0   

Bogdan @Bogdan444 16. Sep 2007, 22:40

Dragi kolegi,

najbrž je še kdo od vas pogledal fotke na zgornjem natečaju in jih ocenil. Drugi ste mogoče tudi poslali svoje uspešne fotografije tja. Ko ste dobili prvo visoko oceno in se uvrstili nekam na vrh seznama, pa ste gotovo v enem dnevu padli globoko dol.

Še bolj kot to, da so vaše fotke dobile tako slabe ocene, se vam je najbrž zdelo čudno to, da je vodilna zelo podpovprečna fotka Iz Tominškove v Vrata. Naj oprostimo fotografu, da ne zna slovnice. Ampak zakaj take ocene?

Zato, ker glasovalni sistem omogoča, da heker z malo znanja računalništva lahko glasuje poljubnokrat. Kar nekaj dni sem spremljal dogajanje. Trenutno vodilna fotka Dela se dan, je na prvo mesto napredovala zadnji dan, ko je dobila 247 glasov in predzadnji dan s 117 glasovi. Toliko prijateljev? Ne avtor si je več kot pol od teh glasov dal sam, z drugo polovico pa so mu konkurenti poskusili vzeti vodstvo. Ti so tudi sicer dobre fotke nehekerjev ocenili tolikokrat, da so jih spravili na ocene pod 1,5.

Pri vsem tem se sprašujem samo, kakšen je smisel takega fotografskega natečaja. Za jopič, majico in nogavice, ki so prve tri nagrade.

V razmislek pa tudi ostalim spletnim galerijam, ki izbirate fotografije meseca in podobno. Koliko ste bolj zaščiteni proti takšnemu glasovanju hekerjev in ne fotografov. Vem, da moraš ob prijavi podati elektronsko pošto. Ampak saj ni problem dobiti 100 elektronskih naslovov na kateremkoli od web-mail ponudnikov.

Lep pozdrav

Bogdan
 0   

Peter Bernik @Noob 16. Sep 2007, 22:44

Mi smo ravno v ta namen preuredili sistem glasovanja za fotografijo tedna. Glasujejo lahko le člani galerije z zadostnim številom objavljenih fotk. Enostavno in učinkovito. Ker so tudi na tem portalu nekateri revčki goljufali...
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

misfits @misfits 16. Sep 2007, 22:53

Res bedno početje, se spomnim nekoga, ki je na nekem sosednjem portalu pozival naj glasujejo za njegovo fotko.
Prišlo je do tega, da je nekdo tole napisal:"za doloceno kolicino tvojega avatarja ti lahko spisem enega anonimnega klikerja, ki bo v enakomernih casovnih presledkih klikal na tvojo fotko vsakic iz drugega IP-ja... Kaj pravis?"
in avtor je bil seveda navdušen nad tem...in je tako zmagal. dead
 0   

Stane Crnjak @staneC 17. Sep 2007, 06:49

A zdaj veste zakaj se športniki dpongirajo... devilish


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati