravi url!
 0   

iztok @izo 19. Jul 2007, 15:35

hja, no, še vedno sem odprt za predloge. ker gre za razglednice, sem vseeno malo bl kritičen glede tiska, čeprav vem, da digi tisk ni ne vem kaj (vsaj zaenkrat oz v večini primerov). lahko je tudi klasičen tisk, samo da dost hitro nardijo, pa fajn.
vsaj 250g papir..
 0   

Oracle @Oracle 19. Jul 2007, 15:57

kaj bojan nima tega?
 0   

iztok @izo 19. Jul 2007, 16:15

ima,ima. sm že bil tam, zanekrat se še dogovarjamo, nisem najbolj zadovoljen s kvaliteto, čeprav je rekel, da bo probal malo mašino poštimat ipd, precej rumenega štiha imajo fotke ipd. za par kosov mi ni problem, samo 2000 pa že, pa tudi malo dnarja ni..
 0   

Oracle @Oracle 19. Jul 2007, 16:44

aha to je pa možno, smo imeli tudi mi problem pri koledarju, pa sem potem zaradi časovne stiske fotke obdelal, da ni bilo tega štiha...

no, predlog je bil, kako se boš odločil pa je tvoja stvar thumbsup

bi te pa prosil če mi na ZS daš kakšen tvoj kontakt, bi rad videl kako si vse skupaj izvedel, ker bom tudi sam imel en podoben projekt.

lp, Miha
 0   

iztok @izo 19. Jul 2007, 17:06

evo, sej lahko kr sm nalimam. s fotkami nisem najbolj zadovoljen, sm moral s 300d fotkat, ki je mel probleme, fotkano s kit objektivom, corel pokvari barve ipd, mapka ok za prvo silo (čeprav tudi z dizajnom nisem zadovoljen), ampak kaj čmo, bo že, itak bo treba kasneje orenk nardit, ko bo celoten kompleks urejen ipd..aja, če mo že pr tem, kako je videt fotke, a so pr tebi presvetle mogoče? sicer po histogramu in na mojem (skalibriranem) monitorju je ok, pr njemu pa je blo vse presvetlo, print pa dokaj ok, samo barve so ble off..
 0   

Oracle @Oracle 19. Jul 2007, 17:13

jaz sm na njegovem računalniku ponavadi vse "skalibriral", da je bilo potem vredu. s svetlobo nisem imel problmov le z obdelavo (levelsi) in šumom, ki se pri digitalnemu tisku vidi...
 0   

iztok @izo 19. Jul 2007, 17:18

ma ne vem no, fajl je pri meni dokaj ok, kr so histogrami in barve ve redu, zaslon ima očitno preveč na svetlop naštiman, mašina mu pa rumen štih dela, to je vse. s pravimi orodji se da vse poštimat, samo cajt si je treba vzet..
 0   

Oracle @Oracle 19. Jul 2007, 22:47

ampak po pravici povedano meni (na skalibriranem monitorju) se te fotke ki so v tej temi zdijo nekam blede in tudi presvetle...imaš prav skalibriran monitor? pri meni je "slap" prežgan, tiste race tudi, zelena pa je povsod zelo zelo bleda?!
 0   

iztok @izo 19. Jul 2007, 23:11

hja, pogoji so bli bl šfoh, kaj čmo. če pe hočeš,da bo večina fotke razpoznavna, je treba pač reskirat skurjene svetle dele, hdr ipd pa mi ni všeč oz ne bi bil primeren. zelene pa je pač tm precej, hehe.
fotke so direkt iz raw, drgač čist fajn, ko se jih malo obdela, vendar potem jih corel (v katerem sem delal, pa še to ver10, noveješe imajo najbrž te zadeve bolj poštimane) precej po svoje prilagodi in to mi gre zelo na jetram ilustratorja se pa počasi navajam.
v vsakem primeru, z printerjem sem dobil dosti boljši razultat kot tisto iz mašine, ni pa to noič novega, sem že dostikrat bil presenečen, da so bile fotke iz laba na ali tudi pod kvaliteto mojih printov (in to zelo osnovnega printerja, ampak tudi osnovne pixme zelo fajn delajo, hehe).
no, bo mi že sporočil, če bo malo poštimal barv ipd, se mogoče še zmenimo, je pa teh digi studiev malo morje, kolkr sem gledal. večino delajo na laser stroje, se mi zdi, sem pa nekje zasledil nekje ne obali digi tisk na inkjet tehnologijo, kar najbrž ni šfoh, sej so ponavadi barve bolj močne ipd. samo kaj, ko se nimam časa igrat s tem, rabim pač enk povprečno dober print (za standard razglednice, seveda, za večji format ni tak problem).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati