0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 9. Sep 2007, 20:58

http://www.genspot.com/ShowVideo.aspx?video_id=18341
http://www.genspot.com/ShowVideo.aspx?video_id=18342

bigeek ni kaj za dodat.

http://www.genspot.com/ShowVideo.aspx?video_id=15761
ob tej se še bolj zamisliš coldshower
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Nejc Zemljič @N3jc 9. Sep 2007, 21:15

meni so to ene izmed najboljših reklam, lahko bi jih predvajali malo bol pogosto da bi se ljudje začeli počasi res malo zamišljat kaj delajo v vozilih
 0   

Jan Vrhovnik @Palkic 9. Sep 2007, 21:17

3. ti res da mislit... pa tudi naši dve nista slabi... ampak kaj ko je to vse res... no
 0   

Žiga Ropret @Ropret 9. Sep 2007, 22:22

1. in 2. se redno vrtita na Radiu Belvi. Sicer mi do sedaj ni bilo jasno kaj tocno pomeni ampak ...

na Tv pa se nisem opazil
"No experiment is ever a complete failure. It can always be used as a bad example" P. Dickson
 0   

valentin @skalca_man 17. Sep 2007, 18:24

Od kar se vrtijo na tv-jki in radiju sem začel počasneje voziti
 0   

Heretic @Heretic 17. Sep 2007, 19:10

a kdo ve kdo je to režiral? ker sta reklami super, že ko sem ju videl po tv sem izbuljil oči... pa kako je bilo sploh snemano? kadri so nori!

okej, dost navdušenja. iskreno upam, da bodo te reklame ni njim podobne kaj pomagale pri trenutnih varnostnih razmerah na cesti oz. pri kulturi vožnje. na preventivi očitno (spet pozno) pospešeno delajo (zvišanje kazni za 100%, nove reklame, ipd...).. deal
 0   

Janez Šturm @jj65 17. Sep 2007, 19:22

Kakor se morbidno sliši, se ljudje navadimo tudi na takšne 'spote' in njihova sporočila.
Verjetno vsi imate B kategorijo. Koliko od vas pogleda levo in desno pred železniškim prehodom? Koliko vas striktno upošteva prometne predpise? Sploh v domačem območju večinoma vozimo 'na pamet'. Če se do sedaj ni nič zgodilo, se ja ne bo ravno danes,...
Kmalu bomo imeli divje visoke kazni. Moje mnenje je, da sem veliko bolj nevaren na cesti (tako sebi kot ostalim), če vozim striktno po omejitvah!?!
Naši policaji pa tako za vzrok nesreče vedno napišejo neprilagojena hitrost. Prometne znake lahko postavlja tako rekoč vsak (brez ustrezne strokovne izobrazbe). Enako velja za ležeče policaje in krožišča, pa še kaj se najde kar je trenutno moderno. Ni čudno, da imamo takšno zmedo na cestah. Vendar prihodnost je rožnata. Hitrosti se bodo zaradi zastojev in gostega prometa znižale. Pri manjših hitrostih so tudi posledice manj hude (nisi mrtev ampak invalid!).
Vsaka nezgoda je nepotrebna in tragična. Se mnenja, da igranje na čustva (mlade punce na vozičkih) neokusno! Če to reši eno nesrečo, sem pripravljen tudi to požret. Lep večer in pamet v roke, ko vozite. J
 0   

chips @chips 17. Sep 2007, 19:40

Reklami nista nasa produkcija, saj sem jih videl tudi na neki tuji TV....

Sta pa dobri, ni kaj.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Aleš @lial 18. Sep 2007, 05:16

jj65 je napisal/a:
Moje mnenje je, da sem veliko bolj nevaren na cesti (tako sebi kot ostalim), če vozim striktno po omejitvah!?!


Prav včeraj me je za las 'v škarje' prehitel mladenič z u iber opedenanim golfom III in sedenjem skoraj na sredini (glava mora biti nagnjena h konzoli), pri nekako dobrih 150 km/h.
Nasproti vozeči kamion ni niti trznil.
Aha, tudi sam nisem bil čisto 'po predpisih', moralo bi iti 80, pa je bilo kakšnih 100. In nisem niti slučajno pričakoval, da me bo kdo pri tej hitrosti še prehiteval.
Po tvojem receptu, jj65, sem vozil 'varno'.
Torej jj65, kaj predlagaš?
Da bi še jaz moral stisniti do 150?

Relacija je bila Turjak-Škofljica, bolj na vrhu klanca... kar nekaj svečk je tam ob cesti, verjetno zaradi takih, kot sem sam.
 0   

Janez Šturm @jj65 18. Sep 2007, 06:26

Najprej, to nisem bil jaz. Kaj več kot, da gledaš na vse strani vedno in simultano ter, da ukrepaš pametno še preden se kaj zgodi ti ne morem svetovati. Nekako poskušaj preživet. Glede hitrosti velja nekako tako, da do 130 km/h so še neke možnosti za preživetje, kar je nad, jih pa ni več. Ok so izjeme, ampak 'fašeš' jih pa pri nižji hitrosti tudi lahko (kot v skoraj tvojem primeru).
Mene je zbodlo to, da se operira s paraplegiki in igranje na čustva. Ne prej ne pol se ne spomne nanje nobeden. Pločniki imajo robnike previsoke, avtobusi niso prilagojeni (tudi taxiji ne), klančin skoraj ni, če pa so že se končajo kje 'zadaj',...
Na kafetu piše, da je vroč, navodila za uporabo sušilca za lase so 2cm debela, narod se za vsak drek toži,...
J.....š tako marketinško družbo, ko jo vodijo pravniki in ekonomisti. Dan sicer ni najlepši, a obeta... J
 0   

Aleš @lial 18. Sep 2007, 07:44

No, to da nisi bil ti, jj65, verjamem. grin
Mene je predvsem zbodla pripomba o nevarnosti pri vožnji po pravilih.
Tu se namreč s teboj v popolnosti strinjam!
In trdim, da je vožnja po naših avtocestah najnevarnejša prav takrat, ko pelješ 130. Za polže si prehiter za spidije pa prepočasen. In pravzaprav nimaš svojega pasu, kjer bi lahko peljal s tempomatom...

Po naših in tujih cestah vozim že 40 let, dva meseca in tri dni, zato lahko zapišem tudi to, da so norci na cestah bili takrat in so danes.
Razlika je le v tem, da so včasih noreli s fički, danes pa z bemfelni. Ali pa z Audiji, ti so pa sploh kasta zase. grin grin
Mrtvih je bilo mnogo več (preko 600/leto) kakor danes, pa ne zaradi pameti, temveč zaradi varnejših avtomobilov.

Skratka: dekleta in fantje - po pameti.

LP

Aleš
 0   

Stane Crnjak @staneC 18. Sep 2007, 08:04

Ja, če na AC voziš okoli 130km/h, je vožnja najbolj stresna. Ampak, a so za to krivi tisti, ki vozijo po predpisih oz 130? Mislim, da ne. V Italiji slovenceljni vozijo lepo 130, na cesti Trst-Gorica pa vsi 70 ali 50. Slovenceljni smo dirkači večinoma samo doma. "Na slovenskem smo mi gospodar!". Za zmanjšat števila mrtvih je potrebno zmanjšati povprečno hitrost. Ko sneži je polno bušk na pločevini, pa skoraj nikoli ni nihče huje poškodavn, kaj šele mrtev. V mestih pa na dolgih mestnih ulicah "ležeče policaje" na vsako križišče oz pred vsak prehod. V Lj se tudi preko dneva, pogosteje pa ponoči na Vodnikovi, Podutiški, Cesti na Brdo (pa še kje) tako priteguje, da ne moreš verjet. Gre blizu 200. Voznika obtožitpovzročanja splošne nevarnosti in odvzet vozniško za 10let. Kreteni!
 0   

Aleš @lial 18. Sep 2007, 08:21

Pri današnji tehnologiji bi bila OBVEZNA GPS sledilna naprava v avtomobilu majhen korak za sistem in velik za voznike. Potem pa avtomatika: prehitra vožnja se kaznuje brez zaustavljanja, direktno s položnico, ali v hujših primerih z odvzemom vozila IN vozniške.
Me prav zanima, koliko bi bilo še prehitre vožnje...

LP

P.S.: ste kdaj pomislili, da imajo nekaj takega tovornjakarji že desetletja vgrajeno v svoja vozila? (tahograf+sledilna naprava)


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati