Lexmark z novo družino foto brizgalnikov

Ameriški proizvajalec tiskalnikov Lexmark je predstavil dva člana nove družine tiskalnikov P – P915, namenjen tisku fotografij doma, in P6250 , celovit domači »vse-v-enem« fotografski studio.

Oba omogočata preprost tisk fotografij, vključujeta 6-barvni sistem tiskanja Evercolor, ki skrbi za trajnost natisnjenih fotografij, barvni zaslon LCD, čitalnik spominskih kartic in prijazno programsko opremo. Nov je tudi tiskalnik Lexmark X7170. Ta je namenjen manjšim in srednje velikim podjetjem, v enem ohišju pa združuje tiskalnik, optični čitalec in telefaks, opremljen je z napredno programsko opremo za preprosto urejanje, združevanje in distribucijo dokumentov.


Beri nadaljevanje

"Sporočilo za javnost"

Tiskalnika Lexmark P915 in Lexmark P6250 sta posebej namenjena domačemu tisku fotografij in združujeta najnovejše tehnologije za preprost, hiter in intuitiven proces tiska. Oba tiskalnika podpirata črnila Evercolor – mešanico šestih hibridnih črnil, ki združuje široko barvno paleto s trajnostjo pigmentnih črnil. Natisnjene fotografije so tako trajnejše kot klasične fotografije, saj naj bi shranjene v albumih zdržale več kot 200 let, razstavljene pa naj bi obledele šele čez nekaj desetletij.


Lexmark P915

Oba tiskalnika vključujeta 2.5-palčni zaslon LCD, ki omogoča predogled fotografij, video pomoč pri kompleksnejših opravilih (denimo menjava kartuš) in kaže čas do konca procesa tiska. P6250 omogoča tudi zajem dokumentov, pri čemer je rob, ob katerem moramo poravnati list, označen z modrimi diodami LED. Oba tiskalnika podpirata vse pomembnejše formate pomnilniških kartic, tehnologijo PictBridge, fotografije pa lahko natisneta brez belega roba v ločljivosti do 4800x1200 točk. Vključen sistem podajanja papirja Accu-Feed omogoča preprosto menjavo vrst papirja, vgrajeni senzor pa zazna vrsto papirja in samodejno priredi nastavitve tiskalnika za doseganje čim boljših rezultatov. Oba nova foto tiskalnika zmoreta natisniti do 22 barvnih in do 15 črno-belih strani na minuto, fotografije iz spominskih kartic pa lahko tiskata preko tiskalniškega programskega vmesnika, imenovanega Lexmark Imaging Studio, brez priključitve na računalnik.


Lexmark P6250

Lexmark X7170 omogoča majhnim in srednje velikim podjetjem preprost tisk, zajem dokumentov in pošiljanje faksov, napredna programska oprema pa poskrbi za preprosto deljenje informacij med svetom papirja in digitalnim svetom. Uporabniki lahko tako tvorijo večstranske dokumente tipa .PDF in jih združijo v en dokument za hranjenje ali distribucijo; pretvarjajo papirnate dokumente v tekstovne datoteke za pošiljanje prek elektronske pošte; preprosto tiskajo, pošiljajo fakse in e-pošto, pretvarjajo med formati dokumentov in arhivirajo dokumente z le nekaj pritiski na tipko; z uporabo tehnologije PictBridge pa lahko urejajo, organizirajo in tiskajo fotografije v visoki kvaliteti.


Lexmark X7170

Lexmark X7170 vključuje optični čitalec, ki z uporabo tehnologije CCD omogoča zajem slik v ločljivosti 1200x4800 točk na palec v 48-bitni barvni globini. Z njim je moč zajemati slike, dokumente in celo 3D objekte. Dokumente je moč natisniti v črno-beli ali barvni različici v ločljivosti do 4800 točk na palec s hitrostjo do 22 strani na minuto (za črno-bele dokumente). Pladenj za papir podpira celo vrsto formatov papirja, vključno s prosojnicami, nalepkami in kuvertami. Samodejno zaznavanje kvalitete papirja zagotavlja kvaliteten tisk na kakršnokoli podlago brez ročnih nastavitev. Tiskalnik je moč priključiti na telefonsko omrežje (za pošiljanje faksov), podpira pa tudi priključitev na klasično ali brezžično omrežje Ethernet.

www.lexmark.com
www.alterna-i.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.