Kyocerina dirkača z RTUNE tehnologijo

Kyocerina dirkača

z RTUNE tehnologijo

Beri dalje...

Ljubljana, 6.10.2003. Kyocera je predstavila dva nova digitalna fotoaparata Finecam S5R in Finecam SL300R, ki ju odlikuje nov slikovni procesor RTUNE. Ta predstavlja pravi mejnik v digitalni fotografiji, saj omogoča hiter zajem serije kar treh posnetkov v sekundi. To je še posebej uporabno pri fotografiranju dogodkov, ki so enkratni in neponovljivi. S to lastnostjo so se prej lahko pohvalili le profesionalni fotoaparati. Za dobro fotografijo je potrebno ujeti pravi trenutek, kar pa je dostikrat prava umetnost. S Finecam lahko zdaj isti motiv poslikate s serijo treh posnetkov v sekundi, kar vam omogoča, da med njimi nato izberete najboljšega.

Tehnologija RTUNE optimira postopek obdelave slikovnega signala s kombinacijo analognega in digitalnega procesorja.

Analogni procesor RTUNE zmanjšuje barvni šum z izravnavanjem beline (pomembno za zajem naravnih barv). Ta postopek poteka takoj za po zajemu slike s tipalom in ne šele v digitalnem delu kot pri ostalih fotoaparatih. Signali posameznih rdečih, modrih in zelenih točk se optimirajo ločeno. Rezultat je opazno zmanjšanje šuma v sliki.

Obdelava signalov poteka 16-bitno (v 65.536 stopnjah) - s tem se zagotovi skoraj zvezno obdelavo barvnih in sivinskih tonov v celotnem spektru svetlo/temnih tonov, občutno več kot pri ostalih fotoaparatih, ki uporabljajo samo 12-/14-bitno obdelavo (4.096/16.384 stopenj).

RTUNE poleg tega preprečuje tudi t.i. »Cross-Talk« učinek, pri katerem je lahko signal posamezne točke moten zaradi signalov sosednih točk. Po novem ima slika manj digitalnih popačenj in povečano čistost barv.

RTUNE s svojimi algoritmi pohitri obdelavo signala v fotoaparatu, kar omogoča hiter zapis in shranjevanje serije več posnetkov. Prav tako deluje zelo racionalno, saj je zapisana velikost JPG datotek približno 1 MB, namesto 2 ali 3 MB pri ločljivosti slike 5 mio. točk - s tem privarčuje kar dosti prostora na pomnilniški kartici.

Finecam S5R je digitalni fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov točk in 3-kratno optično povečavo (35 -105 mm). Z njim lahko snamate tudi video filme s 30 sličicami/s v ločljivosti 640x480 točk. Odlikuje ga tudi Li-ionska baterija in seveda zajem treh slik v eni sekundi - kar ga z modelom SL300R uvršča med najhitrejše digitalne fotoaparate v svojem razredu. Finecam S5R vam je na voljo za 138.600 tolarjev.

Model Finecam SL300R je najhitrejši in najtanjši digitalni fotoaparat s 3-kratno povečavo na svetu. Odlikuje ga zelo tanko 15 mm ohišje, vrtljiv objektiv, ki omogoča fotografiranje iz različnih perspektiv ter Kyocerina RTUNE tehnologija, ki skrbi za prvovrstno kakovost posnetkov in možnost zajemanja 3,5 slik/s. Velikost zajetih slik je 3,17 M točk, goriščnica objektiva pa se spreminja od 38 do 115 mm. Priložena je SD pomnilniška kartica, kapacitete 16 MB. Hitri malček bo na voljo za 119.990 tolarjev.

Za članek se zahvaljujemo zastopniku in distributerju za fofoaparate Kyocera-Yashica, podjetju Medis.

Slikovni material za internet in tisk:

http://www.presse.kyoceradigital.de/BilderS5R.html

http://www.presse.kyoceradigital.de/BilderSL300.html#FinecamSL300R

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.