Fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih

e-fotoportal.com konec avgusta organizira foto delavnico na temo fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih. Foto delavnica bo razdeljena na teoretični del, ki ga bomo izvedli 20. avgusta v Ljubljani, ter praktični del, ki ga bomo izvajali 28. avgusta 2004 na open air festivalu Sindustry v Divači.

Na foto delavnici bosta predavala Peter Kremžar in Gregor Kervina. Oba imata dolgoletne izkušnje s področja fotografiranja v slabih svetlobnih pogojih.
Teoretični program obsega:
- osnove fotografske tehnike
(zaslonka, hitrost zaklopa, digitalni senzorji in občutljivost, spominski mediji, optični in digitalni zoom, svetlobna jakost objektiva, vgrajena in zunanja bliskavica, napajanje)
- osvetlitev, primerni programi, uporaba bliskavice (načini merjenja svetlobe, ETTL, spot/partial, kompenzacija osvetlitve,...) - ostrenje in problematika ostrenja v slabih svetlobnih pogojih (Ročno ostrenje, AI Servo, One Shot, izbira točk,...)
- izbira primerne opreme (primerni objektivi, kamere, bliskavice,…)
- Osnove kompozicije - Triki in efekti pri fotografiji v slabih svetlobnih pogojih (Zoom, Roll, Motion...)
- Tehnike fotografiranja pri daljsih casih osvetlitve (nad 5min)
- Digitalna fotografija v astronomiji
(ob primernih vremenskih pogojih bomo izvedli tudi praktično izvedbo s teleskopom)

Sindustry je eden izmed največjih open air festivalov v Sloveniji, na katerem nastopa veliko število pomembnih tujih izvajalcev elektronske glasbe. Organizira ga Expicit Musick, ki je tudi organizator popularnega Meet Me-ja, ki je potekal na isti lokaciji. Več informacij o samem dogodku si lahko preberete na uradni strani http://www.sindustry.info Reportažo iz zadnjega Meet Me-ja, ki smo jo poslikali člani strani e-fotoportal.com, si lahko ogledate na naslovu http://www.e-fotoportal.com/gallery.asp?ID=345/ reportažo uradnega fotografa letošnjega Meet Me-ja, pa si lahko ogledate na strani http://www.explicitmusick.com/meetme

e-fotoportal.com je ena izmed vodilnih slovenskih fotografskih strani, ki je specializirana predvsem na objavo foto reportaž z dogodkov, ki se dogajajo v slabih svetlobnih pogojih.

Cena: 20.000 Sit v kar je vključena tudi Press vstopnica za samo prireditev.

Prijave sprejemamo na naslov info@e-fotoportal.com do vključno četrte ure popoldne, 18. avgusta 2004. Priporočamo, da pohitite s prijavo, saj je stevilo slušateljev omejeno.
Sorodne novice
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.