Ker se odločam za nakup studijske opreme (za začetek 1-2 flasha s softoboxi), bom potreboval tudi svetlomer. Lani sem rental Polarisa, vendar sem imel občutek, da mi kaže vsaj pol blende preveč, ali pa sem jaz delal nekaj hudo narobe.
Kaj menite, kaj je za kupit? Predvsem bi rad, da poveste kake svoje izkušnje... Cenovni rang je med 100-150€ (če je res mašina tudi proti 200, ampak raje ne).
Če s polarisom nisi bil zadovoljen, potem predlagam Sekonic Flash Master
L-358 ali nekaj boljšega Gossen-a, ki so precej dražji. Gossen in Sekonic naj bi bila vodilni firmi . Sam sem zadovoljen s Polarisom, pa tudi sicer z digitalom ni take panike, ker imaš potem še histogram za kontorlo. Na filmu se pa res ni za igrat.
Za 100-150eu, boš pa bolj malo dobil. Sploh "kvalitetnejši" modeli se pri teh številkah šele dobro zacnejo. Vsekakor poglej Sekonic in Gosenn modele, na BHphoto imajo veliko izbiro.
Nek bolj osnoven model pa ze dobiš za tak denar (seveda tu mislim na digitalne lcd modele, ki merijo vpadno&odbojna svetlobo, ambient in flash; ne nek analogni model, katerega pa dobiš tudi za manj denarja).
Tudi sam kupujem, pa sem trenutno pri L-358..