0   

matjaz007 @matjaz007 10. Okt 2007, 19:14

pozdravljeni.
pri omenjenem fotoaparatu so mi morali zamenjati dc-dc konverter in krmilno elektroniko. ali morda kdo ve kaj bi lahko bil vzrok okvare?
ne bi rad, da se zadeva ponovi po moji krivdi, ker je 135€ kar precej denarja. uporabljal pa sem poleg originalne opreme še 4gb cf kartico in albinarjevo dodatno baterijo.
ali je lahko vzrok v kartici? aparat je sicer že nekaj časa delal malo po svoje odkar pa sem dal noter 4gb kartico, da bi lahko kakšen daljši videoposnetek naredil pa se mu je čisto zmešalo.

hvala za pomoč

lp
matjaž
 0   

Uroš Oblak @Abakus5060 11. Okt 2007, 06:44

Imam ta aparat in teh težav ne poznam.
poleg originalnega pa uporabljam še Hahnelov akumulator. Po kakšnem času pa se je to pojavilo?
 0   

neptun @neptun 11. Okt 2007, 09:47

Krmilna elektronika je odpovedala zaradi okvare dc-dc konverterja. Zakaj pa je prišlo do okvare dc-dc pa lahko le špekuliram ...eden izmed razlogov je lahko obrnjena polariteta (narobe vstavljene baterije, doma narejen adapter za elektriko)
 0   

matjaz007 @matjaz007 11. Okt 2007, 18:57

to se je pojavilo po slabih 3 letih uporabe. polaritete ne gre zamenjati, ker akumulator tako ali tako ne gre drugače noter, ker je tako oblikovan. ves čas pa sem uporabljal samo originalen polnilec od olympusa. vse skupaj se je začelo, da aparat vsake toliko ni hotel dati v prednastavljen program. ko pa sem začel uporabljat 4 gb kartico je sicer delal malenkost počasneje ampak ne vem zakaj bi to lahko bil problem. potem pa je naenkrat zapiskalo in pokazalo zoom error in je vse skupaj odpovedalo.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati