Digitalna kamera Olympus FE-5500

Ta drobna kamera izjemne oblike zbuja veliko pozornosti s svojim posebnim objektivom in je tako drobna, da jo lahko vedno nosite s seboj. Olympusova kamera FE-5500 zagotavlja, da ne boste nikoli zamudili priložnosti za posnetek. Ker je tako tanka in lahka, še vedeli ne boste, da jo imate v žepu, dokler je ne boste potrebovali. Takrat pa vam 5 milijonov slikovnih točk in natančen 3-x optični zoom (enakovredno 35-105mm) zagotavljajo izjemne rezultate do zadnje podrobnosti. Za še večjo prilagodljivost pa lahko z vključitvijo digitalnega zooma dosežete kar 12-x povečavo. Da bi bilo fotografiranje še lažje so fotografu na voljo pripravljeni tematski programi za številne pogoste situacije - na primer Športni prizori, V prostoru in Pokrajina. Slike si ogledate na velikem 5,1-cm zaslonu LCD.

Sporočilo za javnost

Tanka, lepa, s posebnim objektivom

Debela je le 24,3mm, odlikuje pa jo tudi privlačna cena. Zato ni čudno, da je pri kupcih veliko povpraševanje po Olympusovem modelu FE-5500. Ultra kompaktna oblika in majhna teža sta veliki prednosti pri prenašanju, toda kljub temu se lahko pohvali z izjemno učinkovitimi značilnostmi, ki zagotavljajo odlične posnetke ne glede na situacijo. Ena najbolj opaznih značilnosti te kamere je seveda njen privlačen videz. Razen po res majhnem ohišje se ta kamera loči od drugih tudi po novi obliki objektiva (twisting lens design).

Enostavno fotografiranje s kakovostjo 5,0 milijonov slikovnih točk

V notranjosti privlačnega ohišja se skriva zelo kakovosten optični sistem s tremi asferičnimi lečami, ki omogoča 3-x moč zooma (enakovredno 35-105mm) 1:2.8-4.8, ki občutno približa oddaljene objekte. Ne glede na faktor zooma, ki ga izberete, pa bodo na sliki vedno tudi vse podrobnosti; ostra slika bo oživela! Ločljivost 5,0 milijonov slikovnih točk pač zagotavlja vedno izjemno zvesto sliko.

Uporabniku so v veliko pomoč tematski programi, ki so pripravljeni za številne situacije. Od avtoportretov do fotografiranja v prostoru, od pokrajine do športnih posnetkov - kamera samodejno izbere optimalne parametre za izbrani tematski program in s tem omogoča odlične rezultate. Slike si nato ogledate in jih pokažete drugim na 5,1-cm zaslonu LCD. Snemanje filmov z zvokom in načini makro pa omogočajo še širša področja uporabnosti kamere FE-5500.

Izjemna vsestranskost

Slike in filme lahko shranite v vgrajeni 14-MB pomnilnik. Če pa potrebujete več prostora, lahko v režo vstavite kartico xD-Picture Card. Ta zamenljivi pomnilniški medij je zdaj na voljo v različnih zmogljivostih, do največ 1GB. Uporaba Olympusovih kartic xD-Picture Cards pa nudi še dodatne prednosti - možnost snemanja panoramskih posnetkov.

Ko pa je čas za tiskanje slik, stvar ne bi mogla biti bolj preprosta! Kompatibilnost s standardom PictBridge pomeni, da lahko slike tiskate direktno iz kamere na kateremkoli tiskalniku, ki podpira ta standard, kot je to na primer Olympusov tiskalnik P-10 – in osebnega računalnika sploh ne potrebujete.

FE-5500, ki bo na voljo maja 2005, bo izpolnil potrebe po drobni kameri velike ločljivosti - po dostopni ceni. Kameri bodo priloženi litij-ionska baterija za polnjenje, polnilec, kabel USB, kabel AV in uporabniku prijazen softver Olympus Master 1.2 za delo s slikami in njihovo obdelavo na osebnem računalniku.

Osnovne značilnosti digitalne kamere Olympus FE-5500:

 • 5,0 milijonov pikslov
 • 3x zoom objektiv (enakovredno 35-105mm), 1:2,8-4,8
 • 5,1-cm/2,0-palčni zaslon LCD s 115.000 piksli
 • Tanko ohišje debeline le 24,3 mm
 • Tematski programi (npr. Portret, Nočni prizori, Pokrajina)
 • Funkcije za urejanje (vključno s spreminjanjem velikosti, črno-belo sliko, sepia)
 • Funkcije za snemanje filmov z zvokom
 • Kompatibilna s standardom PictBridge
 • 14-MB vgrajeni pomnilnik plus reža za kartice xD-Picture Card
 • Večjezični meni (možnost nalaganja dodatnih jezikokv s pomočjo softvera Olympus Master)
 • Kameri so priloženi litj-ionska baterija in polnilec, kabel USB, kabel AV in softver Olympus Master 1.2
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.