0   

Tadej @WiNDsch 25. Okt 2007, 15:00

Prosil bi vas za kakršenkoli nasvet. Imam 2x 600W fleša Elinchrom, belo podlago (papirna), slikam pa obleke. Problem je v tem da barve niso prave, oziroma če slikam črno obleko in da hočem da je ozadje popolnoma belo (0,0) mi obleka postane siva in ne črna. Poskusil sem z različnimi WB, časom, zaslonko, vendar vedno pridem do dokaj enakega rezultata.
Drugo vprašanje pa je pri take fotografiranju ozadje popolnoma belo že po nastanku fotografije ali se to obdela v PS?

lp,
Tadej
 0   

iztok @izo 25. Okt 2007, 15:06

fotkaj v raw, zraven obleke dej kodak barvno skalo gor in potem lahko v obdelavi poštimaš barve.
še prej lahko še fotič skalibriraš na to skalo, link sem že dal tukaj enkrat, če ne večkrat, dej uporabi nadji funkcijo zgoraj desno.
 0   

Boštjan @BostjanB 25. Okt 2007, 17:11

Ozadje (bel papir) moraš preosvetliti če hočeš da je na fotografiji belo. Če nimaš nastavljive svetilnosti reflektorjev probaj naslednje: Objekt malo odmakneš od ozadja in ga osvetliš z enim reflektorjem bolj od daleč. Ozadje posebej osvetliš z drugim reflektorjem bolj od blizu. Možno je da boš rabil še kakšen dodaten reflektor za osvetlitev ozadja iz obeh strani (da bo enakomerno belo).
 0   

daylight @daylight 25. Okt 2007, 17:45

z belo podlago osvetljeno od zgoraj neboš nikoli z nobeno nastavitvijo dobil "prave" osvetlitve na objektu in res belega ozadja. ena opcija je res odmikanje od ozadja in ločeno osvetljevanje. ena opcija pri tabletopu (iz mlečnega pleksi stekla) je osvetlitev od spodaj. Še najbolje pa boš to opravil tako da preprosto slikaš na "belem", pravilno osvetliš objekt, ozadje pa odrežeš oz zbrišeš v photoshopu. za to rabiš kar nekaj prakse, na začetku gre strašno počasi, je pa to način kjer boš res dobil pravo belo oz transparenco. Tako se pač dela ti. packshote, kjer ponavadi oblikovalci rabijo produkte čisto brez ozadja in senc, ker se to dela pri oblikovanju.
 0   

Peter Bernik @Noob 25. Okt 2007, 18:46

V bistvu je že daylight vse povedal. V tvojem primeru je zagotovo najboljše ločeno osvetljevanje, pač isto kot da bi fotkal model na belem ozadju. Če imaš samo dva fleša z enim osvetli obleko z drugim pa od zgoraj ozadje - 90 stopinj na podlago, samo to je spet težko če nimaš stropne konstrukcije za obesit fleš...
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Tadej @WiNDsch 26. Okt 2007, 07:32

uuffff super, hvala vam za odgovore :-)
Ali je kdo od vas naredil sam oziroma dal nekomu delati "table" iz plexija? Namreč potreboval bi velikega, v trgovini pa so sami neki kompleti z reflektorji in so svin... dragi, pa še majhni so.
 0   

Boštjan @BostjanB 26. Okt 2007, 08:02

prozoren pleksi imajo v Bauhausu že narezane kose ali pa narežejo po meri.
 0   

Tadej @WiNDsch 26. Okt 2007, 08:36

uuffff super, hvala vam za odgovore :-)
Ali je kdo od vas naredil sam oziroma dal nekomu delati "table" iz plexija? Namreč potreboval bi velikega, v trgovini pa so sami neki kompleti z reflektorji in so svin... dragi, pa še majhni so.
 0   

Tadej @WiNDsch 26. Okt 2007, 08:37

kako pa se plexi krivi oz. kje se pa to naredi?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati