JVC-jeva Everia snemata brez kaset

Japonski JVC je predstavil dve svetovni novosti – digitalni kameri z vgrajenim 2 M-točkovnim fotoaparatom, ki posnetke shranjujeta, namesto na kaseto ali ploščo, kar na 4 GB Microdrive®. 

Modela Everio GZ-MC200 in GZ-MC100 se razlikujeta po vodoravni in pokončni izvedbi. Sliko in fotografije zapisujeta v MPEG-2 formatu na priložen Microdrive®, možno pa je uporabljati tudi visokohitrostne kartice CompactFlash II ali Secure Digital. Na 4 GB Microdrive® lahko tako posnamete do 60 min. visokoločljivega zapisa slike in prostorskega zvoka v Dolby Digital tehniki ter do 300 min. posnetkov v nižji ločljivosti. Format MPEG-2 je primeren za kasnejše presnemavanje posnetkov na DVD plošče. Posneto vsebino lahko hitro pretočite na disk računalnika preko povezave USB 2.0. Zelo enostavno je tudi neposredno tiskanje posnetkov na tiskalnikih, ki podpirajo protokol PictBridge in DPOF. Prednost novih modelov je v priročnosti, saj sta v eni združeni dve zmogljivi napravi in tako vam ne bo treba na potovanje nositi več dveh naprav. 

(Sporočilo za javnost )


GZ-MC200

Poleg kamere z 10-kratno optično povečavo, je uporabniku na voljo tudi 2 mega točkovni digitalni fotoaparat, ki zajema fotografije v ločljivosti 1600x1200 točk. Poleg kamere dobite tudi programsko opremo za urejanje posnetkov Cyberlink Power Director (montaža), Power Producer (izdelava DVD-jev) in Power DVD (DVD predvajalnik). Modela bosta na voljo od konca oktobra po maloprodajni ceni okoli 288.000 SIT (GZ-MC100) in 312.000 SIT (GZ-MC200). JVC zastopa in distribuira Trion iz Ljubljane. www.trion.si

http://www.jvc.co.uk/site/homepage/eve_web/GZ-MC100GZ-MC200

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.