Medalji slovenskim fotografom na bienalu Miniature 2004

Kranj, 05. novembra (STA) - V Prešernovem gledališču v Kranju so v četrtek podelili nagrade in priznanja ter slovesno odprli razstavo 2. mednarodnega bienala Miniature 2004. Na bienalu je sodelovalo okoli 400 fotografov z vsega sveta: od evropskih držav do Avstralije, Bahraina, Indije, Japonske, Kazahstana in Vietnama, sprejetih in razstavljenih pa je 426 fotografij. Tematiki natečaja sta bili "krog" in "splošno". Razstava v galeriji Mestne hiše v Kranju bo odprta do 28. novembra, vsak dan, razen ob ponedeljkih, od 10. do 18. ure.
Nagrade Mednarodne federacije za fotografsko umetnost (FIAP) na temo Krog so prejeli: zlato medaljo Jaka Bregar iz Slovenije za fotografijo Objem, srebrno Robert Grmek iz Slovenije za Polžka, bronasto pa Klaus Tesching iz Nemčije za fotografijo, poimenovano "Die Zeit verinnt".
Nagrade FIAP na splošno temo so dobili: zlato medaljo Minh Tri Huynh iz Vietnama za fotografijo "Three Faces", srebrno medaljo Zdenko Kostka s Slovaške za "Enchanted in Ice 2", bronasto medaljo Johann Hoelblinger iz Avstrijae za "Windsor Castle".

Posebno nagrado žiranta Johanna Mayerja za najboljšo fotografijo na razstavi Miniature 2004 je prejela Dragica Kurillo iz Slovenije za fotografijo Oboki 2, so sporočili iz Gorenjskega muzeja, ki je bienale organiziral skupaj s fotografskim društvom Janez Puhar Kranj.

Komentarji
Ciril Jazbec (@Gandalf) 6. november 2004 16:14
i am so proud to be a member of Janez Puhar photo club....
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.