0   

tomaz lagoja @Goyc 16. Avg 2007, 23:04

V kratkem nameravam nabaviti en soliden in majhen digitalni fotoaparat. Zaenkrat sta mi najbolj padla v oči Fujifilm FinePix F40fd in Panasonic LUMIX DMC-FX12.
http://www.dcresource.com/news/newsitem.php?id=3463
http://www.dcresource.com/reviews/cameraDetail.php?cam=948
Sem amaterski fotograf a vseeno kar zahteven in sem prerasel svoj že kar star aparat, ki mi je predvsem prevelik.
Fotoaparat večinoma uporabljam na potovanjih zato mi priročnost veliko pomeni prav tako slikam tudi v temnejših zaprtih prostorih tudi brez uporabe bliskavice (npr cerkve) in ponoči. Dobro naj se obnese tudi če je v težjih pogojih treba nahitro narediti kakšen posnetek npr ponoči na kakšni prireditvi ali lokalu kjer se lahko uporabi bliskavica. Makro posnetkov večinoma ne delam pravtako mi zadostuje 3X zum, ki ga imata oba(ok, 4 bi bilo idealno).

F40fd naj bi imel boljšo kakovost slike pri višjih ISO nastavitvah in tehnologijo zaznavanja obrazov medtem ko ima FX12 stabilizator slike. Potrebujem nasvet katerega od izkušenih uporabnikov kateri bi bil zame bolši.Najbolj me zanima koliko se pozna stabilizator slike oziroma večji šum pri ISO>400, glede na moje potrebe.
Če ima kdo še kak drug predlog bom zelo vesel a aparat naj bo majhen in ne dražji od 250€, se pravi od Fujija(cene sem gledal v dveh znanih internethih prodajalnah).

Hvala za mnenja
 0   

Matej Ružič @mat 17. Avg 2007, 07:26

Za tvoje potrebe, to je slikanje ljudi v temnih prostorih ti stabilizator ne pomaga prav nič, tako da je moj predlog popolnoma jasno Fuji, ampak model F31 fd, ki je en razred višje od f40. Poleg tega s Panasonici ni priporočljivo slikat z več kot 200 ISO!!! Primerjalne teste za Fujija si poglej še tukaj http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf31fd/page13.asp. Primerjava je sicer z Canonom 800 IS, ampak mislim da je ta Panasonic še slabši kot ta Canon tako da v tem neke dileme lih ni kaj je boljše.

To pa bom poslal na zasebna sporoča kje v Sloveniji ga kupi in po kakšni ceni-mislim da boš pozitivni presenečen.

Lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati