Fotografsko delavnico na temo: Kaj je novega v fotografiji, Photokina, Koln 2004

Društvo popotnikov in fotografov Potograf je pripravilo v soboto 9.10.2004 v Rogaški Slatini prvo fotografsko delavnico na temo »Kaj je novega v fotografiji, Photokina, Koln 2004« in »portretna fotografija«. Delavnico je vodil prof. Bogomir Čerin iz fotokluba Maribor. 

Beri nadaljevanje...

Prof. Čerin je na začetku predstavil letošnji največji sejem o fotografiji, Photokina, ki se je dogajal konec septembra v Kolnu. Veliko novosti ni bilo opaziti na sejmu; prevladovalo je veliko novih malih kompaktnih digitalnih fotoaparatov, opazila pa se je tudi večja prisotnost kitajskega trga. Vse to je predstavil s slikovnim materialom. Sledilo je še predavanje o portretni fotografiji in nekaj uporabnih trikov za fotografiranje portreta. Seveda pri portetni fotografiji je najpomembnejša nastavitev zaslonke in ob dobrem trenutku ujeti portretiranca, tako vam dobra fotografija ne uide.

Po prijetni dopoldanski kavici smo se povzpeli malce nad Rogaško Slatino in poskušali uporabiti vse prej slišane nasvete predavatelja ob fotografiranju dveh portretirancev.
Poldnevna delavnica se je zaključila s gasilsko fotografijo in kmalu upamo na nova druženja. 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.