0   

Gorazd Zupančič @Zupi 24. Avg 2007, 23:56

V kratkem bom šen na en jutranji session na Ljubljansko barje slikat naravo. Jaz bi povprašal na kater konec barja je najbolš it (Ljubljano poznam bolj tko tko)? Kateri meseci so najprimernejši? To da bom moral zgodaj vstati sem se pa že sprijaznu (drugače nisem jutranji človek).

Za vse nasvete, vnaprej hvala.
 0   

Aleš @lial 25. Avg 2007, 03:07

Letni časi na Barju so vsi po vrsti lepi, nekoliko je treba biti pozoren le na meglo, ki se pri lepem vremenu včasih ne dvigne tudi do desetih, enajstih.

Ne vem sicer, s kakšnim prevoznim sredstvom nameravaš priti do Barja, recimo da je osebni avto. Predlagam ti pot mimo (ali pa od tam naprej) Plečnikove cerkve sv. Mihaela, po nekaj sto metrih zaviješ levo in nadaljuješ po označeni poti. Razdalja označene poti od cerkve in nazaj je cca 11km.
V tem času je pot v glavnem normalno prehodna, ko je bolj mokro pa priporočam primerno obutev. In seveda pozornost pri skokih iz poti, to je pač - Barje. Ker je karta, ki sem jo prilepil precej nenatančna, se ti lahko zgodi, da boš odkorakal po kakšnem od kolovozov, ki so velikokrat tudi slepi, ali pa se končajo ob kakšnem večjem jarku. V takem primeru ne poskušaj s preboji preko polja, zadeva postane lahko precej blatna.

Druga možnost je od spomenika med Notranjimi goricami in Podpečjo, proti Bevkam, na karti označen moder del bi lahko bil pri mokrih pogojih tudi neprehoden.
 0   

Jan Vrhovnik @Palkic 25. Avg 2007, 09:56

Sem že enkrat hotu odpret isto temo... lial hvala ti za tole označitev... thumbsup
 0   

Gorazd Zupančič @Zupi 25. Avg 2007, 10:14

Lial thnx sunny


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati