Nepremagljivi Olympus C-370 ZOOM

Z Olympus C-370 dosežete odlične rezultate tudi če niste strokovnjak za fotografijo. Te kompaktne in lahke kamere nas je vodila misel »Zabavno fotografiranje za vsakogar«. Z uresničenjem načela »En gumb – ena funkcija« je popolnoma enostaven za uporabo. Novi meni celo pomaga pri izbiri različnih slikovnih programov z opisi njihovega delovanja. Vendar ima C-370 ZOOM še veliko več. Ločljivost 3,2 milijona pikslov zagotavlja izrazito jasne fotografije, s 3 x optičnim zoom objektivom pa lahko motive neverjetno približamo. Fotoaparat, združljiv s PictBridge standardom, ima tudi super makro način fotografiranja, s katerim je mogoče narediti dramatične bližinske posnetke izjemno majhnih objektov z bližine le 2 cm. Posnetki se shranijo v 12 MB notranjega spomina ali pa na xD-Picture spominsko kartico. Posnetke lahko pregledujete na vgrajenem LCD zaslonu. 

   
Sporočilo za javnost

Če šteje le pravi posnetek, potem je Olympus C-370 ZOOM gotovo zadetek. Svoje delo opravi s kar najmanj popačenja. Uporabniku prijazne kontrolne tipke, priročno razporejene na ergonomičnem ohišju, omogočajo neposreden način fotografiranja, ki deluje po načelu »nameri in sproži«. Poleg tega so pri roki tudi štirje tematski programi, vključno z načinom 'portret' in 'nočni prizori'. Ti so podprti s posebno funkcijo pomoči v meniju, ki na LCD zaslonu opisuje izbran snemalni program.  

Olympus C-370 ZOOM s svojimi 3,2 milijona piksli oživlja fotografije. Definiranost in jasnost slike je zagotovljena s 3 x optičnim zoom objektivom  (enakovrednim 38 – 114 mm pri 35 mm fotoaparatu), ki vsebuje tri asferične leče. 4 x digitalni zoom pa prinaša dodatno moč povečave. 

Njegovo vsestranskost povečuje še več funkcij. Super makro način omogoča posnetke z bližine le 2 cm, prav tako pa lahko snemate video posnetke, ki jih v trajanju omejuje le razpoložljiv spomin. Za pregledovanje posnetkov ima fotoaparat 3,8 cm LCD zaslon. Če je potrebno lahko posnetke tudi zavrtite okoli osi in jih predvajate na TV. Slikovni podatki se shranjujejo v 12 MB notranjega spomina ali na xD-Picture spominske kartice do 512 MB. Zaradi podpore PictBridge standardu je neposredno tiskanje na združljivih tiskalnikih izjemno enostavno. 

Kompaktnemu in lahkemu Olympus C-370 ZOOM je priložena najnovejša Olympus Master 1.0 programska oprema. 


Kamera bo na voljo od oktobra 2004, po zelo privlačni ceni.

Olympus C-370 ZOOM – glavne lastnosti:
• 3,2 milijona pikslov
• 3 x optični zoom (enakovreden 38 – 114 mm pri 35 mm fotoaparatih) f2.9-5.0
• 3,8 cm LCD, 130.000 pikslov
• 12 MB notranjega spomina
• Koncept »En gumb – ena funkcija«, gumb za po-nastavitev (reset)
• Novi uporabniški vmesnik z uporabnimi opisi slikovnih programov
• Štirje slikovni programi (portret, avtoportret, nočni prizori, krajina)
• Neomejeno snemanje video posnetkov (omejeno le z razpoložljivim spominom)
• PictBridge podpora
• Super Makro, z bližine le 2 cm
• Napajanje s standardnimi (tudi za večkratno polnjenje) AA baterijskimi vložki

 
Dodatne informacije najdete na strani:

www.olympus.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.