KYOCERIN digitalna fotoaparata M400R / M410R

Naslednja dva digitalna fotoaparata od Kycorine sta M400R in M410. Opremljena sta z 10 -kratno optično povečavo ter z objektivom F2.8-3.1. Njihova goriščna razdalja je 5,7 - 57 mm (ekv. 35 mm 37-370 mm), ločljivost je 4 miljona točk in lahko zajemamo 3,3 slike na sekundo. Za več specifikacij si preberite celotno novico. Klik!

    

Glavne značilnosti KYOCERINIH digitalnih fotoaparatov M400R / M410R

 

Izdelek

KYOCERA Finecam M400R

Datum lansiranja

Konec marca

Cena

/

Barve ohišja

Črna

Ocena mesečne prodaje po svetu

30.000 kosov na mesec

V kompletu 

Fotoaparat, USB kabel, video kabel, ramenski pas, pokrovček leč, CD-ROM, 4x AA baterije

 

 

1.       10-kratna optična povečava z objektivom F 2.8.-3.1 Ena najbolj zaželenih lastnosti digitalnih fotoaparatov je 10-kratna optična povečava. Aparata M400R in M410R imata goriščno razdaljo 5,7 – 57 mm (ekv. 35 mm 37-370 mm). Zaslonka objektiva ima razpon F 2.8 – 3.1. Z aparatoma lahko zajeto sliko digitalno povečate do 6-kratne velikosti. Fotografiranje je možno tudi v makro načinu na razdalji 10 cm od objektiva.

2.       Visoka ločljivost posnetkov s 4. mio točkami s Kyocerino RTUNE tehnologijo, ki omogoča hitrost zajemanja 3,3 slik na sekundo. Omogoča da pomemben dogodek, ki ga želite ohraniti na fotografiji, posnamete s serijo posnetkov. Med njimi kasneje izberete tistega, ki je najbolj uspel. Med fotografiranjem lahko predmet spremljate na zaslonu.

3.       Samodejno ostrenje med fotografiranjem serije 2 slik/s Novost in hkrati posebnost M400R/ M410R je neprekinjeno ostrenje slike in možnosti fotografiranja 2 slik/s. Le-to uporabniku pomaga ujeti pravi trenutek premikajočih oseb ali predmetov, na primer atleta v skoku čez oviro ali psička med tekom.

4.       Novo LCD iskalo s 300.000 točkami. Velikost točke je 0,26 mm. Odlikuje ga hiter in visokoločljiv prikaz slike na zaslonu. Aparat lahko med fotografiranjem čvrsto držite v rokah.

5.       Kratek čas prehoda v stanje pripravljenosti, kjub zmogljivemu zum objektivu. Za hiter začetek fotografiranja pa poskrbi tudi objektiv, ki se ob vklopu hitro izvleče navzven.

6.       M410R ima vgrajen tudi 52 mm vmesnik, ki omogoča namestitev širokega spektra filtrov in širokokotnih/tele pretvornikov. S tem lahko optični zum še dodatno pomanjšate ali povečate.     

  1. Izjemno kakovostne fotografije s tipalom s 4.mio. točkami in RTUNE tehnologijo. Analogni del procesorja RTUNE zmanjšuje barvni šum z izravnavanjem beline RGB signala takoj po zajemu slike s tipalom in ne šele v digitalnem delu kot pri ostalih fotoaparatih. Rezultat je opazno zmanjšanje šuma v sliki. Obdelava signalov poteka 16-bitno (v 65.536 stopnjah) - s tem se zagotovi skoraj zvezno obdelavo barvnih in sivinskih tonov v celotnem spektru svetlo/temnih tonov, občutno več kot pri ostalih fotoaparatih, ki uporabljajo samo 12-/14-bitno obdelavo (4.096/16.384 stopenj).
  2. Snemanje filmov v VGA kakovosti z zvokom in gladkim gibanjem. Snemate lahko tekoče filme s 30 posnetki na sekundo*. Dolžina filma je omejena samo s kapaciteto pomnilniške kartice. Posnete datoteke zapiše v AVI formatu. Le to lahko kasneje pogledate na LCD zaslonu aparata, računalniku ali na TV-ju.
  3. Oba aparata imata tudi gumb za izbiranje načina fotografiranja. Izbiramo lahko med štirimi načini. To so: portret, šport, nočna pokrajina in nočni portret. Na primer kombinacija športnega načina in hitro fotografiranje omogočata, da pri športu ne boste zamudili pravega trenutka. Opcija samodejnega posameznega posnetka ali pa serije posnetkov omogoča tudi uporabnikom z manj znanja narediti posnetke brez napak.
  4. Za različne svetlobne pogoje fotografiranja je na voljo izbor petih funkcij bliskavice: Auto Flash, Red-Eye Reduction Auto Flash, Fill-In Flash, Flash Off, Fill-In Flash for Red-Eye Reduction. Zajem fotografij je možen barvno, črno-belo in sepija. Za izravnavo beline so na voljo načini: Auto, Sunlight, Incandescent Light, Cloudy Weather, Flourescent, Preset. Nastavljate lahko tudi ostrino od +3 do -1, intenzivnost barv (standardno, +, - ) in kontrast (standard, +, -). Kompenzacija osvetlitve deluje v območju od +2.0 do -2.0 EV.
  5. Za ozadje LCD zaslona si lahko nastavite svojo najljubšo sliko. Tako se bo ob vklopu ali izklopu aparata vedno prikazala vaša priljubljena slika.
  6. Možnost zmanjšanja ločljivosti posnetkov. Posnetkom lahko kasneje zmanjšate ločljivost na 320 x 240 ali 160 x 120 točk. Le-te so hitrejše za pošiljanje po elektronski pošti ali za uporabo z dlančniki. Ločljivost posnetka lahko zmanjšamo ali pa iz njega izrežemo le želeni del. Posnetek lahko razdelimo na 16 delov.
  7. Meni aparata je enostaven in uporabniku prijazen. V pomoč vam je 4-smerna tipka za pomik po meniju.
  8. Fotoaparata M400R in M410R podpirata standard za tiskanje PictBridge, ki uporabniku omogoča tiskanje fotografij s tiskalnikom preko neposredne USB povezave brez povezave z računalnikom. Nastavitve parametrov tiskanja lahko določate kar preko menija na LCD zaslonu aparata.
  9. M400R in M410R imata najnovejši USB 2.0 priključek, ki omogoča izjmno hiter prenos fotografij iz aparata v računalnik. Hitrost prenosa podatkov je 480 Mb/s. Celo zelo dolgi filmi se hitro presnamejo na disk.

Združljivost z operacijskimi sistemi: Microsoft Windows 98 ali višji.

 

* Pri uporabi SD pomnilniške kartice z vis

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.