Olympus AZ-2 ZOOM z velikim 6,4 cm LCD zaslonom

Jasne poteze AZ-2 ZOOM s štirimi milijoni pikslov nagovarjajo ljubitelje oblikovanja s svojim minimalističnim designom. Kamera se ponaša s svojim tankim kovinskim ohišjem, ki meri le 20,1 mm, zaradi česar ga lahko brez težav nosite tudi v notranjem žepu suknjiča. Izjemna oblika ponuja tudi izjemne tehnične lastnosti. Zahvaljujoč posebni optično »prelomljeni« poti svetlobe dosega 2,8 x zoom, ne da bi pri tem objektiv moral izstopiti iz ohišja kamere. Poleg odlične zmožnosti zajemanja posnetkov ima AZ-2 ZOOM tudi inovativno predvajalno strojno in programsko opremo, ki omogoča izjemno kvalitetno prikazovanje fotografij neposredno na kameri. Velik, 6,4 cm LCD zaslon kamero v trenutku spremeni v prenosni foto album. Zahvaljujoč tehnologijo supresončnega LCD z velikim energijskim izkoristkom, prikazuje visoko kontrastne in živahne barve tudi ob najmočnejšem soncu.

"Informacija za medije"

Pristna aroma minimalističnega oblikovanja

Zaradi poudarjenega minimalizma, AZ-2 ZOOM nima nikakršnih izboklin. Značilno, sploščeno obliko omogoča optično »prelomljena« pot svetlobe. Pri običajnih kamerah objektiv uravnava optični zoom tako, da se pokaže iz ohišja. AZ-2 ZOOM pa doseže 2,8 x povečavo izključno z uravnavanjem objektiva znotraj ohišja kamere.

Jasno in svetlo prikazovanje posnetkov tudi pri močni svetlobi.

Do sedaj so bili zasloni digitalnih kamer večinoma uporabljeni za postavljanje kompozicije fotografij in pregledovanje posnetkov. Vendar se pri predvajanju posnetkov niso dobro odrezali. AZ-2 ZOOM je s svojim revolucionarnim 6,4 cm, in neverjetno jasnim 210.000 pikselnim LCD temu naredil konec. S zaslonom, ki je večji kot pri običajnih kamerah, daje slikam dovolj prostora, da oživijo. Zahvaljujoč inovativni tehnologiji supersončnega LCD, je slika na zaslonu povsem jasna tudi pri močni svetlobi. Zaradi uporabe pol-prepustnih plasti prodre svetloba skozi nekaj plasti ekrana, preden se odbije. Dodatna »svetloba ozadja« omogoča zaslonu predvajanje svetlejših slik. AZ-2 ZOOM lahko zato uporabimo za prikazovanje fotografij skorajda kjerkoli na odprtem, kot npr. na plaži ali smučišču, kjer običajen LCD ne bi zmogel predvajati jasnega, vidnega posnetka.

Posnetke je povsem enostavno najti s pomočjo funkcije vizualnega koledarja na fotoaparatu. Le ta uredi fotografije glede na datum ali pa z majhnimi ikonami prikaže posnetke celega meseca. Tako je pokazati posnetke s počitnic ali zabave prijateljem povsem enostavno. Kamero je potrebno zgolj postaviti na dodano stojalo in zagnati prikazovanje dia-pozitivov. Fotograf se nato lahko skupaj s prijatelji uživa v ogledu posnetkov. 

Rokovanje brez napora s fantastičnimi dosežki.

Udobje rokovanja je znatno večje zaradi novega gumba kontrolne ročice. Omogoča hitro in lahko delovanje najrazličnejših nastavitev, ki so jasno prikazane v meniju na zaslonu. S 13 tematskimi programi je uporabnik popolnoma opremljen za obvladovanje praktično katerekoli fotografske situacije. Najprimernejši program je nadvse lahko najti, saj je v meniju ob vsakem programu prikazana vzorčna fotografija. Poleg običajnih programov, kot so npr. krajina in nočni prizori, so na voljo še številne druge razburljive možnosti. Na primer: s programom ' ognjemet ' lahko brez težav slikate ta, sicer zelo težaven motiv, program ' plaža in sneg ' pa poskrbi za zapletene osvetlitvene nastavitve v ustreznih situacijah. Vedno je zagotovljena najboljša kakovost posnetka, zahvaljujoč vgrajenemu TruePic TURBO slikovnemu procesorju, ki skrajša tudi čas, potreben za izdelavo posnetka. AZ-2 ZOOM je kompatibilen s standardom PictBridge, kar omogoča tiskanje fotografij na združljivih tiskalnikih, kot je npr. Olympus P-10. Tako postane tiskanje posnetkov za prijatelje ali za družinski album povsem enostavno, saj za to ne potrebujete niti osebnega računalnika.

Z izžarevanjem minimalistične lepote vas bo (ob)čutno tanki Olympus AZ-2 ZOOM pritegnil z enkratno kombinacijo najnaprednejše fotografske tehnologije in osupljive predvajalne moči. Na trg bo prišel predvidoma v novembru 2004.

Olympus AZ-2 ZOOM – glavne lastnosti:

 • Tanko telo (debelina 20,1 mm)
 • 4,0 milijone pikslov
 • 2,8 x optični zoom (enakovreden 40 – 112 mm pri 35 mm kamerah) f2.9-4.8
 • 5,5 x digitalni zoom (v SQ2 načinu do 11x)
 • 6,4 cm, supersončni LCD, 210.000 pikslov
 • funkcija vizualnega koledarja
 • TruePic TURBO slikovni procesor
 • 13 slikovnih programov (npr. krajina s portretom, notranji prostori, ognjemet, sončni zahod, portret, šport, obraz v spanju)
 • gumb kontrolne ročice za enostavno upravljanje
 • PictBridge podpora
 • Operacija popravljanja tresljajev kamere za video posnetke

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja ali želite dodatne informacije, Vas prosimo, stopite v stik z:

Olympus Slovenija
Elektronska pošta: olympus@siol.net
Vabljeni na našo spletno stran: www.olympus.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.