Olympus C-55 ZOOM

Možnost ročnih nastavitev vseh parametrov na digitalni kameri Olympus C-55 ZOOM s 5,1 milijoni slikovnih točk, pušča ambicioznim fotografom proste roke pri preizkušanju lastne ustvarjalnosti. Tako kot pri sorodnem modelu C-70 ZOOM, je mogoče praktično vse parametre nastaviti tudi ročno in jih tako prilagoditi potrebam v najrazličnejših okoliščinah. Na voljo sta tudi priročna načina s prevlado zaslonke ali prevlado zaklopa, svoje priljubljene nastavitve pa lahko shranite v 'mojem načinu' (My mode) - ali pa preprosto izberete enega od desetih prednastavljenih tematskih programov. Svetli objektiv 1:2,8-4,8 s 5-kratnim zoomom (enakovredno 38-190mm) zagotavlja izjemno raznovrstnost pri fotografiranju, možnost dodatnega 4-x digitalnega zooma pa poveča največjo povečavo na 20-krat. Podatki o ekspoziciji so podani v realnem času s pomočjo histograma, s čimer se izognemo neljubim presenečenjem. Za natančno fokusiranje pa je poskrbljeno s funkcijo ciljnega autofokusa. Način za fotografiranje zaporednih posnetkov omogoča fotografiranje akcijskih posnetkov s hitrostjo do 2,7 posnetka na sekundo, način Super makro pa omogoča fotografiranje iz neposredne bližine od 2 cm. Rezultate si lahko ogledamo na 5,1-cm zaslonu LCD s funkcijo koledarja, možno pa je tudi izbiranje med različnimi načini prikaza vključno z zoomiranjem in povečevanjem.

Slike Hi-fidelity
Fotografije, posnete z digitalno kamero C-55 ZOOM, bodo gledalce prepričale s svojo osupljivo jasnostjo. Natančen objektiv 1:2,8-4,8 s 5-zoomom (enakovredno 38-190mm) iz stekla z visokim lomnim količnikom z dvema asferičnima lečama natančno usmerja svetlobo na senzor s 5,1 milijoni svetlobnih točk kar zagotavlja ostro, nepopačeno sliko. 4-kratni digitalni zoom omogoča do 20-kratno povečavo oddaljenih objektov. Ob tem pa je zagotovljen natančen fokus; digitalna kamra je namreč opremljena s 143-točkovnim TTL sistemom za samodejno fokusiranje in funkcijo ciljnega autofokusa. Tako je lahko fotograf prepričan, da bo slika povsem ostra ne glede na okoliščine. Vgrajeni procesor za sliko TruePic TURBO optimizira kakovost slike - izboljša kontrast in barve, obenem pa tudi poveča hitrost obdelave slike.Ročne nastavitve za svobodo pri fotografiranju
Številne možnosti ročnega nastavljanja parametrov omogočajo prosto pot ustvarjalnosti, kakršno zahtevajo ambiciozni fotografi. Na voljo je način za ročno nastavljanje ekspozicije; uporabniki lahko izberejo prevlado zaslonke ali prevlado zaklopa, kar je pač bolj primerno za doseganje želenih učinkov. Funkcija histograma omogoča prikaz podatkov o ekspoziciji na zaslonu in je fotografu v veliko pomoč. C-55 ZOOM omogoča shranjevanje štirih različnih najpogosteje uporabljanih nastavitev v 'mojem načinu' (My mode); tako so fotografu pri roki v vsakem trenutku. Na voljo so tudi povsem avtomatski način ter številni tematski programi za najpogostejše situacije - vključno z načinom za športne posnetke, pokrajino in ognjemet.

Predvsem ljubitelji športa bodo navdušeni nad načinom za zaporedne posnetke, ki omogoča fotografiranje do 2,7 posnetka na sekundo. Za potrebe tistih, ki želijo fotografirati tudi najmanjšo podrobnost, je vgrajen način Super makro, ki omogoča fotografiranje iz neposredne bližine do 2 cm.C-55 ZOOM pa je zmogljiv tudi pri snemanju filmov z zvokom. Funkcija digitalnih popravkov tresenja digitalne kamere pomaga ohraniti mirno roko - dolžina posnetka pa je omejena le z zmogljivostjo pomnilniške kartice.
 
Udobnost tudi pri gledanju posnetkov in sestavljanju kompozicije na velikem zaslonu LCD
Fotografi vedno več uporabljajo zaslon LCD ne le za preverjanje slik, ampak tudi za sestavljanje kompozicije. C-55 ZOOM je prav v ta namen opremljen z velikim zaslonom, ki s svojimi 5,1 cm omogoča enostavno sestavljanje kompozicije in preverjanje slike. Različni način predvajanja vključno s funkcijo zoomiranja in povečave ter možnost zaporednega predvajanja posnetkov ob funkciji koledarja pomenijo, da lahko digitalno kamero uporabljate kot osebni fotografski dnevnik.

Digitalno kamero napajajo standardne baterije AA (LR6), katerih prednost je, da jih lahko dobite praktično kjerkoli. Podpora za PictBridge omogoča enostavno tiskanje fotografij na kompatibilnih tiskalnikih, kot je to na primer Olympus P-10, ne da bi pri tem potrebovali osebni računalnik.Fotoaparatu so priloženi software Olympus Master, 16-MB pomnilniška kartica xD-Picture Card in komplet zmogljivih alkalnih baterij. Model Olympus C-55 ZOOM je idealna izbira za vse fotografe, ki se želijo preizkusiti na področju ustvarjalne fotografije. Na tržišču bo na voljo marca 2005.

Olympus C-55 ZOOM – osnovne značilnosti
•    5,1 milijonov svetlobnih točk
•    5-x optični zoom (enakovredno 38–190mm pri 35-mm fotoaparatih), 1:2,8-4,8 in dodatni 4-x digitalni zoom
•    Programirani način, Prevlada zaklopa, Prevlada zaslonke & Ročni načini
•    Način Super makro za fotografiranje iz neposredne bližine 2cm (območje: 34x25mm)
•    5,1cm/2,0-palčni zaslon LCD s 115.000 piksli
•    Zaporedni posnetki s hitrostjo 2,7 posnetkov na sekundo
•    Funkcija histograma v načinu za fotografiranje in za predvajanje
•    Deset tematskih programov (Pokrajina+portret, Portret, Pokrajina, Nočni prizori, Športni posnetki, Plaža in sneg, Ognjemet, Sončni zahod, Ob svetlobi sveč, Speče osebe)
•    Funkcija koledarja in različni načini predvajanja: standardni, zaporedno predvajanje posnetkov, povečava, zoomiranje
•    Snemanje filmov z zvokom, digitalna korekcija tresenja fotoaparata, dolžina snemanja je omejena le z zmogljivostjo pomnilniške kartice
•    Kompatibilen s PictBridge & procesor za sliko TruePic TURBO
•    Fotoaparatu so priloženi softver Olympus Master 1.1, 16-MB pomnilniška kartica xD-Picture Card in komplet alkalnih baterij

Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Marketing & Prodaja
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/2363320
email:  jeanette.korencan@olympus-europa.com

Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email:  marko.potocnik@olympus-europa.com
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.