0   

Miha Babnik @mbabnik 20. Jul 2007, 20:56

Eno leto sem lastnik KoniceMinolte 5D, s katero sem zadovoljen, rad pa bi kupil kakšen nov objektiv in tu se zadeva zatakne. Skoraj v nobeni trgovini (Beseničar, Mixi...) nimajo nobenega objektiva za KonicoMinolto (Sigma ali Tamron) na zalogi, to pomeni, da ga na licu mesta ne morem sprobati, ker če ga želim ga morajo naročiti, to pa te potem obvezuje k nakupu. Sonyevih objektivov tudi ni nikjer, ker očitno Sony Alfa 100 ni preveč popularen fotoaparat. Druga stvar pa je, da imam skoraj nov Nikon F75 z dvema objektivoma Nikkor 28-80G in 70-300G, ki ga tudi občasno rabim, zato sem premišljeval, da bi šel na Nikon sistem, kjer bi mi ta dva objektiva prav prišla. Ali se to sploh splača?

Hvala za nasvete in lep pozdrav.

Miha
 0   

gasper trampus @gtyrant 20. Jul 2007, 21:03

čudno da ni sony objektivov.

... drugače pa nikon d80 oz kaj boljšega ...

jaz grem v naslednih dneh po d80, mislim da bo prava stvar.
Musick ta kill for !!! ....
 0   

misfits @misfits 20. Jul 2007, 23:20

Tako je, D80. StaneC je naredil tako menjavo in Minolte 5D na Nikona D80 in mislim, da mu je sedaj bolje.
70-300 ti bo prišel prav, 28-80 pa se mi ne zdi preveč uporaben zaradi premalo širokega kota.
Če greš pa na Canon, boš pa na vsakem koraku lahko sprobaval objektive laugh
 0   

Aleš @lial 21. Jul 2007, 01:18

mbabnik je napisal/a:
Skoraj v nobeni trgovini (Beseničar, Mixi...) nimajo nobenega objektiva za KonicoMinolto (Sigma ali Tamron) na zalogi, to pomeni, da ga na licu mesta ne morem sprobati, ker če ga želim ga morajo naročiti, to pa te potem obvezuje k nakupu. Sonyevih objektivov tudi ni nikjer, ker očitno Sony Alfa 100 ni preveč popularen fotoaparat. Miha


Zanimivo!
Nič nimam proti, da menjaš sistem, to je tvoja stvar, ampak tolikšna antireklama je pa malo huda. Do sedaj sem še vedno dobil objektiv, ki sem ga želel imeti, ga preskusil in v dveh primerih tudi vrnil. Nič te ne obvezuje, da objektiv, ki so ga naročili zate tudi kupiš - če ti po preskusu ne odgovarja, ti pač ne.
Da pa jih ne bi imeli nikjer, je pa tako za lase privlečeno, da bolj ne more biti.
Ko omenjš Mixi, si verjetno mislil na njihovo ponudbo na spletni strani, kjer imajo dobavljivo celo paleto objektivov za Sony in še kup tistih za KM-mount drugih firm (Sigma, Tamron)? Kar poglej TUKAJ koliko soldov lahko zapraviš. In vse kar imajo v spletni trgovini, ti bodo v Mixiju (Diamant BTC) tudi prodali, če prideš do njih, brez skrbi!

Malce na pamet si pisal, ne? grin grin

Pa brez zamere, takšne trditve me vedno spodbudijo k pisanju.

LP

Aleš
 0   

Miha Babnik @mbabnik 21. Jul 2007, 09:12

lial,

vem kaj ponujajo po spletni trgovini, toda tega ni na zalogi sem spraševal konkretno za en objektiv, pa mi je prodajalka rekla, da če ga naročim ga bodo dobavili, pa sem rekel naj ga dobavijo, pa potem iz vsega tega ni bilo nič, ker je trajalo in trajalo. Pred tremi tedni sem bil v Mixi PC Diamant, vprašam prodajalca "imate kakšne sony objektive?" in pravi ne še, imamo pa tukaj (in pokaže na polico) prostor, da jih bomo postavili ko pridejo. O.K. Pridem predvčerajšnjim v Mixi Diamant po razvite slike in vprašam če že imajo Sonyjeve objektive in prodajalec pravi ne nobenega, na tisti polici, ki mi jo je pred tedni kazal paso bile neke druge stvari. Potem vprašam če ima kakšen širokokotnik za Minolto in pravi mogoče pa je kakšna Sigma in išče no na koncu je seveda ni bilo. Je treba naročit pri uvozniku mi reče. O.K. Hvala. Pri Beseničarju pa vprašam imate kaj za Minolto? Uh, pravi prodajalec to bo pa bolj težko za Minolto je pa treba naročiti. Aha. Zakaj imajo za Canon ali Nikon, Pentax skoraj vse objektive na zalogi?

L.P.

Miha
 0   

Aleš @lial 21. Jul 2007, 10:23

OK, se opravičujem, kaže da nisi pisal 'na pamet' confused
Zakaj imajo vse ostalo na zalogi, ne vem, verjetno jih precej več prodajo?

Mogoče sem vse skupaj gledal iz svojega kota, ko sem si 'navlekel' v letu in pol kolekcijo nekaj več kakor ducat vseh mogočih objektivov, od 17 do 500mm in zadnje čase nisem toliko pozoren na ponudbo. Če pa bi si želel imeti - na primer Sigmo 8/3.5, bi poklical v Infocono in bi jo verjetno dobil, če ne takoj, pa v nekaj tednih.

Še enkrat - če ti takojšnja dobavljivost in zaloge objektivov toliko pomenijo, potem kar menjaj. Še najboljše v Canon, tudi nikonaši menjajo sisteme, oni že vedo zakaj. grin grin grin

LP

Aleš
 0   

Andrej @fotokaj 21. Jul 2007, 16:35

lial je napisal/a:
...potem kar menjaj. Še najboljše v Canon, tudi nikonaši menjajo sisteme, oni že vedo zakaj. grin grin grin


In ti si ga napeezdeel, da dela antireklamo?! upset
 0   

Aleš @lial 21. Jul 2007, 16:46

fotokaj je napisal/a:
In ti si ga napeezdeel, ga dela antireklamo?! upset


Imaš prav. cry

Ne bom več.
 0   

Stane Crnjak @staneC 21. Jul 2007, 17:06

No, še moj piskarček pristavim, ker sem naredil enak prreskok. Iz KM 5D na Nikon D80. Na kratko, primerjave ni. Je Nikon D80 pač boljši. Da se takoj popravim. V upravljanju aparata in v dostopnosti funkcij in razporeditvi posameznih gumbov je KM 5D še vedno korak pred Nikonom in kolikor sem videl, dva koraka pred Canonom (govorim o razredu D80, 30D, K10). V vsem ostalem; senzor, število AF točk, hitrost ostrenja, izdelava, držanje, dodaten zaslonček, posamezne funkcije (npr AUTO ISO), število funkcij, obdelava JPEG, pa z Nikonom ni primerjave. Sploh ne, ko ugotoviš, da šetvilo točk na senzorju JE pomembno. In to zelo. Če kdo reče, da razlika med 6 MP in 10MP ni velika, govori neumnosti. Da ne bi narobe razumljeno. KM 5D je prav dober apata, vendar z D80 pač ne more tekmovat. Tega ne more niti niti njegov naslednik, Sony alpha 100.
 0   

misfits @misfits 21. Jul 2007, 17:19

staneC je napisal/a:
V upravljanju aparata in v dostopnosti funkcij in razporeditvi posameznih gumbov je KM 5D še vedno korak pred Nikonom in kolikor sem videl, dva koraka pred Canonom (govorim o razredu D80, 30D, K10).


hm, to mi je res čudna trditev, kaj pa po tvoje pri 30D manjka?
 0   

Stane Crnjak @staneC 21. Jul 2007, 17:47

Nič, moram malo "špiknit"! Canonaše. KM je pa imela vseeno boljše razporjene gumbe in njihova funkcionalnost je bila tudi boljša. Ampak, to je baje veljajlo že od nekdaj. Na PN ja lastnik napisal, da ima Minolta najboljše bodyje, Nikon najboljše objektive, Canon pa od vskagea po malo. To oceno je dal njegov kolega, ki si je lastil vse 3 sisteme in to "high end". Žal tega več ne najdem, ker so malo spremenili vsebino. Amapak, takrat še ni bil "film" vgrajen v body...
Canon vs Nikon.
malo osnov
prednosti Minolte
 0   

gasper trampus @gtyrant 21. Jul 2007, 17:53

kaj bi dal da bi d80 imel tako hudo ohišje kot je bil pri km 7d ...
deal
Musick ta kill for !!! ....


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati