Olympus C-480 ZOOM

Kaj je to - enostavno za uporabo, privlačno zaobljene oblike, dela izjemne fotografije in je obenem na voljo po izjemno privlačni ceni? Odgovor je: Olympusova digitalna kamera C-480 ZOOM! Omogoča namreč enostaven in neproblematičen vstop v svet digitalne fotografije, namenjena pa je tistim, ki ne želijo tvegati, ko gre za kakovost slike. Ta model s 4,0 milijoni slikovnih točk se ponaša s svetlim 3-x zoom objektivom in vgrajenim procesorjem za sliko TruePic TURBO, ki zagotavljata, da bo uspela prav vsaka fotografija. 15 tematskih programov pokriva prav vse običajne situacije in omogoča enostavno in udobno uporabo kamere. Pri sestavljanju kompozicije za slike in filme, nato pa za ogled posnetkov je na voljo 4,6-cm zaslon LCD. Naj omenimo še eno od prednosti, ki niso zanemarljive: zelo ugodna cena glede na vse, kar dobite s to kamero!

Sporočilo za javnost

Za tiste, ki se želijo iz analognega sveta fotografije premakniti v digitalnega, je izbira začetne kamere lahko prav zapletena zadeva. Ne le glede na to, kakšno kakovost slike lahko pričakujejo, ampak tudi glede na uporabo in delovanje nove kamere. S svojo C-480 ZOOM Olympus predstavlja kamero, s katero je preskok v digitalni svet otroška igra.

Slike vas bodo navdušile s svojo jasnostjo in ostrino, saj to zagotavljajo značilnosti kamere, skrite v privlačnem zaobljenem ohišju. Ločljivost 4,0 milijonov pikslov poskrbi za jasno definicijo slike, h kakovosti pa pripomore še natančen 3-x zoom objektiv (38-114mm enakovredno 35-mm fotoaparatom). Seveda je v kamero vgrajen tudi procesor za sliko TruePic TURBO, tako da ta kamera ni le hitra, ampak vas bodo z njo posnete slike navdušile s svojo živostjo.

Bolj enostavno skoraj ne bi moglo biti. C-480 ZOOM je zasnovan tako, da je uporaba povsem enostavna in intuitivna. V večini primerov uporabniki samo usmerijo kamero in fotografirajo, saj kamera sama določi najustreznejšo ekspozicijo in fokus. Fotograf pa lahko tudi izbere najustreznejšega od 15 tematskih programov za situacijo, v kateri se nahaja, npr. portret, nočni prizor ali fotografiranje dogajanja na plaži. Posebna funkcija za pomoč uporabniku pomaga izbrati ustrezen tematski program - na zaslonu se namreč prikaže vzorčna slika. Za dodatno vsestranskos poskrbi še način super makro, ki omogoča neverjetne posnetke cvetov, kovancev, nakita in podobnih predmetov - iz oddaljenosti samo 2cm.

Tudi kadriranje ne bi moglo biti bolj enostavno. Na velikem 4,6-cm zaslonu LCD se prikaže točno tista slika, ki ste jo zajeli. Seveda pa si lahko na zaslonu LCD ogledate in prijateljem pokažete slike, ki ste jih že posneli. Funkcija za urejanje slik "Spreminjanje velikosti z ilustracijo posnetka" pa omogoča fotografu, da izbere katero od številnih predlog, ki so že shranjene v kameri, in tako na primer izdela čestitko za rojstni dan. Ker je kamera kompatibilna s standardom PictBridge, lahko slike tiskate direktno na vseh tiskalnikih, ki ta standard podpirajo, kot je to na primer Olympus P-10. To pomeni, da uporabniki C-480 ZOOM sploh ne potrebujejo osebnega računalnika in lahko uživajo v prednostih digitalne fotografije in priročnem tiskanju slik v lastnem domu.

Vgrajeni 14-MB pomnilnik pomeni, da je kamera pripravljena za uporabo takoj, ko jo dobite v roke, medtem ko reža za kartico xD-Picture Cards pa omogoča, da pomnilnik povečate. Kamero napajajo standardne baterije velikosti AA, take za enkratno uporabo ali za polnjenje. Tako nikoli ne boste v zadregi za nadomestne baterije, saj take prodajajo prav za vsakim vogalom kjerkoli po svetu.

Kombinacija privlačne oblike in izjemna kakovost slike ter enostavna uporaba - vse to ob izjemno dostopni ceni! Prav zato je C-480 ZOOM prava vstopnica za tiste, ki si želijo vstopiti v svet digitalne fotografije. Kameri je priložen softver Olympus Master 1.1, na tržišču pa bo marca 2005.

Osnovne značilnosti Olympus C-480 ZOOM:

 • 4,0 milijonov pikslov
 • 3x zoom objektiv (enakovredno 38-114mm), 1:2,8-4,9
 • 4,6-cm/1,8-palčni zaslon LCD s 85.000 piksli
 • 15 tematskih programov (npr. Svetloba sveč, Portret, Plaža)
 • Funkcije za urejanje (vključno s spreminjanjem velikosti z ilustracijo posnetka)
 • Funkcija za snemanje filmov
 • Način super makro iz neposredne bližine 2cm
 • PictBridge in TruePic TURBO
 • 14-MB vgrajeni pomnilnik plus reža za xD-Picture Card
 • Napajanje z baterijami velikosti AA za enkratno uporabo ali za polnjenje
 • Priložen softver Olympus Master 1.1

  ;

  Komentarji
  Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.