Olympusova 1GB xD- Picture Card

Najmanjši pomnilniški medij za digitalne naprave na svetu z zmogljivostjo 1GB - bodo na tržišču na voljo aprila 2005. M-XD1GM je prva iz nove serije pomnilniških kartic xD-Picture Cards M-series; gre za sodoben pomnilniški medij, zasnovan predvsem za ultra-kompaktne digitalne kamere. Izhajajoč iz najsodobnejših odkritij, ki so rezultat raziskovanja in razvoja visoko-zmogljivih pomnilniških medijev serija M-series temelji na tehnologiji Multi-Level Cell (MLC*), ki omogoča hitrejši prenos podatkov pri vseh procesih branja in zapisovanja. Obenem pa je do zdaj največja zmogljivost kartic xD-Picture Card podvojena! Nove kartice omogočajo tudi večjo raznovrstnost in tako zelo potreben prostor za shranjevanje podatkov, ki ga je že tako veliko in še vedno rastoče število fotografov, ki uporabljajo digitalne kamere vedno večje ločljivosti, ktako zelo pogrešalo. Če na primer uporabimo digitalno kamero s 7 milijoni pikslov Olympus C-7070 WIDE ZOOM, bo na novo zamenljivo kartico z zmogljivostjo 1 GB mogoče shraniti do 50 datotek TIFF ali približno 600 slik kakovosti HQ 1GB, ter približno 19 minutni videoposnetek v ločljivosti 640x480.

Sporočilo za javnost

Seveda pa ne gre le za ogromen napredek v zmogljivosti; ta pomnilniški medij z zmogljivostjo 1 GB je obdržal tudi vse značilnosti kartic xD-Picture Card: majhne dimenzije of 20 x 25 x 1,7mm, nizko porabo energije, trpežnost in kompatibilnost z najrazličnejšimi digitalnimi kamerami.Nova kartica pa se ponaša tudi z izjemno hitrim prenosom podatkov, saj dosega hitrosti do 4,0 MB/s pri branju in 2,5MB pri zapisovanju.

* MLC je tehnologija za razširitev pomnilniške zmogljivosti

Te nove kartice z veliko zmogljivostjo podpirajo številne značilnosti in naprave:

  • Ohranjena je funkcija panoraa, ki jo omogočajo kartice xD-Picture Card, kompatibilne z Olympusovimi digitalnimi kamerami.
  • Možna je uporaba s številnimi kartičnimi bralniki/zapisovalniki USB, na primer MAUSB-10 in MAUSB-300.
  • Na voljo so tudi kartični adapterji vključno z MAPC-10 za vmesnike PC-Card in MACF-10 za reže CompactFlash, kar poveča prilagodljivost in priročnost.
  • 1-GB Olympusova xD-Picture Card bo na voljo aprila 2005, ki bo dopolnila ponudbo Olympusovih kartice xD-Picture Card, ki so zdaj na voljo z zmogljivostmi 16, 32, 64, 128, 256 in 512 MB.

    Opomba: Vse kamere morda ne bodo delovale s kartico M-XD1GM xD-Picture Card. Prosimo, da se s podrobnostmi seznanite na Olympusovi spletni strani.

    Komentarji
    Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.