0   

Luka @akulp 20. Okt 2007, 07:19

Takole..precej sem prebredel trgovine zadnje dni...odločam se za nakup nekaj boljšega kompakta in prišel sem do teh zaključkov.

-Olympus SP560

-Panasonic FZ18

Nekako sem ze izlocil SOny H), ki ima za moje pojme krepko preveč nenaravne barve in je tudi za oprijem "plastikfantastik",ter Canona S5IS, ki mi nekako ne potegne...

Sedaj sta mi ostala še zgornja dva..nisem kak hud profi, rad bi le počasi prešel v ene malo bolj zahtevne vode, saj sem imel so sedaj vse v rangu 3x zoom...tisto povsem obicajno. Slikam razlicne motive, predvsem pa v naravi, niti ne toliko v notranjosti. Fino je , da se aparat obnese tudi ob slabsem vremenu.

Nekako se bolj nagibam k Panasonicu, tako zaradi stabilizacije, baterij (ne maram preveč AA) in hitrosti, saj je baje Olympus nekoliko počasnejši.

Kar sem imel sam možnost testirati, sem videl, da Olympus tudi potrebuje več časa, da "zapiše" fotko, čeprav sem imel "hitro" izvedenko kartice.


Rad bi slišal še vaša mnenja o teh dveh fotoaparatih. Panasonica namreč pri nas se ni oz. je prva pošiljka ze posla, pa me zanima, če ga kdo ima in kako je zadovoljen.


Mogoče pa še ena zadeva. Panasonic TZ3, baje je velik prodajni hit, je zelo mi je vsec majhnost,za tak fotkič odlične karakteristike.. po drugi strani pa bo verjetno kdo rekel, da to ni tisto pravo in da tako majhen aparat ne more nuditi dovolj v tem rangu cene (ki je podobna večjim "bratcem" kot sta zg. dva modela).

Kaj pa menite vi?


Hvala za pomoč!
 0   

Petra @Petraaa 8. Feb 2008, 00:03

Js bi pa prosla, če bi mi kdo svetoval in sicer, zbiram med aparati: panasonic fz18, sony h9 in olympus sp-560 uz.

Hvala!!!

Petra
 0   

Rudi Robič @ferrari 8. Feb 2008, 15:00

Jaz mam fz7,pa dela ko ura že skoraj 2 leti,snema ko kamera in kolko maš veliko kartico,tak da ti priporočam Panasonica, Olimpus ma zda zunaj že 570ko in to v zelo kratkem času-samo nekaj popravljajo,sony je pa bolj za camkorderje.Če pa maš še malo časa pa počakaj na novega canona,bo tudi mel verjetno široki kot
 0   

Petra @Petraaa 8. Feb 2008, 15:10

sm ravn gledla tega 570...sam me ni prepričal....smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati