Fotografski izlet v Benetke

Benetke - mesto na vodi, mesto bogate zgodovine in neponovljive arhitekture. So mesto gotike in renesanse, so mesto gondol in golobov, so pa tudi mesto posebnega karnevala v času pustovanja.

Beneške pustne maske so posebnost v svetu in ta dogodek je treba "ujeti". Lepota kostumov, mrkost mask in spokojnost samega mesta se zlijejo skupaj v času pustovanja. Maske so del mesta že dolga stoletja in kot take so znane po vsem svetu. Spoznajte jih z nami tudi vi.

Program enodnevnega fotografskega izleta: Odhod sodobnega avtobusa iz Ljubljane - parkirišče pred Ljubljanskim Kolosejem v nedeljo 30. januarja 2005 ob 7. uri zjutraj. Vožnja preko mejnega prehoda Fernetiči in do mesta Mestre, ki je na kopenski strani Benetk. Tu imate dve možnosti: - prva skupina, ki bo želela preživeti ves dan na ogledu karnevala se bo odpeljala direktno na Markov Trg. - druga skupina, pa se bo vkrcala na ladjo in se odpeljala najprej na otok Burano, ki slovi po slikovitosti hišic, številnih čipkarskih delavnicah in odličnih gostiščih. Naše potovanje bomo nadaljevali do otoka Murano, ki pa slovi po številnih steklarskih delavnicah in trgovinah umetelnega stekla. Eno od delavnic si bomo tudi ogledali in tako spoznali umetnost izdelave muranskega stekla.
Potovanje z ladjo bomo nadaljevali do centra Benetk, kjer pa si bomo ogledali naslednje mestne znamenitosti: Markovo cerkev, Staro in Novo Prokurativo, Stolp z uro, Doževo palačo, Ponte dei Sospiri (Bridge of Sighs - Most vzdihljajev) in Ponte di Rialto (Rialto). Seveda boste določen čas preživeli tudi vi na občudovanju mask po katerih mesto slovi po vsem svetu. Tako prva kot tudi druga skupina se bomo zbrali ob 5.30 pod stebrom s krilatim levom (ob obali) in se nato ob 6. uri popoldne vrnili v mesto Mestre, kjer nas čaka avtobus za povratek proti domu.
V Ljubljani bomo ob polnoči. Beneški karneval ni klasičen karneval kot smo jih vajeni pri nas. Tu so udeleženci pustnega dogajanja stacionirani na različnih predelih mesta, največ pa jih je seveda na Markovem trgu in bližnji okolici. Kostumi so izjemno bogato okrašeni, živahnih barv in nekateri so stari več deset let. Prava beneška maska gre iz roda v rod in njihovi lastniki so na svoje imetje izredno ponosni. Maske največkrat pozirajo obiskovalcem samostojno in fotografiranje z njimi lahko izvršite samo z njihovim dovoljenjem. Občudujte lepoto mask, doživite tudi vi ta izjemni dogodek z nami tudi vi.

Cena 3.500,00 Sit za člane in 4.500,00 SIT za nečlane je kalkulirana za odhod iz Ljubljane ali bližnje okolice. V ceni je vključeno: najsodobnejši prevoz z avtobusom (klima, video, hladilnik), vse takse za ceste in parkiranja. Minimalno število potnikov na avtobus je 45 (v primeru manjšega števila udeležencev izračunamo razliko). Doplačila za ladjo do Markovega trga 7€, za ves dan po otokih 10 €. Priporočamo, da se na izlet prijavite čim prej, ker bodo mesta omejena Prijavo na izlet pa uredite tako, da pošljete e-mail z izraženo željo za izlet na naslov izlet@e-fotoportal.com.
Rok za prijavo je 15. januar 2004. Takoj, ko prejmemo vašo prijavo, vam bomo poslali podatke za plačilo kotizacije. Prijava pa ne pomeni avtomatske rezervacije, ampak vas bomo na seznam prijavljencev vpisali po prejetju vašega plačila.
V prijavi navedite svoje ime in priimek, kraj in telefon. Podatke bomo uporabljali le v namene organizacije izletov v nobenem primeru pa jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Splošni pogoji poslovanja so sestavni del ponudbe.
Komentarji
Gregor Prodan (@progre2) 30. december 2004 22:59
slo-fotovci dejte napisat kdo gre od tu. jz grem
iztok (@izo) 31. december 2004 00:26
ja za fotografe prava poslastica. samo kaj ko je takšen dren pa tistih pločnikih, bog nedaj, da bi še zalilo takrat kaj, sploh ob teh tsunamijih ipd.
ka pa naši kurenti in čarovnice so že iz mode?
Gregor Prodan (@progre2) 31. december 2004 11:06
ne, sam so bolj "nelepi" sicer pa je to 30 januarja, takrat ne bo še take gužve kot je za "real" carneval
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.