Nikon Coolpix 4600 in Coolpix 5600

Nikon Corporation z veseljem predstavlja COOLPIX 5600 in COOLPIX 4600 — dva nova digitalna fotoaparata, ki ponujata impresivno kvaliteto posnetkov, dopuščata pa tudi samodejne popravke posnetkov v fotoaparatu. Modela COOLPIX 5600/4600 sta presenetljivo enostavna za uporabo, zaradi česar sta idealna ne samo za začetnike vseh starosti ampak tudi za tiste, ki jih digitalna fotografija do sedaj še ni zanimala.

Zaradi udobnega oprijema je COOLPIX 5600/4600 pripravljen za takojšnjo uporabo, uporabniku pa daje občutek lahkotnosti. Številne lastnosti omogočajo začetnikom hitro pot do zanesljivo zadovoljivih posnetkov. Novo oblikovan grafični uporabniški vmesnik (GUI) dopušča uporabniku izbiranje funkcij po imenu ali po ikoni. Priročen gumb pomoči “Help” podaja razlago vsake funkcije .

Oba, tako COOLPIX 5600 kot COOLPIX 4600 imata velik, svetel 1.8-palčni LCD monitor , ki omogoča enostavno kompozicijo in pregledovanje posnetkov. Za udobnejšo uporabo je pri obeh modelih močno zmanjšana poraba energije , zaradi česar lahko uporabnik posname skoraj dvakrat več posnetkov z alkalnimi baterijami kot z ostalimi vstopnimi modeli Nikon digitalnih fotoaparatov (Po pogojih, ki ustrezajo CIPA testnim pogojem, lahko Nikon E5600 in Nikon E4600 posnameta z alkalnimi baterijami skoraj dvakrat več posnetkov kot Nikon E4100).

L očljivosti 5.1 in 4.0 efektivnih mil. pikslov omogočata pri COOLPIX-u 5600 in COOLPIX-u 4600 kvaliteto posnetkov, ki presega kvaliteto posnetkov večine digitalnih fotoaparatov vstopnega razreda. Vgrajena visoko kakovostna in zanesljiva 3x optična Nikkor-Zoom leča ponuja svobodo pri kompoziciji posnetkov v različnih načinih, prav tako pa omogoča makro posnetke iz razdalje le 4cm.

COOLPIX 5600/4600 uporabniku ne omogočata samo doseganja zelo zadovoljive kakovosti z minimalno predpripravo, temveč odstopata od drugih fotoaparatov njunega razreda tudi s priročno sposobnostjo samodejnega izboljšanja kakovosti narejenih posnetkov s pritiskom na gumb. Nikonova ekskluzivna »D-Lighting« funkcija, ki se lahko izbere v načinu predvajanja, avtomatsko kompenzira nezadostno osvetlitev z bliskavico ali motečo svetlobo ozadja in tako zagotovi uravnoteženo osvetlitev celotnega posnetka. Nikonov napreden sistem Zmanjševanja rdečih oči (»Advanced Red-eye Reduction«) na drugi strani omogoča avtomatsko zaznavo in popravek rdečih oči znotraj fotoaparata za večino situacij . Oba fotoaparata sta opremljena še z funkcijo Opozorila tresljajev (»Blur Warning«), ki uporabnika opozori, kadar posnetka zaradi tresenja ne bo mogoče narediti,ne da bi izbrali drug način .

COOLPIX 5600/4600 sta kompaktna digitalna fotoaparata presenetljivo majhnih dimenzij. Sta zelo lahka, kar ju naredi še bolj privlačna za vsakdanje uporabnike. Za čim lažjo uporabo sta COOLPIX 5600 in COOLPIX 4600 opremljena z že znanimi »Scene« načini , ki so COOLPIX linijo naredili tako uspešno. Štirje izmed »Scene« načinov nudijo tudi uporabo »Scene Assistance«, ki praktično vsakomur omogoča doseganje boljše kompozicije. »Scene« načini so neverjetno enostavni za uporabo – preprosto izberite način, ki najbolje ustreza pogojem in pustite fotoaparatu, da avtomatsko izbere nastavitve. Popolna novost pri COOLPIX-u 5600/4600 pa je nov »Podvodni« (“Underwater”) »Scene« način, ki ob uporabi opcijskega podvodnega ohišja WP-CP3 omogoča boljše, realnejše barve pri podvodnih posnetkih potapljanja. Ta vznemirljiva dodatna funkcija povečuje izbor priročnih »Scene« načinov na 16!

Izbor petih barvnih opcij dopušča fotografu več zabave pri digitalni fotografiji, omogoča mu izbiro barve pred posnetkom, s čimer v celoti spremeni občutenje posnetka. COOLPIX 5600/4600 imata vgrajen 14MB interni spomin, ki uporabniku omogoča zapisovanje posnetkov tudi brez dodatne pomnilniške kartice, kompatibilna pa sta z SD pomnilniškimi karticeami.

Z COOLPIX-om 5600 in COOLPIX-om 4600 lahko enostavno posnamete filmsko »akcijo« v izraznem načinu. Pri obeh fotoaparatih lahko izbirate med tremi »film« načini— TV, »Majhni« (Small) in »Manjši« (Smaller) — pri COOLPIX –u 5600 pa lahko posnamete še zvok. Oba modela lahko hitro priključite na TV in si tako preprosto ogledate rezultate skupaj s prijatelji ali družino.

Tudi tiskanje z COOLPIX-om 5600/4600 je enostavno. PictBridge kompatibilnost omogoča direktno tiskanje na kompatibilnih tiskalnikih brez povezovanja s PC-jem. Oba fotoaparata sta opremljena z Nikonovo PictureProject programsko opremo, ki je prijazna uporabniku in ponuja širok izbor različnih funkcij.

Nikon COOLPIX 5600/4600 Glavne značilnosti

Izjemno enostavna uporaba

COOLPIX 5600 in COOLPIX 4600 sta presenetljivo enostavna za uporabo. Namenjena sta vsem začetnikom in tistim, ki do sedaj še niso razmišljali o nakupu digitalnega fotoaparata. Prenovljen grafični uporabniški vmesnik tudi popolnemu začetniku omogoča izbor pravilnega načina za postopno doseganje najboljših rezultatov. Nov, priročen gumb pomoči, ki prikazuje opis izbrane funkcije, zmanjšuje možnost pomote pri izbiri funkcije. Večji in svetlejši LCD zaslon, manjša poraba energije, ergonomska oblika in Nikonova pregovorna zanesljivost so lastnosti, zaradi katerih sta COOLPIX 5600 in COOLPIX 4600 bodoči uspešnici med začetniki in tistimi, ki se do trenutka nakupa še niso zanimali za digitalno fotografijo.

Impresivni posnetki, Posnetki, ki jih lahko izboljšate

Ni potrebno, da ste fotografski izvedenec, pa lahko kljub temu pričakujete dobre in ostre posnetke s pravilno osvetlitvijo. Opremljena z močno 3x optično Zoom-Nikkor 35-105mm* in 34-102mm* lečo in ločljivostjo 5.1 in 4.0 mil. pikslov nudita COOLPIX 5600/4600 tudi popolnim začetnikom pogoje za posnetke, na katere so lahko ponosni. Še več, v določenih pogojih dopuščata uporabniku izboljšanje rezultatov v fotoaparatu samem. Uporabna funkcija zmanjševanja rdečih oči avtomatsko zazna in popravi rdeče oči, ki so nastale zaradi uporabe bliskavice. Najbolj impresivna funkcija D-Lighting pa avtomatsko kompenzira čezmerno svetlobo ozadja ali nezadostno bliskavico in spremeni kakovost takšnega posnetka le s pritiskom na gumb.

35mm [135] ekvivalent.

Nikon COOLPIX 5600/4600 Ostale lastnosti

 • Majhne dimenzije 85 x 60 x 35mm (Š x V x G)
 • Teža približno 130g (brez baterije in pomnilniške kartice)
 • Atraktiven, ergonomski oprijem za udobno in zanesljivo fotografiranje.
 • BSS (Best Shot Selector) avtomatsko izbere in shrani najboljši posnetek od desetih sekvenčnih posnetkov
 • 4 od 16 »Scene« načinov ponujajo Scene Assistance (»Portret«(Portrait), »Nočni Portret (Night Portrait), »Šport« (Sports), »Pokrajina«(Landscape))
 • »Zmanjšanje šuma« (Noise Reduction) avtomatsko doseže realnejšo barvno reprodukcijo v nekaterih »Scene« načinih
 • USB kompatibilnost za hiter prenos podatkov na računalnik
 • Funkcija »Zvočna opomba« (Voice memo)* posname do 20 zvoka, ki ga lahko pripnemo posnetku
 • Vsi gumbi so zaradi enostavnejše uporabe na hrbtni strani fotoaparata
 • 4x digitalni zoom
 • Izbira Enojnega AF in Zaporednega AF v Film načinu
 • Izbor nastavitve bele: Auto z TTL kontrolo, 5 ročnih načinov (Dnevna svetloba (Daylight), Rumena (Incandescent), neonska (Fluorescent), Oblačno (Cloudy) in Bliskavica (Speedlight)) in Prednastavljeno (Preset)
 • Dopušča direkten tisk na PictBridge-kompatibilnih tiskalnikih
 • Opcije predvajanja: Enojno (Single), 4- in 9-segmentne sličice, Projekcija
 • Vgrajena bliskavica: nastavitve Auto, Zmanjšanje rdečih oči z pred bliskom, Vključena bliskavica, Izključena bliskavica, Počasen sinhro
  • *Na voljo samo pri E5600.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.