če misliš na avto na stisnjen zrak, ša zdaleč niso tako eko, kot je na prvi moment videt. treba je vedet, da se porabi ogromno energija, da se tudi zrak stisne, kompresor tudi nuca elektriko (ali pa bencin) in to precej le-te.
na te zadeve je treba gledat višje, da se vidi gozd, kakor pravijo, seveda pa bi tudi jst rad videl avto na zrak, vodo ipd, samo naj bo res eko frendly z energijami, od proizvodnje naprej.
back to topic:
če bi že res moral en supercar imet, bi blo kaj takšnega:
lamborghini gallardo, če ga kdo ne pozna slučajno. res en lepših avtov nekaj zadnjih let, vsaj zame, pa tudi ne najdražji gledano podobne modele pr konkurenci. nič kaj dražji od kakšnih tistih kvazi nemških terencov, ki jih vidiš že v vsaki vasi (aka bmw x5, audi ipd). edino, kar me moti pr tem avtu, je to, da ga italianska policija nuca za lovljenje dirkačev po avtocestah. jep lambo z policia napisi:stars:
od klasike kakšen citroen ds
(žaba po domače, ampak res tista iz 70tih), al pa recimo kakšen dodge charger
od ameriških muscle car-jev, no, pa tudi mustang seveda, samo ne modern, kot ga ke videt pri nakarpovu, novi mi niso všeč.že od otroštva mi je bila cobra seveda top car, zdej pač ni avto tolk v ospredju..