HP predstavil poslovne rezultate za zadnje četrtletje fiskalnega leta 2004

HP je predstavil poslovne rezultate za zadnje četrtletje fiskalnega leta 2004, ki se je zaključilo 31. oktobra. Podjetje je v tem četrtletju doseglo rekordne prihodke, ki so se v primerjavi z enakim četrtletjem v letu 2003 povečali za 8 odstotkov, na 21,4 milijarde USD. Dobiček, izračunan v skladu z računovodskim standardom GAAP, je znašal 1,37 milijarde USD, zaslužek na delnico pa je znašal 0,37 USD, kar je 28 odstotkov več kot v enakem obdobju v lanskem letu. HP je predstavil tudi poslovne rezultate, v katerih izključuje nekatere postavke in niso v skladu s standardom GAAP. Po teh izračunih je dobiček znašal 1,5 milijarde USD, zaslužek na delnico pa je znašal 0,41 USD, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

"Sporočilo za javnost"

 Ljubljana, 18. november, 2004 

"V tem četrtletju smo dosegli močno, 8 odstotno rast in v vsakem segmentu poslovanja ter vseh regijah dosegli rekordno rast,< je povedala Carly Fiorina, izvršna direktorica in predsednica podjetja HP. >V celotnem letu smo dosegli 9 odstotno rast, saj so se prihodki v primerjavi s prejšnjim letom dvignili za 7 milijard USD in sedaj znašajo 80 milijard USD. Poleg tega smo ustvarili rekorden dobiček v višini 5 milijard USD. V letu 2005 se bomo osredotočili na disciplinirano izvajanje poslovnih ciljev, pospeševanje dobičkonosne rasti in izkoriščanje naših edinstvenih storitev ter izdelkov."

Vsi posamezni segmenti podjetja HP so v zadnjem četrtletju dosegli dobre poslovne rezultate. Skupina Technology Solutions Group, ki vključuje strežnike, rešitve za shranjevanje podatkov, storitve za poslovna okolja in programsko opremo, je dosegla prihodke v višini 8 milijard USD, kar je 10 odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. Operativni dobiček je znašal 469 milijonov USD, kar predstavlja 5,8 odstotka prihodkov. Najuspešnejši del skupine Technology Solutions Group je bila skupina storitev, ki je dosegla 13 odstotno rast in dobiček 367 milijonov USD.

Najuspešnejši segment poslovanja je bila skupina z izdelki za tiskanje in zajem slik. Skupina je dosegla 5 odstotno letno rast in 6,5 milijarde prihodkov. HP je v zadnjem četrtletju prodal 14 milijonov tiskalnikov, skupina pa je dosegla rekordni dobiček, 1,1 milijarde USD, kar predstavlja 16,6 odstotka prihodkov.

Uspešna je bila tudi skupina osebnih sistemov (Personal Systems Group), ki je dosegla 9 odstotno rast in prihodke v višini 6,5 milijarde USD. Prihodki s področja osebnih računalnikov so zrasli za 6 odstotkov, prihodki s področja prenosnih računalnikov pa za 12 odstotkov. Dobiček skupine je znašal 78 milijonov USD oziroma 1,2 odstotka prihodkov skupine.

Več informacij o poslovanju podjetja HP v zadnjem četrtletju je na voljo na spletni strani: http://www.hp.com/hpinfo/investor/financials/quarters/2004/q4.html.

O podjetju HP
HP je ponudnik tehnoloških rešitev uporabnikom, podjetjem in organizacijam po vsem svetu. Ponudba podjetja vključuje informacijsko infrastrukturo, izdelke za osebno računalništvo, globalne storitve ter izdelke za tiskanje in zajem slik. V fiskalnem obdobju, ki se je končalo 31. oktobra 2004, so dohodki podjetja HP znašali 79,9 milijarde USD. Več podatkov o podjetju je na voljo na naslovu www.hp.com.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.