Canon povečuje hitrost in kakovost skeniranja

Canon Europe je napovedal nova kompaktna optična čitalca za skeniranje dokumentov. DR 2580C in DR 5010C odlikuje hitro in kakovostno skeniranje, ki ob barvnih zmožnostih uporabnikom omogočajo izredno široke možnosti uporabe. DR 2580C skenira s hitrostjo 25 strani na minuto, DR 5010C pa s hitrostjo 50 strani na minuto. Z uporabo dodatnega neposrednega podajalnika lahko skenirata dokumente na različnih vrstah medijev, na primer na lepenki ali na plastični kartici. (Sporočilo za javnost)

Majhne mere obeh optičnih čitalcev zagotavljajo prostorske prihranke v pisarni, kljub temu pa bosta napravi ustrezali širokemu razponu obsega skeniranja dokumentov. DR 2580C je v osnovi namenjen manjšim delovnim skupinam v podjetju, oddaljenim pisarnam in malim podjetjem. DR 5010C pa je na drugi strani kot naprava za skeniranje do formata A3 namenjen velikim delovnim skupinam v podjetjih, pri čemer učinkovito naslavlja zahteve poslovnih okolij z manjšim obsegom skeniranja.
;
DR 5010C uporablja novo tehnologijo 3 Line Sensor, ki hitrost skeniranja barvnih dokumentov povečuje do te mere, da je enaka kot pri skeniranju črno-belih. Tri tipala v primerjavi z običajnimi tehnologijami za barvno skeniranje nudijo boljšo kakovost slike, saj odčitavajo vsako od barv istočasno. Barve tako ostanejo čiste in natančne, kar pomeni, da so barve na skeniranih dokumentih praktično enake kot na originalih.

Obe napravi nudita barvno korekcijo 3D, ki predstavlja naslednjo tehnološko novost. Ta povečuje natančnost barv na način, da pri skeniranju obdela vsak dokument posebej, pri čemer obravnava barvne razlike na originalu na ravni slikovnih točk. Rezultat je ostrejša in bolj verodostojna kopija.
;
»Z razvojem tehnologije, ki izboljšuje natančnost in hitrost skeniranja, izkazujemo Canonovo zavezanost ponudbi kakovostnih in hitrih naprav. Podjetja si želijo tako izboljšanja upravljanja z dokumenti in shranjevanja kot tudi možnosti za pošiljanje pomembnih dokumentov prek interneta. Cilj Canonovih novih naprav pa je, da bi bili ti procesi še bolj učinkoviti,« je dejal Sean Suematsu, višji produktni vodja v Canon Europe.

DR 2580C nudi tri gumbe, ki se jih lahko prilagodi potrebam uporabnika, s čimer omogoča enostavno rokovanje. Posameznemu gumbu se namreč lahko dodeli zmožnosti, kot so ScanTo Print, ScanTo PC in ScanTo Mailer, ki omogočajo neposreden prenos skeniranih dokumentov v tiskalnik, osebni računalnik ali za pošiljanje prek e-pošte. Posamezno zmožnost se nato pokliče z enim samim pritiskom na gumb.

Napravi sta že v osnovi opremljeni s standardnimi gonilniki TWAIN in ISIS ter programom CapturePerfect 3.0 in Adobe Acrobat 7.0. Ob tem sta združljivi z vrsto programov za obvladovanje dokumentov.

DR 2580C in DR 5010C bosta v Evropi na voljo maja.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.