Olympus C-70 ZOOM – neskončno ustvarjalnih možnosti

Olympus C-70 ZOOM je kompakten in dovolj lahek, da ga lahko vzamete s seboj na izlet ali kam drugam, vendarle se uvršča v težko kategorijo, ko govorimo o ločljivosti. Idealen je za vse, ki jim kakovost veliko pomeni, saj s svojimi 7,1 milijoni pikslov dosega rezultate, ki so primerni tudi za poslovne namene. S kombinacijo 5 x optičnega 6 x digitalnega zooma dosega fotoaparat moč 30 x povečave. Tako lahko naredite detajlne posnetke tudi na oddaljenih stadionskih predstavah in koncertih ali ujamete športne akcije na drugem koncu igrišča. Številne možnosti ročnega upravljanja in nastavitev, skupaj s posebnimi funkcijami, vsakomur omogočajo polno ustvarjalnost, ne glede na izbrani motiv. Resnična prednost te kamere je tudi možnost pregledovanja in uživanja v  posnetkih, prikazanih na velikem, 5 cm, supersončnem LCD zaslonu. Ta omogoča, da posnetek dobro vidite tudi pri močni sončni svetlobi. C-70 ZOOM omogoča poleg snemanja fotografij tudi snemanje kratkih zvočnih filmov v televizijski kakovosti – 25 slik na sekundo. Vse naštete lastnosti skrbno varuje robustno kovinsko ohišje v barvi titana. 

Sporočilo za javnost

Opremljen za kakovost
Kompaktni C-70 ZOOM je nedvomno izjemna skušnjava za navdušene ljubiteljske fotografe. Poleg visoke uvrstitve na lestvici ločljivosti s svojimi 7,1 milijona pikslov, se izredno dobro odreže tudi v zoom kategoriji. Svetlobno močni 5 x optični zoom objektiv (enakovreden 38 - 190 mm pri 35 mm fotoaparatu, f2.8-4.8) dosega v kombinaciji s 6 x digitalnim zoomom moč 30 x povečave. Ta občudovanja vredna lastnost omogoča neverjetno približevanje objektu – npr. na izletih v naravi ali pri fotografiranju priljubljenega igralca na športnem igrišču. Poleg tega pa bodo zaradi »prirojene« velike ločljivosti fotoaparata digitalno povečane fotografije še vedno videti neverjetno dobro. Kakovost posnetkov je še višja z uporabo TruePic TURBO procesorja, ki poveča kontrast in barve ter fotografijam tako dodatno vdahne življenje. Poleg tega še znatno poveča hitrost obdelave posnetkov.

Omogočen je ustvarjalni izraz
Fotografi s tem kompaktnim modelom uživajo v brezmejni ustvarjalni svobodi. Na primer: možnost ročne nastavitve vrednosti zaslonke in hitrosti zaklopa omogoča uporabniku tako osvetlitev, da posnetku resnično vtisne lastni pečat. Veliko ostalih funkcij, kot npr. uravnoteženje beline in samodejno kadriranje je dodatno nastavljivih, kopica natančnih merilnih sistemov pa zagotavlja optimalne dosežke s kar najmanj popačenja. 

Snemanje kratkih video posnetkov športnih dogodkov ali hitro premikajočih se objektov, kot npr. živali v divjini, je prav tako zelo preprosto. Potrebno je le zavrteti gumb in prizor je s 25 slikami na sekundo shranjen v VGA ali QVGA ločljivosti. Umetniško žilico zadovoljite s pomočjo super makro načina, ki omogoča fotografiranje z bližine le neverjetnih 2 cm. Da bi lahko v snemanju uživali čim dlje je kameri priložena nova, izjemno močna 1230mAh LI-12B baterija za ponovno polnjenje.

Omogočen je jasen pogled
Veliki, 5 cm, supersončni LCD zaslon s 206.000 piksli zagotavlja jasen pogled na fotografije tudi pri močni sončni svetlobi. S pomočjo funkcij lahko takoj spremenite velikost posnetkov, odpravite rdeče oči, obrežete robove in vrtite posnetke okoli osi ter jih tako pripravite za predvajanje na monitorju ali TV.

Resnično vsestransko nadarjen in objekt poželenja ambicioznih fotografov, C-70 ZOOM, bo na tržišče prišel predvidoma oktobra 2004.

Olympus C-70 ZOOM – glavne lastnosti:
• 7,1 milijonov pikslov
• kovinsko ohišje v titanski barvi
• 5 x optični zoom (enakovreden 38 – 190 mm pri 35 mm fotoaparatu), f2.8-4.8
• 6 x digitalni zoom
• Super makro fotografiranje z bližine le 2 cm
• 5 cm, sončni LCD z 206.000 piksli
• TruePic TURBO slikovni procesor
• Možno je fotografiranje v TIFF, JPEG in RAW  formatih
• Samodejni slikovni program, prednost zaslonke, prednost zaklopa, popolnoma ročne nastavitve
• Pet slikovnih programov (Portret, nočni prizori, šport, krajina, krajina s portretom)
• Snemanje zvočnih video posnetkov s 25 slikami na sekundo v VGA in QVGA
• Fotografiranje v časovnih intervalih Time-lapse interval shooting
• Funkcija samodejnega prikazovanja posnetkov
• Načini urejanja posnetkov: vrtenje, spreminjanje velikosti, obrezovanje robov in odstranjevanje rdečih oči
• USB 2.0 in PictBridge združljiv
• Priložena Olympus Master 1.0 programska oprema

 

Dodatne informacije najdete na strani:

www.olympus.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.