Olympus C-7070 WIDE ZOOM

Olympusova digitalna kamera C-7070 WIDE ZOOM s 7,1 milijoni točk je že na prvi pogled tekmec, s katerim ne bo lahko opraviti: o tem nas prepriča že odporno ohišje iz magnezijeve zlitine, v katerem se skriva vse, kar fotograf potrebuje. Izjemno kakovosten objektiv (1:2,8-4,8) z asferičnimi in ED elementi omogoča fokusno območje od širokokotnih 27 mm pa vse do 110 mm (enakovredno 35-mm) s pomočjo 4-x optičnega zooma. Prvič je v kompaktno Olympusovo digitalno kamero vgrajen posebni 143-točkovni dvojni sistem avtofokusa, ki omogoča merjenje predvidene oddaljenosti objektov, ki se premikajo v smeri naprej ali nazaj. Za neomejeno ustvarjalnost in popolno izrabo izjemnih zmogljivosti te digitalne kamere, je mogoča tudi povsem ročna nastavitev parametrov. Kompozicije lahko sestavite ali preverite s pomočjo premičnega supersončnega 4,5-cm/1,8-palčnega zaslona LCD. Če potrebujete še več, lahko vse potrebno izberete iz seznama dodatne opreme in tako še razširite uporabnost.

Popolna slika iz neposredne bližine, iz oddaljenosti in pri širokokotnih posnetkih
V modelu C-7070 WIDE ZOOM je združeno vse, kar fotograf potrebuje v najrazličnejših situacijah. Številka 7,1 milijon točk zagotavlja, da bo tudi najmanjša podrobnost na sliki zajeta v popolnosti. K temu pripomore tudi svetel, izjemno natančen objektiv (1:2,8-4,8), sestavljen iz osmih elementov v sedmih skupinah. Med njimi so tudi dve asferični leči in ena leča ED (Extra-low Dispersion). 4-x zoom seže do 100 mm - širokokotni posnetki pa se začnejo že pri samo 27 mm (enakovredno 35-mm fotoaparatu). Prav zato je ta model tako primeren za arhitekte, oblikovalce notranje opreme in vse druge, ki potrebujejo zelo širok vidni kot pri fotografiranju. Ker je sistem leč namensko zasnovan za digitalno fotografijo in je optika skoraj telecentrična, lahko na sence v kotih pri širokokotnih fotografijah pozabite! C-7070 WIDE ZOOM pa je izjemno dobro opremljen tudi za posnetke iz neposredne bližine. V načinu Super makro z oddaljenosti samo 3 cm lahko z objektom velikosti le 20,7 x 27,8mm zapolnite celoten posnetek.Ostanite v fokusu – tudi če se objekt premika!
Digitalna kamera je opremljena s 143-točkovnim sistemom dvojnega avtofokusa, kar zagotavlja čisto zajemanje slike v vsakršnih pogojih. Zaradi razporeditve v rešetkastem vzorcu 13x11 je pokritih 75% posnetka v vertikalni in približno 87,5% posnetka v vodoravni smeri. Tako pasivni zunanji senzor, kot na CCD temelječi sistem TTL za zaznavanje kontrasta, sodelujeta pri izjemno natančnem odčitavanju, iluminator AF pa zagotavlja izjemno natančnost tudi pri fotografiranju pri šibki svetlobi.

Funkcija AF target, prvič vgrajena v Olympusove kompaktne digitalne kamere, omogoča ostre ekspozicije premikajočih se objektov zaradi postopka predvidevanja. Zunanji senzorji AF zaznavajo oddaljenost objektov, ki se približujejo ali oddaljujejo. Na osnovi teh podatkov izračunajo predvideno oddaljenost v trenutku sproščanja zaklopa. V tistem trenutku se na zaslonu LCD kamere prikaže oznaka AF, kar omogoča fotografu, da preveri, če je kamera sledila pravemu objektu.

V pomoč pri uresničenju ustvarjalnih zamisli

C-7070 WIDE ZOOM je opremljen s številnimi samodejnimi funkcijami, vključno s sedmimi tematskimi programi, ki vključujejo nastavitve za najbolj pogoste situacije, pa tudi za fotografiranje pod vodo. Bolj ambiciozni fotografi pa bodo navdušeni nad možnostjo ročnega nastavljanja vseh parametrov, ki omogoča popoln nadzor pri izbiranju ekspozicije; fokusiranje, nastavitev beline, ISO, velikost odprtine zaslonke in hitrost zaklopa, ter še mnogo več.
Seveda pa ta digitalna kamera ni omejena le na fotografiranje. Snemate lahko filme z zvokom, pri čemer vas omejuje le zmogljivost uporabljanega pomnilniškega medija. V načinu SHQ lahko posnamete do 20 sekund dolg film s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo. Posneto si lahko ogledate na 4,5-cm /1,8-palčnem supersončnem zaslonu LCD, ki ga lahko dvignete in zavrtite za do 270 stopinj, saj je na premičnem nosilcu. Tako si omogočite jasen pogled na objekt tudi pri fotografiranju iz težkih perspektiv.Ključ je v hitrosti!
Ne le, da se lahko C-7070 WIDE ZOOM pohvali s hitrim zagonom in da je zamik pri sproščanju zaklopa zelo kratek, kar zagotavlja, da boste posneli točno tisto, kar ste želeli - k hitrosti pripomore tudi TruePic Turbo. Obdelava slike je bistveno hitrejša, kar omogoča, da je kamera hitro ponovno pripravljena za naslednji posnetek - ob boljši sliki in zvestobi realnosti.

Območje uporabnosti lahko dodatno razširite z uporabo dodatne opreme
Z uporabo dodatne opreme si lahko dobesedno razširite obzorja! Konverter WCON-07 omogoča doseganje širokokotne fokusne dolžine 18,9 mm. Nasprotno pa novi telekonverter TCON-30C podaljša največjo fokusno dolžino na neverjetnih 330 mm - brez izgub pri odprtini zaslonke. V sklopu z novim adapterjem za bliskavico FR-100 in obročkom SRF-11 ali STF-22 ali novo enoto dvojne bliskavice za sistem Olympus E-System, je ta digitalna kamera kot nalašč za zobozdravnike, dermatologe ter vse tiste, ki potrebujejo tehnične posnetke iz neposredne bližine. Zahvaljujoč sanem za zunanjo bliskavico lahko priključite na digitalno kamero tudi bliskavice Olympus FL-20, FL-36 ali FL-50. Poskrbljeno je tudi za tiste, ki uživajo v podvodni fotografiji: kmalu bo na voljo podvodno ohišje PT-027, ki varuje kamero do tlaka v globini 40 metrov.

Posrečena združitev širokokotnih in zoom zmogljivosti, inteligentna tehnologija za večjo učinkovitost, možnost ročnega nastavljanja parametrov in številna dodatna oprema zagotavljajo, da bo ta model z ohišjem iz magnezijeve zlitine postal prva izbira za ambiciozne fotografe - ne glede na področje njihovega udejstvovanja.

Olympus C-7070 WIDE ZOOM bo na voljo v sredini februarja 2005.


 
 
Osnovne značilnosti C-7070 WIDE ZOOM:
•    7,1 milijon točk
•    4x optični zoom (enak. 27–110mm) 1:2,8–4,8 z osmimi elementi v sedmih skupinah, vključno z dvema asferičnima in enim ED elementom
•    Dvojni 143-točkovni sistem AF s funkcijo Predictive AF
•    Nagibni 4,5-cm/1,8-palčni supersončni zaslon LCD s 134.000 piksli
•    Programirani način, prevlada zaklopa, prevlada  zaslonke in ročni načini
•    Sani za bliskavico
•    Trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine ergonomske oblike
•    Podatkovne datoteke formatov JPEG, TIFF in RAW
•    Funkcija za snemanje filmov z zvokom
•    Shranjevanje podatkov na kartice xD-Picture Card, CompactFlash tip I & II
•    Procesor za sliko TruePic TURBO in kompatibilnost s PictBridge
•    Na voljo je številna dodatna oprema vključno s konverterjema WCON-07 (širokokotni) in TCON-30C (telekonverter) ter podvodnim ohišjem PT-027 (kmalu na tržišču), sistemskimi bliskavicami FL-20, FL-36 ali FL-50 ter v kombinaciji z novim adapterjem za bliskavico FR-100 - obročkom SRF-11 ali STF-22 ali enoto dvojne bliskavice za sistem Olympus E-System
•    Hitro zaporedno fotografiranje: 10 posnetkov s hitrostjo 1,4 posnetka/s v načinu HQ
•    Digitalni kameri so priloženi: program Olympus Master 1.1, 32-MB spominska kartica xD-Picture Card, litij-ionska baterija za polnjenje BLM-1 in polnilec.
 
Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Marketing & Prodaja
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
email:  [email protected]


Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
email: [email protected]

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.