@rokin_: Seveda je uporaba DSLR-ja veliko zahtevnejša. In MatejG je očitno presodil, da še ni pravi čas za "prestop".
Sedaj pa še nasvet MatejuG: kupi Fuji 9600 in si po mojem mnenju zmaga. Ne vem sicer, kako je s super makrom, vendar aparat dela fantastične posnetke (za svoj razred in ceno, se razume).
Dober kompact tipa Laica (hitro prožilo, večji senzor,..) je dražji od kar nekaj dslr (potem si pa tam). Za dober blur je pa potreben večji senzor in 'hitra/svetla' optika. Na kompaktu skozi iskalo ne moreš kontrolirati ostrine (globinske ostrine). Mogoče malo razmisliš (kjub vsemu) tudi proti dslr. Lp j
nevem zakaj si vsi ustrašite DSLR, jaz tudi nimam zelo visokega fotografskega znanja pa sem kupil vstopni DSLR model pa se hitreje učiš kot pri kompaktnih. Čeprav je še treba kupovati dodatno opremo, ki je draga pomisli, da si boš verjetno 1× želel dslr, potem pa pomisli koliko si odštel za kompaktnega
Kupi raje dslr.
Sam sem lastnik fujija 6500. Saj je super aparat za svojo ceno, ampak me moti, da nimaš kontrole nad globinsko ostrino in nastavka za zunanjo bliskavico.
Če bi še enkrat kupoval bi se odločil za pentax k100d super dvojni kit.
Nad kompakti da nimaš kontrole nad globinsko ostrino?
to je mišljeno v smislu, da imaš pri kompaktu večkrat ostro tudi tisto kar ne želiš, zaradi velike globinske ostrine. Pri DSLR pa imaš lahko ozadje lepo zamegljeno.