0   

Katja @butterflygirl 23. Avg 2007, 14:37

Prosim,če mi lahko vsaj nekdo svetuje kak iso naj uporabim pri fotografiranju pod vodo.Dobila sem namreč toliko podatkov,da sem čisto zmešana kaj je prav in kaj ni. Help
 0   

tjaz ocepek @tjaz 23. Avg 2007, 14:48

Če sprašuješ za Sea&sea kompakt se trudi imeti čim nižji iso- če ne bo prišel predolg čas bodo slike pri nižjem iso lepše (manj šuma...). Najboljše da poslikaš isti motiv z različnim iso in se po pregledu na računalniku odločiš kaj je zate še sprejemljiva kvaliteta.. Drugače pa na žalost ni nekih univerzalnih nastavitev.
 0   

Katja @butterflygirl 23. Avg 2007, 14:51

kaj pa za canon g7?tudi manjši iso-ker sem slišala marsikaj in res več ne vem kaj pa kako?kateri aparat pa ti uporabljaš za pod vodo?
 0   

tjaz ocepek @tjaz 23. Avg 2007, 14:59

Sam uporabljam S&S dx8000g. Večino slik sem posnel na iso 64. Vse kar je več kot iso 200 je pri mojem aparatu skoraj neuporabno zaradi šuma.. Kako je z canonom g7 pri višjem iso nimam pojma zato je najboljše da sama preizkusiš kaj ti je še ok. Je pa pri vseh aparatih tako, da slikaj z čim nižjim iso ki ti bo še omogočal, da bo čas zajema fotografije dovolj kratek, da slike ne bodo zmigane..
 0   

Katja @butterflygirl 23. Avg 2007, 15:09

ja tvoje slike so super-moje pa zlo porazne iz sea&sea sad

upam da mi bo canon delal malce lepše slike-ker te so ćisto zelene kot da bi se potapljala v močvirju in ne v morju:).hvala za odgovor
 0   

tjaz ocepek @tjaz 23. Avg 2007, 15:16

Pravis da imas zelene slike.. To bo verjetno zaradi barve vode in globine ki že po nekaj metrih pobere vso rdečo barvo. Problem lahko delno odpraviš z nastavitvijo bele barve (white color balance-poglej navodila). Potem pa z sabo pod vodo vzameš nekaj belega (brisačo,...) in ko si na določeni globini z pomočjo belega predmeta nastaviš belo barvo na aparatu. Nisem prepričan če ti S&S to omogoča, je pa uporabno za vsak aparat ki omogoča nastavitev WBja.
 0   

andyz @andyz 23. Avg 2007, 15:52

Vedno je bolje čimnižji ISO. Je pa potem odvisno od svetlobnih pogojev, kako nizko lahko greš z nastavitvijo, to je vse. Drugega navodila ni.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati