Verbatimov mini prenosni 2,1 GB trdi disk Store 'n' Go

Verbatim je na trg poslal 2,1 GB mini prenosni trdi disk Store 'n' Go z USB 2.0 priključkom. Odlikujeta ga zajetna kapaciteta shranjevanja podatkov ter hiter prenos podatkov preko vmesnika USB 2.0. Disk je zaradi majhnih mer ohišja in majhne teže enostavno prenašati. Ohišje je celo manjše od velikosti običajne vizitke. 


"Sporočilo za javnost"

Mali disk lahko služi kot prenosni podatkovni medij za fotografije ali filme, glasbene datoteke ali za shranjevanje podatkov s prenosnega računalnika. Razveselili se ga bodo tudi poslovneži, saj je idealne rešitev za prenos podatkov pri predstavitvah podjetja, izmenjavi podatkovnih baz in ostalih dokumentov. Kapaciteta shranjevanja trdega diska zadostuje za več kot 2 uri videa v formatu MPEG-1,  okoli 500 ur MP3 glasbe, okoli 1.000 barvnih fotografij ločljivosti 300 dpi. Uporabljate ga lahko z operacijskimi sistemi: Windows (98SE, ME, XP, CE 3.0 ali višji), Mac (OS 9X ali višji) in Linux (2.40 ali višji).
"Novi Store 'n' Go USB trdi disk je prenosna, nizko stroškovna rešitev za hranjenje podatkov, namenjena poslovni in osebni uporabi," pojasnjuje Alan Kleeman, Verbatimov produktni vodja.
Preko gibljivega priključnega kabla lahko trdi disk Store 'n' Go hitro in enostavno priključite na USB vrata (2.0 ali 1.1) brez ponovnega zaganjanja računalnika. Trdi disk, ki se skriva v notranjosti ohišja, je velikosti enega palca in se vrti z 4.200 vrtljaji na minuto. Po masi se lahko primerja z masami nekaterih mobilnih telefonov (samo 51 g), njegove mere so (D x Š x V) 70 x 54 x 12,7 mm.
V kompletu so priloženi še torbica, trak za nošenje, USB podaljšek kabla, CD z gonilniki za Win98 in navodila za uporabo. Na prodajnih policah bo v začetku septembra, njegova maloprodajna cena v Sloveniji bo okoli 67.200 tolarjev. Verbatim distribuira podjetje Trion iz Ljubljane. www.trion.si

http://www.verbatim.com.au/corporate/press_releases.cfm?ID=1042

Komentarji
Ciril Jazbec (@Gandalf) 28. september 2004 22:07
super samo drago.....
Uroš Uršej (@Lucifix) 28. september 2004 22:32
Škoda da ga ne moreš kar direkt na fotoaparat priključit. To bi bilo šele zanimivo
JU-re (@JU-re) 29. september 2004 09:08
saj ga po moje lahko direkt na aparat priključiš!!??
Uroš Uršej (@Lucifix) 29. september 2004 10:13
Kot vidim, ima priključek kabel na USB, tega pa kot mi je znano ne moreš priključiti na fotoaparat. Pri USB-ju mora biti vedno nek odjemalec (računalnik) in "podajalec" (v tem primeru naprava).Mogoče pa se tudi motim...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.