Verbatim ruši hitrostne meje s ploščo DVD+R 16x

Sledeča novica ne spada ravno v fotografski svet, vendar ker je krog digitalnih navdušencev vse večji, zna priti marsikomu prav. 

Sporočilo za javnost:
"Verbatim je postavil nov mejnik pri zapisovanju DVD plošč z visoko hitrostjo. Od novembra bodo na voljo podatkovni mediji DVD+R, ki bodo podpirali zapisovanje do 16-kratne hitrosti. Z možnostjo zapisovanja 21 MB/s lahko 4,7 GB videa, fotografij, glasbe ali podatkov posnamete v pičlih petih minutah. Verbatim pri izdelavi visoko zmogljivih plošč tesno sodeluje z združenjem DVD+R tehnologije in z vodilnimi izdelovalci pogonov."  Beri nadaljevanje...


Glavno komponento, pri doseganju 16-kratne hitrosti zapisovanja na DVD+R medij z optimalnimi lastnostmi, izjemno kakovostjo in široko združljivostjo, predstavlja Verbatimova tehnologija izdelave snemalne plasti – Advanced AZO. Z uporabo preizkušene tehnologije nanosa pri 8x DVD+R medijih, ki služi kot osnova za novo, še občutljivejšo tehnologijo Advanced AZO, so Verbatimovi inženirji poleg dosežene visoke hitrosti, ohranili tudi združljivost za nazaj – z bolj razširjenimi 8x DVD+R pogoni.

Patentiran nanos AZO zagotavlja izjemne termalne in optične lastnosti za širši razpon moči laserjev in povečano občutljivost za svetlobo laserja pri visoki hitrosti zapisovanja. Zanesljivost je izboljšana z nadzorom toplotnega interferenčnega vpliva med snemalnimi sledmi – in tako poveča njihovo obstojnost. To zmanjšuje napake pri dolžini snemalnih sledi, ki so pomembne za pravilno odčitavanje signala (jitter) in zagotavlja izjemne snemalne lastnosti pri vseh hitrostih od 1x do 16x.

Izdelava novih plošč poteka z uporabo napredne natančne tehnologije modeliranja plošče, ki zagotavlja popolnoma ravno površino. “Prav ravna površina plošče je izjemno pomembna pri hitrostih 16x, saj znižuje možnost napak, ki se pri tem lahko pojavljajo,” pojasnjuje Merv Tabe, izvršni direktor Verbatim Australia. “Hitrost zapisovanja je najvišja pri obodu plošče, kjer je plošča najbolj dovzetna za neravnost površine. Zaradi tega sta natančno modeliranje in izjemna ravnost površine, ključni za uspešno zapisovanje pri 16x hitrosti. Verbatimovo tesno sodelovanje z združenjem za DVD+R in vodilnimi izdelovalci pogonov, bo uporabnike 16x DVD+R medijev prepričalo v izjemno kakovost medijev.”

Verbatimove 16x DVD+R plošče bodo na prodajnih policah v novembru. Verbatim distribuira podjetje Trion iz Ljubljane.

www.trion.si

Več informacij:
http://www.verbatim.com.au/corporate/press_releases.cfm?ID=1041
Komentarji
MareŽ (@maremare) 17. september 2004 03:31
Največ zaupanja imam samo v Verbatim CD,DVD izdelke.Še nobeden me ni izdal.Za mene so špica.Pa še kvalitetni so.

LP
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.