Kyocera Finecam SL400 R

Finecam SL400R - digitalni fotoaparat s 4. mio. točkami in RTUNE tehnologijo, ki omogoča hitro fotografiranje 3,3 slik na sekundo.

Podjetje Kyocera je predstavilo svoj digitalni fotoaparat Finecam SL400R s 4. mio. točkami in Kyocerinim slikovnim procesorjem RTUNE, ki omogoča visoko hitrost fotografiranja in visoko kakovost posnetkov. Program Kyocerinih digitalnih fotoaparatov je s to novostjo še bogatejši.

 

Preberite nadaljevanje novice!

Izdelek KYOCERA Finecam SL400R
Datum lansiranja Prva polovica marca
Barve ohišja /
Ocena mesečne prodaje po svetu Vinsko rdeča, srebrna, biserno modra
V kompletu 50.000 mesečno

Finecam SL400R je digitalni fotoaparat s 4. mio. točkami, naslednik Kyocere Finecam SL300R, ki je zaslovela z visoko hitrostjo fotografiranja in najtanjšim ohišjem, ob visoki ločljivosti.

SL400R se pohvali z možnostjo hitrega fotografiranja 3,3 fotografij na sekundo* do zapolnitve pomnilnika. Vpeljan je tudi nov pojem v digitalni fotografiji: »Z neprekinjenim fotografiranjem ujemite pravi trenutek.« Možnost zaporednega zajema slik je priročna, kadar hočete ujeti nepozaben trenutek, ki se zgodi v trenutku in ga ne bi radi zamudili.

SL400R je najtanjši digitalni fotoaparat na svetu (15 mm**) z vrtljivim ohišjem. Le-to je iz magnezijeve litine. Zaradi njegove oblike in možnosti vrtenja dela ohišja, v katerem je objektiv, lahko fotografirate iz različnih kotov.

Uporabnikom so na voljo tri različne barve ohišja in kar 9 različnih barv prednjih ploščic - skupaj kar 27 različnih kombinacij.

* Pri uporabi SD pomnilniške kartice z visoko hitrostjo zapisa vsaj 10 MB/s, ki je formatirana v fotoaparatu.

** Stanje 2.1.2004 v razredu kompaktnih digitalnih fotoaparatov z optičnim Zoomom

Glavne značilnosti KYOCERINEGA digitalnega fotoaparata SL400R

 

  1. Visoka ločljivost posnetkov s 4. mio točkami s Kyocerino RTUNE tehnologijo, ki omogoča hitrost zajemanja približno 3,3 slik na sekundo. To je izjemna lastnost, ki so jo nekoč imeli samo profesionalni fotoaparati. Omogoča, da pomemben dogodek, ki ga želite ohraniti na fotografiji, posnamete s serijo posnetkov. Med njimi kasneje izberete tistega, ki je najbolj uspel. Svojo hitrost dokazuje tudi s časom vklopa v stanje pripravljenosti, saj je za fotografiranje pripravljen že v manj kot sekundi. Prav tako preseneča čas proženja sprožilca, ki traja samo 7 stotink sekunde, tako je odziv praktično istočasen kot vaše misli.
  2. Najtanjši digitalni fotoaparat na svetu (15 mm**) z vrtljivim ohišjem. Izdelano je iz magnezijeve litine. Zaradi njegove oblike in možnosti vrtenja dela ohišja, v katerem je objektiv, lahko fotografirate iz različnih perspektiv, prav tako lastni avtoportret. Njegova oblika brez štrlečih delov pa omogoča, da ga brez težav spravite v žep.
  3. Kakovostne fotografije so rezultat tipala s 4.mio. točkami in RTUNE tehnologije. Analogni del procesorja RTUNE zmanjšuje barvni šum z izravnavanjem beline RGB signala takoj po zajemu slike s tipalom in ne šele v digitalnem delu kot pri ostalih fotoaparatih. Rezultat je opazno zmanjšanje šuma v sliki. Obdelava signalov poteka 16-bitno (v 65.536 stopnjah) - s tem se zagotovi skoraj zvezno obdelava barvnih in sivinskih tonov v celotnem spektru svetlo/temnih tonov, občutno več kot pri ostalih fotoaparatih, ki uporabljajo samo 12-/14-bitno obdelavo (4.096/16.384 stopenj).
  4. Snemanje filmov v VGA kakovosti z zvokom in gladkim gibanjem. Snemate lahko tekoče filme s 30 posnetki na sekundo*. Dolžina filma je omejena samo s kapaciteto pomnilniške kartice. Posnete datoteke zapiše v AVI formatu. Le to lahko kasneje pogledate na LCD zaslonu aparata, računalniku ali na TV-ju. (Za gledanje filma na računalniku morate namestiti QuickTime 4.1 ali novejšo verzijo).
  5. Na priročnem mestu je tudi gumb za izbiranje različnih načinov fotografiranja. Gumb omogoča izbor med sedmimi najbolj popularnimi načini fotografiranja. To so: standard, šport, portret, nočni razgled, nočni portret, makro in pokrajina. Na primer kombinacija športnega načina in hitro fotografiranje omogočata, da pri športu ne boste zamudili pravega trenutka. Makro način pa omogoča fotografiranje predmetov, ki so oddaljeni samo 20 cm.
  6. Za različne svetlobne pogoje fotografiranja je na voljo izbor petih funkcij bliskavice: Auto Flash, Red-Eye Reduction Auto Flash, Fill-In Flash, Flash Off, Fill-In Flash for Red-Eye Reduction. Zajem fotografij je možen v barvah, črno-belo in sepija. Za izravnavo beline so na voljo načini: Auto, Sunlight, Incandescent Light, Cloudy Weather, Flourescent, Preset. Nastavljamo lahko tudi ostrino od +3 do -1. Kompenzacija osvetlitve deluje v območju od +2.0 do -2.0 EV.
  7. Za ozadje LCD zaslona si lahko nastavite svojo najljubšo sliko. Tako se bo ob vklopu ali izklopu aparata vedno prikazala vaša priljubljena slika.
  8. Možnost zmanjšanja ločljivosti posnetkov. Posnetkom lahko kasneje zmanjšate ločljivost na 320 x 240 ali 160 x 120 točk. Le te so hitrejše za pošiljanje po elektronski pošti ali za uporabo z dlančniki. Ločljivost posnetka lahko zmanjšamo ali pa iz njega izrežemo le želeni del. Posnetek lahko razdelimo na 16 delov.
  9. Meni aparata je enostaven in uporabniku prijazen. V pomoč vam je 4-smerna tipka za pomik po meniju.
  10. Aparat ima priložen USB kabel, tako da ga z enostavno povežemo z računalnikom. Posnetke lahko hitro presnamemo na trdi disk, brez kakršnih koli dodatnih programov. Zadostujejo Windows 98 ali novejši.

 * Pri uporabi SD pomnilniške kartice z visoko hitrostjo zapisa vsaj 10 MB/s, ki je formatirana v fotoaparatu.

** Stanje 2.1.2004 v razredu kompaktnih digitalnih fotoaparatov z optičnim zumom 
Te

 

Tip

Digitalni fotoaparat z možnostjo snemanja, predvajanja in brisanja posnetkov

Snemalni mediji

SD/MMC pomnilniška kartica kartica

Število efektivnih točk

4 mio točk

Tipalo

1/2,7-palčni CCD velikosti 4,23 mio. Točk

Velikosti slik (v točkah)

2272 x 1704, 1600 x 1200, 1280 x 960, 640 x 480

Kakovost slike

2 stopnji: F (odlična), N (normalna)

Velikost slike filma

640 x 480,  320 x 240, 160 x 120

Hitrost pri snemanju filmov

Zajem 30 slik/s ali 15 slik/s

Objektiv

Goriščna razdalja

F Stops

Digitalni Zoom

KYOCERA Zoom objektiv (6 leč/6 skupin)

5,8 – 17,4mm (ekv. 35 mm 38 – 115mm)

F 2.8-4.7

x1,3, x1,6, x2,0, x2,5, x3,2 (5 korakov)

Ostrenje

Samodejno ali ročno

Območje fotografiranja

Približno 60 cm od leče do neskončnosti. V makro širokokotnem načinu od 20 cm do neskončnosti.

Nastavitev osvetlitve:

 - nastavitvene metode

 - merilni način

 - kompenzacija osvetlitve

 

Programska avtomatika, prioriteta zaslonke

3 načini: celoten CCD, centralno uravnoteženo in točkovno

od +2.0 do -2.0 EV

Sprožilec

CCD elektronski sprožilec, ki ima možnost nastavitve zakasnitvenega časa

(1 do 1/2000 s / 2 s, 4 s, 8 s)

ISO občutljivost

Samodejna, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800

Izravnava beline

Samodejna, prednastavljena (Sunlight, Incandescent Light, Cloudy Weather, Flourescent, Preset)

Barvni zapis

barvni, črno-belo in sepija

Ostrina

od +3 do -1 (5 korakov)

Svetlost

+, 0, - (3 koraki)

Bliskavica

Efektivni doseg

Vgrajena

(območje hitrosti: samodejno): pribl. 0,6 – 2, 5m (širokotno), pribl. 0,6 – 1,8 m (telefoto)

Opcije bliskavice

Auto Flash, Red-Eye Reduction Auto Flash, Fill-In Flash, Flash Off, Fill-In Flash for Red-Eye Reduction

Format filma

Format AVI z zvokom ali brez

Čas snemanja

Do zapolnitve pomnilniške kartice

Ostale funkcije snemanja

Daljši čas zaklopa objektiva (izklopljeno, 2 s, 4 s ali 8 s), samosprožilec (2 s ali 10 s), ročno ostrenje, vklop/izklop ogleda posnetkov, vklop/izklop digitalnega zuma

Zaporedno fotografiranje

3,3 slike v sekundi (do zapolnitve pomnilniške kartice)

LCD monitor

Barvni 1,5-palčni TFT LCD zaslon s 118.000 točkami. Svetlost zaslona je nastavljiva.

Pomanjšava ločljivosti slik

Spremenljiva ločljivost slik (320 x 240 ali 160 x 120) v JPEG formatu

Ogled posnetkov

6 slik istočasno na zaslonu, zaščita posnetkov, vrtenje posnetkov za 90 stopinj, Slide Show, spreminjanje velikosti, predvajanje filmov (posnetih z aparatom), DPOF.

Nastavitvene funkcije

Samodejno ostrenje, nastavitev svetlosti na LCD ekranu, nastavitev datuma, formatiranje kartice, samodejni izklop, izbira različnih jezikov, resetiranje nastavitev, različne barve menija, slika ozadja, vklop ogleda posnetkov

Napajanje

3,7 V 780 mAh Li-ionska baterija, priložen AC napajalnik

Število posnetkov z enim polnjenjem

Približno 100 pri sobni temperaturi z novo baterijo po določilih CIPA

Priključki

DC (napajalnik) in USB

Dimenzije

100 mm (Š) x 62,5 mm (D) x 15 mm(V)

Masa

Približno 125 g (brez baterije)

Delovna temperatura

0 –45ºC

 

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.