Canon z novimi večpredstavnimi projektorji

Canon je poslal na trg nove večpredstavne projektorje LV-7225, LV-7220, LV-5220 in LV-X4, ki jih odlikuje kakovosten Canonov projekcijski objektiv z 1,6-kratno optično povečavo, visoka ločljivost in svetlost slike, visoko razmerje kontrasta ter vrsta slikovnih nastavitev. Objektiv zaradi širokega kota dopušča projiciranje velikih slik, tudi ko je projektor blizu projekcijski površini, močna povečava pa omogoča prilagodljivo nameščanje. Pri najzmogljivejšem modelu LV-7225 znaša svetilnost kar 2.500 ANSI lumnov (2.000 pri modelih LV-7220 in LV-5220), ob ločljivosti XGA (SVGA pri LV-5220) ter kontrastnem razmerju 350 : 1 (400 : 1 pri LV-5220). Pri modelu LV-X4, ki je oblikovan predvsem za potrebe izobraževalnih ustanov, pa znaša svetilnost 1.500 ANSI lumnov, pri enaki ločljivosti in kontrastnem razmerju kot pri LV-7225. Projektorje odlikujejo tudi majhna velikost in teža ter izredno tiho delovanje.

Nadaljevanje...

"Sporočilo za javnost"

AMSTELVEEN, 25.11.2004 Canonovi novi projektorji vključujejo vrsto zmožnosti za samodejno izboljševanje kakovosti slike in prilagodljivo uporabo. 8 slikovnih nastavitev zagotavlja optimalne projekcije tako pri projiciranju podatkov kot tudi videa. Za projekcije podatkov so na voljo načini standard, Hi-Contrast (za ostrejše grafe in fotografije), uporabniški in tabla, za video projekcije pa se lahko izbere načine standard, kino (za gledanje filmov v zatemnjenih prostorih), uporabniški in blackboard (za projiciranje na šolsko tablo). Uporabniška načina dopuščata določanje vrste nastavitev, vključno s svetlostjo slike, za ročno nastavljanje slike glede na pogoje v določenem okolju. Za uravnavanje sivih odtenkov pri črninah, ki nastajajo zaradi presvetle žarnice pri projekcijah v prostorih z malo svetlobe, skrbi način Auto Image Mode, ki samodejno nastavlja svetilnost žarnice glede na svetlobo v prostoru. Rezultat je natančno ravnovesje svetlosti, tudi pri spremenljivih svetlobnih pogojih, brez potrebe po ročnem nastavljanju.

1,6-kratna ročna povečava zagotavlja pravo velikost slike pri različnih projekcijskih razdaljah. Široki kot objektiva omogoča projiciranje velikih slik, tudi ko je projektor v majhnih sobah blizu projekcijske površine. Tako se lahko projicira sliko z diagonalo 2,5 m na razdalji samo 2,5 m. Trapezasto popačenje slike, ki nastane, ko projekcijski žarek ni pravokoten na projekcijsko ravnino, je moč odpraviti v vodoravni in navpični smeri, ne glede na postavitev projektorja. Vsi projektorji uporabljajo progresivno preletavanje slikovnega žarka, kjer se za prikaz ene slike uporabljata dve slikovni polji. Canon je z metodo prepletanja preletavanja žarka zmanjšal migotanje slike ter dosegel gladko gibanje, jasnejše diagonalne črte ter ostrejše besedilo pri projiciranju videa.

Vsi štirje projektorji so lahki, saj znaša njihova teža le 2,9 kg (2,8 kg pri LV-X4), in majhni, saj je njihov tloris nekoliko večji od lista A4. Z uporabo tihega načina je moč zmanjšati glasnost ventilatorja z 39 na 35 decibelov, zmožnost za linearno nadziranje ventilatorja pa pomaga pri oblikovanju udobnega okolja s samodejnim nastavljanjem ventilatorskega sistema – napetost na ventilatorju se uravnava glede na temperaturo v prostoru.Vse modele se lahko prilagodi tako, da ob vsakem vklopu prikažejo logotip podjetja. Poleg doseganja boljšega vtisa predstavitev, ta zmožnost onemogoča nepooblaščeno uporabo.

Vsi projektorji, razen LV-X4, zagotavljajo visoko kakovost predstavitev tudi s pomočjo izredno hitrega vmesnika DVI-I, ki zagotavlja povsem digitalno povezavo brez potrebe po pretvarjanju. Ta je združljiv tudi z metodo za varovanje avtorsko zaščitenih digitalnih vsebin (High-bandwidth Digital Content Protection – HDCP). Modeli LV-7225, LV-7220, LV-5220 imajo tudi vhod za komponentni video (Component Video) za visokoločljive projekcije DVD-jev in visokoločljivega TV-signala (HDTV). Vse štiri projektorje odlikuje tudi analogna vhodno/izhodna povezava ter zmožnost priključevanja prek vhoda za zunanji monitor, ko so predstavitve v namiznem osebnem računalniku in ne na prenosnem, dodatno pa je na voljo še priključek SCART. Z uporabo dodatnega modula Multi Card Imager je Canonove nove projektorje moč vključiti v brezžično omrežje po standardu IEEE802.11b, predvajati digitalno vsebino brez osebnega računalnika s kartico Compact Flash, nadzorovati z miško in oddaljeno upravljati prek ožičenega ali brezžičnega lokalnega omrežja.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.