Srce in duša gore.
Info fotografije
Opis:
Srce in duša gore.

Porezen (1630 m) je najvišji vrh Cerkljanskega hribovja z lepim razgledom na okoliško hribe. Pobočja na južni in zahodni strani so bogata z gorskim cvetjem, medtem ko so severna in vzhodna pobočja porastla z gozdovi. Na vrhu so ostanki labirinta podzemnih rovov, ki povezujejo utrdbe na severni in vzhodni strani Porezna. Utrdbe so bile del italijanskega sistema utrdb z imenom Alpski zid (Vallo Alpino), ki so jih zgradili Italijani pred 2. svetovno vojno na mejnem področju s Kraljevino Jugoslavijo.

O nebu: Meglici svetita v rdeči svetlobi, ki jo oddaja njen najpomembnejši element: vodik. Rdeč sij poganja majhna skupina zvezd blizu centra meglic. V centru meglice Srce so mlade zvezde iz odprte zvezdne kopice Melotte 15, ki so s svojo energijsko svetlobo in vetrovi erodirale nekaj slikovitih prašnih stebrov. Odprta kopica zvezd vsebuje nekaj svetlih zvezd s skoraj 50 kratno maso našega Sonca, mnoge temne zvezde s komaj delom mase Sonca. Meglica Srce je oddaljena približno 7500 svetlobnih let v smeri ozvezdja Kasiopeja.

Kategorija:
-Tracked
-Stacked
-Blend
- Focal length blend (pokrajina je bila fotografirana pri 110 mm, nebo pri 135 mm)
-Time-blend (pokrajina in nebo nista bila fotografirana ob istem času).

EXIF:
Pokrajina: Nikon D610 & Tamron 70-200 @ 110 mm
Nebo: AstroHobby.it astromodificiran Nikon D600 & Tamron 70-200 @ 135 mm, f4, ISO 800, 90 sekund, skupno za 45 minut podatkov.

Trackano s Sky Watcher Star Adventurer
Prijavi se ali registriraj, če želiš komentirati ali oceniti fotografijo.