Namizni laserski tiskalniki Kyocera FS-720, FS-820 in FS-920

Kyocera je predstavila tri nove laserske tiskalnike, FS-720, FS-820 in FS-920, namenjene malim in srednjim podjetjem. Kyocerine novosti predstavljajo kombinacijo cenovno ugodne rešitve z izredno nizkimi stroški lastništva, visoke hitrosti tiskanja od 16 do 18 strani na minuto in ločljivosti od 600 do 1.200 dpi. Zaradi zmožnosti za tiskanje predprogramiranih obrazcev, različnih fontov in črtne kode so novi Kyocerini namizni laserski tiskalniki idealni tako za lekarne, hotelske recepcije in izposojevalnice avtomobilov kot tudi za majhne oddelke in domače pisarne.

FS-720 je prvi Kyocerin tiskalnik, ki podpira Microsoftov GDI (Windows Graphical Device Interface). GDI skupaj s Kyocerinim tiskalniškim sistemom Kyocera Host-Based Printing System izkorišča zmogljivosti osebnega računalnika pri pretvarjanju dokumentov v tiskalniku prijazno obliko. Zmožnost tiskalnika GDI se lahko uporablja le v okoljih Windows. FS-720 je idealen za poslovne uporabnike, ki potrebujejo cenovno ugoden laserski tiskalnik vstopnega razreda. Omogoča tiskanje s hitrostjo 16 strani na minuto v ločljivosti 600 dpi, za povezovanje z osebnim računalnikom pa uporablja hitri vmesnik USB 2.0.FS-820 nudi enako hitrost tiskanja kot FS-720, vendar omogoča tudi ločljivost Fast 1200 dpi, priključevalne zmožnosti pa razširja še na vzporedni vhod. FS-820 že v osnovi podpira emulacijo PCL6, ki zagotavlja visoko stopnjo združljivosti s pisarniškimi in z industrijskimi aplikacijami ter dolgoročno uporabo na različnih sistemskih platformah. Tiskalnik podpira tudi krmilniški jezik PRESCRIBE IIe, ki omogoča tiskanje predprogramiranih obrazcev, fontov in črtne kode. Poganja ga procesor s hitrostjo 192 MHz, v osnovi nudi 16 MB pomnilnika, ki ga je možno povečati na 272 MB. Za trajno shranjevanje podatkov sta na voljo dodatna pomnilniška kartica CompactFlash in pomnilnik DIMM.

Najzmogljivejši izmed vseh treh modelov, FS-920, podpira PCL6 in Post Script 3, s čimer zagotavlja optimalno delovanje v okoljih Windows, Apple in Linux. FS-920 tiska s hitrostjo 18 strani na minuto v ločljivosti Fast 1200 dpi. Poganja ga procesor s hitrostjo 266 MHz, v osnovi pa uporablja 32 MB pomnilnika. S tem omogoča hitro obdelavo podatkov in prihrani čas tudi pri tiskanju najbolj zapletenih dokumentov. Pomnilnik se lahko poveča na 288 MB, uporabi pa se lahko tudi dodatno kartico CompactFlash ali pomnilnik DIMM. FS-920 za priključevanje z osebnim računalnikom podpira vmesnik USB in vzporednega, za tiskanje predprogramiranih obrazcev, fontov in črte kode pa uporablja krmilniški jezik PRESCRIBE IIe.

Stroški na natisnjeno stran pri 5-odstotni pokritosti znašajo za vse tri naprave 3,03 SIT + DDV.

Tiskalniki FS-720, FS-820 in FS-920 bodo na slovenskem trgu na voljo marca. Cena za tiskalnik FS-720 znaša 44.980. SIT + DDV, za FS-820 56.500 SIT + DDV, za FS-920 pa 69.900 SIT + DDV.

Dodatno gradivo

Visoka kakovost in nizki stroški

Vsi trije novi modeli Kyocerinih laserskih tiskalnikov so zmogljivi, obenem pa kupcem nudijo poleg ugodne nakupne cene tudi nizke stroške lastništva. Dejstvo je, da vse tri nove naprave odlikujejo najnižji skupni stroški lastništva na natisnjeno stran v njihovem tržnem segmentu. Kyocerine novosti ne sklepajo kompromisov na račun nizkih stroškov lastništva. Vsaka od njih zagotavlja visoko kakovost tiskanja in hitrost, kar je združeno v ohišju elegantne ter sodobne oblike.

Neprimerljiva zanesljivost in stil

Nova serija Kyocerinih tiskalnikov zagotavlja visoko zanesljivost, saj je zasnovana na njeni priznani tehnologiji ECOSYS, ki združuje sestavne dele z dolgo življenjsko dobo in kot potrošni material uporablja le črnilni toner. Vse tri naprave tako omogočajo tiskanje 100.000 strani brez potrebe po vzdrževanju – menja se samo črnilni toner.

K visoki zanesljivosti prispevajo tudi nove, zaprte kasete za papir. FS-720, FS-820 in FS-920 namreč uporabljajo kasete v obliki predala, ki so bolj masivne od kaset v obliki polic, poleg tega pa se, ko so zaprte, popolnoma zlijejo z obliko tiskalnika. To pomeni, da papir ni izpostavljen zunanjim vplivom, s čimer je zaščiten pred prahom in vlago, zato ohranja kakovost. Naslednja odlika novih kaset za papir pa je merjenje količine, ki uporabnikom omogoča nadzor nad količino papirja, ne da bi odpirali predal, kar še povečuje enostavnost uporabe naprave.

Čeprav Kyocerini novinci gradijo na zanesljivosti, njihova oblika ni le funkcionalna. Vse tri naprave je oblikoval F.A. Porsche. Njihove linije so čiste in so skoraj aerodinamične oblike, zaradi česar te naprave predstavljajo tudi vizualno sredstvo za vsako sodobno pisarno, poleg tega pa so tudi izredno tihe.

Možnosti črnilnega tonerja

Kyocera je v novih napravah prvič ponudila dve različni kapaciteti črnilnega tonerja. FS-720, FS-820 in FS-920 tako lahko uporabljajo rezervoar TK-110 za 6.000 izpisov ali TK-110E, ki je ob polovični ceni namenjen izdelavi 2.000 izpisov. Kyocera je razvila TK-110E za uporabnike, ki gledajo na nižje nakupne stroške. Ne glede na to, pa tudi TK-110E omogoča nizke stroške za natisnjeno stran, ki znašajo okrog 5 SIT v primerjavi z dragimi velikimi tonerji pri konkurenčnih napravah, s katerimi dosegajo stroške do 8 SIT na natisnjeno stran.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Mita:

Kyocera Mita je eden največjih svetovnih izdelovalcev in vodilni ponudnik računalniških zunanjih naprav, kot so omrežni digitalni fotokopirni stroji, laserski tiskalniki, barvni fotokopirni stroji, digitalne faksimilne naprave, večfunkcijske naprave in širok nabor rešitev za digitalno upodabljanje.

Kyocera Mita je del skupine Kyocera, vodilnega svetovnega razvijalca in izdelovalca naprednih keramičnih in pridruženih izdelkov, kar vključuje tako telekomunikacijsko opremo, polprevodniške pakete kot elektronske komponente. V fiskalnem letu 2004 je skupina Kyocera ustvarila 10 milijard USD konsolidiranih neto prihodkov.

O podjetju Xenon forte:

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa posta lo njen direktni partner. Skupaj s podjetjema Xenon forte – Zagreb d.o.o. in Xenon forte Sarajevo d.o.o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Mita v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte d.o.o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Fax: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.