Canonove nove digitalne kamere serije MV800

AMSTELVEEN, 7.1.2005 Canon je poslal na trg novo serijo digitalnih videokamer MV800 z ločljivostjo 800.000 točk. Modeli MV850i, MV830i, MV830 in MV800 nudijo kombinacijo izredno enostavne uporabe, brezkompromisne kakovosti izdelave in natančno optiko. Canonove nove digitalne videokamere odlikuje močna optična povečava, 22-kratna pri modelu MV 850 (440-kratna kombinirana) ter 20-kratna pri modelih MV830i, MV830 in MV800. Vsi novi modeli nudijo elektronski sistem za stabilizacijo slike, visokoločljiv širokozaslonski način 16 : 9, dvojni filter z nevtralno gostoto, funkcionalnost spletne kamere, načina za snemanje v pogojih z malo svetlobe Super Night (MV850i) in Night ter podporo za neposredno tiskanje na osnovi standarda PictBridge.

Nove Canonove digitalne videokamere serije MV800 so namenjene predvsem tistim uporabnikom, ki prvič kupujejo digitalno videokamero in potrebujejo enostavno, a kakovostno napravo. S pritiskom na novi gumb Easy se namreč kamero preklopi v popolnoma samodejni način delovanja. Ta je še posebej priročen za uporabnike, ki zahtevajo kakovostne rezultate takoj.


MV830

Čeprav so nove digitalne videokamere izredno majhnih mer (debelina samo 51 milimetrov ter teža 430 gramov), jih odlikuje velik, 2,4-palčni barvni zaslon LCD. Ob tem uporabljajo enak procesor DIGIC-DV kot Canonove digitalne videokamere visokega razreda.

Fotografije izdelkov so na voljo na spletni strani http://www.canon.si/slovenija/foto/foto9.html.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodatno gradivo

Enostavna uporaba
Vse zmožnosti, ki jih nudijo Canonove digitalne videokamere serije MV800, so oblikovane za izredno enostavno snemanje in predvajanje. Poleg gumba Easy za preklapljanje med samodejnim in ročnim načinom je uporabniku na voljo več gumbov za upravljanje s ključnimi nastavitvami, ki so postavljeni prav pod prste, s čimer omogočajo intuitivno in enoročno uporabo. Ergonomična ovalna oblika vključuje številna stikala in ugreznjene gumbe, kar dodatno doprinese k enostavnosti uporabe. Za enostavno snemanje so na voljo namenski gumbi, kot so gumbi za preklapljanje v način za nočno snemanje, za nastavljanje osvetlitve zaslona LCD pri snemanju ob močni svetlobi ter za preklapljanje med zaslonskima načinoma 4 : 3 in 16 : 9. Menijske možnosti so ob tem oblikovane za intuitivno in enostavno navigacijo.


MV800

Zaslonski način 16 : 9
Digitalne videokamere serije MV800 uporabljajo visokoločljiv širokozaslonski način 16 : 9 za snemanje videoposnetkov, ki se jih predvaja na širokih televizijskih zaslonih – prvič pri digitalnih videokamerah v tem cenovnem razredu. Za doseganje pravilnega razmerja pri načinu 16 : 9 se posnetki med snemanjem in predvajanjem prikazujejo na zaslonu »Letter Box«. Za doseganje panoramskega občutka pri snemanju videa ali fotografij je MV850i opremljen še z dodatnim širokokotnim nastavkom z 0,6-kratno povečavo.

Natančna optika
Canonovi inženirji so razvoj objektivov za nove videokamere zasnovali na več kot 60-letni tradiciji natančne optike. Objektivi digitalnih videokamer MV800 tako vsebujejo asferični element za ostre in izredno kontrastne posnetke brez odklonov, ki jih povzročajo objektivi slabše kakovosti. Da bi preprečili izgubo barvnih tonov na izrazito svetlih področjih, ki se pojavlja pri snemanju v pogojih z veliko svetlobe (na plaži ali snegu), vsi modeli uporabljajo dvojni filter z nevtralno gostoto. Elektronska stabilizacija slike (EIS) v vseh modelih odpravlja tresenje slike, Canonov EIS pa je tako učinkovit, da pri večini snemalnih položajev ni potrebno uporabiti stojala .


MV830i

Digitalne fotografije
Modeli MV850i, MV830i in MV830 omogočajo snemanje kakovostnih digitalnih fotografij med snemanjem videa. Omenjeni modeli fotografije shranjujejo kot datoteke JPEG neposredno na pomnilniške kartice MMC ali SD, ki se lahko uporabljajo tudi za shranjevanje video datotek MPEG. Glede na velikost pomnilniške kartice je mogoče shraniti do 60 minut videa v formatu MPEG. MV850i, MV830i in MV830 so ob tem že v osnovi opremljeni s pomnilniško kartico SD velikosti 8 MB. Mehanski sprožilec zagotavlja resnično fotografske zmožnosti, pri čemer odpravlja svetlobne lise, ki se pojavljajo pri običajnih digitalnih videokamerah. Za enostavno prenašanje digitalnih fotografij ali video posnetkov, shranjenih na pomnilniški kartici, nudijo omenjene kamere vhod USB 2.0 FS. Vsi modeli serije MV800 pa so združljivi s standardom PictBridge za neposredno tiskanje slik na foto tiskalniku brez uporabe osebnega računalnika.

Celovit nabor snemalnih načinov
Vsi modeli serije MV800 so opremljeni z zunanjim gumbom Night za hitro preklapljanje v nočni način. ; MV850i odlikuje tudi način Super Night z osvetlitvijo za snemanje v pogojih brez svetlobe ter način Night+, kjer je mogoče med snemanjem vključiti ali izključiti osvetlitev. Za doseganje kakovostnih rezultatov tudi v zahtevnih svetlobnih pogojih nudijo vsi modeli osem snemalnih načinov: EASY, Auto, Sports, Portrait, Spotlight, Sand and Snow, Low Light in Night. Med ustvarjalnimi digitalnimi učinki so Art, Sepia, Monochrome, Mosaic, Mirror, Cube in Wave z devetimi izbirnimi stopnjami učinka. Način za snemanje kožnih podrobnosti ustvarja mehkejše kožne tone, kar omogoča prijetnejše in toplejše posnetke ter pomeni konec odbijajočih posnetkov, narejenih z običajnimi digitalnimi videokamerami.


MV850i

Čudovite barve
V nasprotju z generičnimi procesorji, ki jih uporabljajo konkurenčnimi izdelki, je Canonov procesor DIGIC DV razvit z namenom optimizacije kakovosti slike. Zagotavlja dve ločeni procesni stezi za procesiranje videa in fotografij, pri čemer se kakovost videa ali fotografij ne poslabša. Procesor DIGIC DV izdela čudovite barve, tone in podrobnosti, ki so bolj prijetne in realistične za človeško oko, namesto da bi preprosto zapisal tisto, kar vidijo leče. DIGIC DV združuje vse ključne procesne in pomnilniške zahteve na enem čipu, zato so digitalne videokamere serije MV800 energijsko učinkovitejše od naprav drugih znamk. Zaradi majhne porabe energije znaša najdaljši čas snemanja 5 ur .

Programska oprema in povezovanje
Programsko opremo za dvosmerno komunikacijo DV Messenger 2.0, ki predstavlja kombinacijo elementov sporočilnega sistema Microsoft Windows Messenger in Canonove lastne omrežne rešitve, je moč brezplačno prenesti s spletne strani www.canon-europe.com/dvmessenger. Ta omogoča dvosmerno (peer-to-peer) komunikacijo, pri čemer omogoča izmenjavo videa in zvoka, bodisi shranjenega ali v živo – prek interneta, pri uporabi načina kamera ali VCR. Vsi modeli nudijo vmesnik IEEE1394 za hiter prenos video in slikovnih datotek ter nelinearno urejanje in retuširanje.

Analogni/digitalni pretvornik
Modela MV850i in MV830i nudita digitalni vhod ter analogni/digitalni pretvornik. Tako je nanju mogoče priključiti analogne naprave, kot so predvajalniki VHS ali analogne videokamere, njihov analogni signal pretvoriti v digitalnega in nato shraniti bodisi neposredno na digitalno videokamero bodisi na digitalno shrambno napravo, kot je osebni računalnik.

Uporabniški vmesnik v več jezikih
Vse štiri kamere imajo menije v 8 jezikih: angleščina, francoščina, nemščina, italijanščina, španščina, ruščina, japonščina in poenostavljena kitajščina.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.