Tri nove novosti Olympus-a

Olympus je predstavil podvodno ohišje PT-E01 za digitalno zrcalno-refleksno kamero Olympus E-300 z več vhodi na ohišju za različne objektive sistema E-System ZUIKO DIGITAL ter zunanjo bliskavico FL-36. To trajno in trpežno podvodno ohišje, zasnovano namensko za Olympusovo kamero E-300 in objektive ZUIKO DIGITAL, zdaj omogoča ljubiteljem digitalne fotografije večjo svobodo pri odkrivanju lepot podvodnega sveta.
“Podvodna ohišja za digitalno zrcalno-refleksno kamero Olympus E-300 in objektive ZUIKO DIGITAL bodo omogočile, da pridejo še bolje do izraza vsestranskost in raznovrstnost, ki jo zrcalno-refleksna kamera omogoča tako na suhem kot pod vodo," pojasnjuje Ulrich Götze, vodja marketinga za Evropo - European Marketing Manager, Professional Imaging Group, Imaging Systems Europe at Olympus Europa GmbH. “Pri podvodni fotografiji je uporaba širokokotnega objektiva izjemno zaželena. PPO-E02 za objektiv ZUIKO DIGITAL 11-22mm, na primer, fotografu pri slikanju pod vodo zagotavlja širše kote in s tem osupljive posnetke podvodnega sveta vznemirljivih perspektiv.”


Hitra digitalna zrcalno-refleksna kamera je idealna za podvodno fotografijo

Življenje pod vodo se ne ustavi fotografu na ljubo. Zato bodo uporabniki digitalne kamere Olympus E-300 tako navdušeni nad hitro sprožitvijo zaklopa in procesorjem za sliko TruePic TURBO, ki zagotavljata izjemno hitro delovanje kamere. Ne gre le za hitrejšo obdelavo podatkov pri večjih slikovnih datotekah, ki jih ustvarja ta digitalna kamera z 8,0 megapiksli; TruePic TURBO zagotavlja tudi vsesplošno odzivnost in hitro delovanje kamere. Olympus E-300 je opremljen s 64-MB medpomnilnikom in ločenim delovnim pomnilnikom za nadzor kamere. Kamera Olympus E-300 je sposobna hitre akcije, fotografira do 4 posnetke s hitrostjo 2,5 posnetka na sekundo v formatu TIFF ali RAW pri največji ločljivosti. Če pa uporabnik želi še več slik, da bi iz njih lažje izbral tisto pravo, je možno tudi shranjevanje slik v formatu JPEG.

Številni objektivi nudijo več možnosti

Objektivi ZUIKO DIGITAL so namensko zasnovani za digitalno zajemanje slike na osnovi najsodobnejše tehnologije, ki zmanjšuje popačenje in pojav senc. Ker so zasnovani tako, da svetloba pada direktno na tipalo, zagotavljajo bogate in natančne barve, ostre kontraste in svetle slike od roba do roba. Objektivi ZUIKO DIGITAL skupaj s sistemom Olympus E-System zagotavljajo najboljše digitalne slike, enostavno in natančno, ne glede na pogoje - v planinah in na plaži, zdaj pa tudi pod morsko gladino!

Ohišje je namensko zasnovano za objektive in bliskavico

Tri ohišja za objektive ZUIKO DIGITAL, izdelana iz trpežnega litega aluminija in kakovostnega stekla, bodo uporabniku v trajno zadovoljstvo. Olympus nudi PPO-E01 za objektiv ZUIKO DIGITAL 14-45mm, PPO-E02 za objektiva ZUIKO DIGITAL 11-22mm ali ZUIKO DIGITAL 14-54mm ter PPO-E03 za makro objektiv ZUIKO DIGITAL 50mm Macro.

Izjemna zmogljivost širokokotnega zoom objektiva ZUIKO DIGITAL 11-22mm 1:2.8-3.5 (enakovredno 22-44mm pri 35-mm fotoaparatu s filmom) bo s svojo zmogljivostjo zbiranja svetlobe dodatno razširil možnosti za ustvarjalnost profesionalnih fotografov. Omogočajo namreč fotografiranje ob zelo raznolikih hitrostih zaklopa pri šibki svetlobi - dejstvo, ki je velikega pomena pri fotografiranju v morskih globinah 60m pod gladino morja.

Makro objektiv ZUIKO DIGITAL 50mm 1:2.0 Macro (enakovredno 100mm) omogoča slike rib in koralov iz neposredne bližine, ki kar žarijo v čudovitih barvah in neverjetnih podrobnostih. Objektivi ZUIKO DIGITAL 14-45mm 1:3.5-5.6 (enakovredno 28-90mm) in 14-54mm 1:2.8-3.5 (enakovredno 28-108mm) so prav tako namensko razviti za Olympus E-System. Gre za standardne zoom objektive ki v kombinaciji z drugimi objektivi ZUIKO DIGITAL pokrivajo še širše območje fokusnih dolžin in zoomiranja. Vsi ti objektivi, namensko zasnovani za digitalne kamere, so izjemne kakovosti in s tem idealni za vsakdanjo uporabo - tako za strokovnjake, profesionalne fotografe kot tudi za začetnike pri uporabi digitalnih zrcalno-refleksnih kamer.
Za boljšo osvetlitev pod vodo pa lahko zunanjo bliskavico FL-36 vstavite v podvodno ohišje PFL-01 in jo namestite na nosilec za bliskavico PTBK-E01, ki je na voljo za Olympusovo kamero E-300.

Naloga trpežnih ohišij je zaščititi opremo, a dovoliti uporabo!

Ohišje za podvodno fotografiranje PT-E01 je v celoti izdelano iz trpežnega polikarbonata. Ker je ohišje prozorno, si lahko fotograf zlahka ogleda rezultate svojega dela in se obenem tudi pohvali s privlačnim videzom svoje kamere… Za preprečevanje odseva sončne svetlobe na zaslonu LCD digitalne kamere je opremljeno s senčilom na hrbtni strani ohišja, ki olajša preverjanje slike tako pod vodo kot tudi na suhem.

Olympus je poskrbel, da bo digitalna kamera v ohišju res na varnem in na suhem. Posebna gumijasta tesnila, ki so izdelana tako, da se popolno prilegajo utorčkom, se ob izpostavljanju povišanemu tlaku pod vodo razširijo in brezhibno zatesnijo ohišje, ko sta obe polovici ohišja sestavljeni. Varnostne zaponke preprečujejo slučajno odpiranje podvodnega ohišja.
Medeninasti gumbi za ročno upravljanje na ohišju, izdelani iz ponikljanega nerjavečega jekla, ki so prav tako zatesnjeni s silikonskimi tesnili, omogočajo upravljanje vseh funkcij in dostop do vseh menijev kamere. S pomočjo posebnih vzvodov je upravljanje zooma in sprožilca povsem enostavno. Za kristalno čiste slike poskrbi vgrajena difuzorska plošča za bliskavico, ki zmanjša odsev zaradi v vodi lebdečih delcev, ki bi lahko povzročili nečisto sliko.

Podrobnejše informacije o plasiranju proizvoda na tržišče in ceni, bodo objavljene v bližnji prihodnosti.

Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Marketing & Prodaja
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/2363320
email: ; jeanette.korencan@olympus-europa.com

Miha Klepac
Olympus Slovenija
Olympus E-System, & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: ; miha.klepac@olympus-europa.com

Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: marko.potocnik@olympus-europa.com
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.