0   

j3rn3j @j3rn3j 17. Sep 2007, 16:43

imam 2 vprašanji, in sicer kje se v photoshopu nastavi format slike...oz če hočem dat razvit fotografijo v formatu 18x13 kako to nastavit...(nekdo mi je dal informacijo da morem nastavit dpi-al nekaj podobnega na 250) .

potem pa me še zanima, kako v photoshopu nastavit npr....da ti vse fotografije v mapi zmanjša kvaliteto in velikost...(potrebujem za objavo na internetu).

Hvala in upam na čimhitrejšo pomoč
 0   

Sigma @Sigma 17. Sep 2007, 22:09

velikost in ločljivost nastaviš pod Image --> Image size

to da ti pa vse fotke zmanjša pa se malo pigraj z akcijami ali pa File-->Automate-->Batch se mi zdi
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.
 0   

Boštjan @Racman 18. Sep 2007, 06:21

Pri spreminjanju formata slike za tiskanje moraš upoštevati razmerje stranic slike iz aparata in natisnjene slike, ponavadi sta to razmerji 4:3 in 3:2. Jaz sem zadevo rešil tako, da sem odprl novo sliko z želenimi dimenzijami in ločljivostjo. Za manjše fotografije je pametno imeti 300 ppi, pri večjih je lahko tudi manj. Potem pa v to prazno sliko kot nov layer vneseš fotografijo in jo po želji razteguješ in premikaš, dokler pač ne dobiš tistega izreza, ki ga hočeš. Na koncu pa posnameš v JPG in pošlješ v tisk.

Za spreminjanje velikosti večjega števila slik je pa zelo praktičen in enostaven Irfan View. Da se pa tudi v PS, seveda.
 0   

Sigma @Sigma 18. Sep 2007, 16:54

Ali še bolj enostavno, uporabiš Crop Tool, na vrhu se ti pokažejo možnosti za nastavit širino in višino ter ločljivost. Potem pa samo potegneš p sliki in izbereš željen izrez.
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati