Vsestranski Olympus Picture Express

Tržišče digitalnih kamer raste že precej let. Nedvomno je večino potrošnikov prepričala priročnost in delovanje digitalnih kamer. Čeprav je shranjevanje digitalnih posnetkov na osebnem računalniku vsekakor prednost, si čedalje več ljudi želi tudi dostop do natisnjenih fotografij. Tržne raziskave kažejo, da je bilo npr. v Evropi v letu 2003 posnetih več kot 21 milijard fotografij. Tu so podjetja za končno obdelavo in tisk fotografij dosegla več kot 5 milijard ameriških dolarjev celotnega prometa, številka pa vsako leto še narašča. Na Fotokini 2004 vam Olympus predstavlja optimalno, cenovno izjemno privlačno rešitev, s katero lahko tudi vi zaslužite na tem hitro rastočem trgu. Olympus Picture Express, kiosk za takojšnje tiskanje, vam omogoča hitro in neposredno reprodukcijo natisnjenih fotografij vrhunske kakovosti. Ta vrhunska storitev je idealna kot dodatna poslovna storitev prodajalcev fotografske opreme: ne le povečuje pogostost obiskov strank, temveč tudi povečuje njihovo zadovoljstvo. Gre za izjemno vsestransko rešitev, saj je Olympus Picture Express zmožen odčitavati vse podatkovne medije – od xD-Picture spominskih kartic do CD-ROMov. Poleg tega pa podpira tako infrardečo, kot tudi Bluetooth tehnologijo.

"Informacija za medije"

Do sedaj so uporabniki lahko izbirali med tiskanjem digitalnih fotografij doma, kar je sicer udobno, vendar precej drago, ali pa so podatkovni medij odnesli v foto laboratorij in se morali čez nekaj dni še enkrat vrniti po izdelane fotografije. Čeprav obstaja možnost izdelave fotografij v eni uri, je to še vedno precej dražja in dolgotrajna možnost od takojšnjega tiska fotografij. Olympus Picture Express ponuja novo možnost za hitro in enostavno izdelavo natisnjenih digitalnih posnetkov enake kakovosti kot v foto laboratoriju.

Zaradi izjemno kratkega časa nalaganja in tiskanja je Olympus Picture Express enkratna rešitev vrhunske kakovosti. Celotni proces tiskanja traja le približno enajst sekund za posamezen posnetek. Ko v stroj vstavite podatkovni medij se posnetki takoj pojavijo na zaslonu, kjer jih lahko izbirate z dotikom ekrana. Fotografijam lahko tudi obrežete robove ali kako drugače uredite z uporabo funkcij, kot je npr. zmanjševanje učinka rdečih oči. Poleg tega lahko približate podrobnosti, jih izrežete in povečate za tisk. Možno je tudi arhiviranje in zapisovanje slik na CD-ROM. Računalniška programska oprema je uporabniku izjemno prijazna in omogoča takojšnjo izbiro želenih fotografij. Več jezikovni meni pa vsakomur zagotavlja preprosto upravljanje.

 Inovativna tehnologija

Kot samostojno delujoča storitev ima Olympus Picture Express termo sublimacijski tiskalnik visokega razreda, ki tiska 10 x 15 cm fotografije. Prav tako omogoča tiskanje celotnega seznama fotografij in tiskanje v formatu razglednic. Zato ga je idealno postaviti v kioske, kavarne, hotelske veže, letališke čakalnice ali pisarne podjetij. Sistem je združljiv s celotnim naborom podatkovnih medijev, vključno z xD-Picture spominskimi karticami, SmartMedia, SD Card, CompactFlash, Memory Stick in CD-ROMi. Poleg tega podpira, glede na čedalje večjo prevlado mobilnih telefonov, tudi Bluetooth in infrardeči prenos podatkov, s čimer je omogočeno tiskanje posnetkov, shranjenih na mobilnih napravah.

Torsten Löhr, m anager potrošniških digitalnih rešitev, pojasnjuje prednosti novega sistema: »Olympus, kot eden vodilnih svetovnih proizvajalcev opto-digitalne opreme, sedaj ponuja prodajalcem fotografske opreme vrhunsko tehnologijo, s katero lahko zadovoljijo naraščajoče povpraševanje po tiskanih fotografijah. S Picture Express kioskom za takojšnje tiskanje je Olympus naredil hitro in cenovno dostopno rešitev, ki prodajalcem omogoča zaslužek na hitro rastočem trgu, poleg tega pa tudi inovativno sredstvo, s katerim si lahko pridobijo privrženost strank.«

Sistem je na voljo od oktobra 2004, lahko pa si ga tudi izposodite pod izjemno ugodnimi pogoji.

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja ali želite dodatne informacije, Vas prosimo, stopite v stik z:
Olympus Slovenija
Elektronska pošta: olympus@siol.net
Vabljeni na našo spletno stran: www.olympus.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.