Kyocera FS-C5020N za poceni barvno tiskanje

Uporabo barvnega tiska v podjetjih večinoma omejujejo visoki stroški. Kyocera Mita je predstavila nov namizni laserski tiskalnik formata A4, FS-C5020N, ki ob vdelani omrežni povezavi nudi vse prednosti barvnega tiskanja po izjemno nizki ceni. FS-C5020N je še posebej primeren za pisarniška okolja, kjer v glavnem tiskajo barvne dokumente formata A4, pri čemer nudi najnižje stroške tiskanja na trgu in posledično izredno nizke skupne stroške lastništva.

Novi Kyocerin barvni laserski tiskalnik je primeren tako za majhne pisarne, ki potrebujejo le en tiskalnik, kot tudi za oddelke v velikih poslovnih okoljih. FS-C5020N uporablja enako zanesljivo in kompaktno ohišje kot predhodni model FS-C5016N in je tako od konkurenčnih naprav manjši za polovico. Novi FS-C5020N tiska s hitrostjo 16 strani na minuto v črno-belem in barvnem načinu pri ločljivosti 600x600 dpi. Za optimalno kakovost pri tiskanju v barvnem načinu uporablja večbitno tehnologijo. (Sporočilo za javnost)

Poleg visoke hitrosti tiskanja natisne prvo stran v samo 16 sekundah. Je izredno zmogljiv, saj omogoča mesečno obremenitev do 85.000 strani. V osnovi je opremljen s 500-listnim predalom za papir, papirno shrambo pa je moč povečati s tremi dodatnimi 500-listnimi predali. Kot dodatna oprema je na voljo še enota za obojestransko tiskanje.


Za učinkovito obvladovanje obsežnih in zapletenih tiskalniških opravil je na voljo v osnovi 128 MB pomnilnika, ki ga je možno nadgraditi na do 1024 MB. Široke povezovalne zmožnosti vključujejo vzporedni vmesnik, USB 2.0 in hitri ethernet, na voljo pa je še en dodaten, prost vhod. Večvmesniška povezava omogoča neodvisno prenašanje podatkov z vseh štirih vhodov hkrati.

Kyocera za FS-C5020N nudi v osnovi splošno 2-letno garancijo. Dodatno Kyocera zagotavlja še garancijo za tehnologijo ECOSYS, ki znaša 3 leta ali 200.000 natisnjenih strani.

Cena tiskalnika: 459.708 SIT z DDV
Cena na natisnjeno stran v barvnem načinu zanaša 18,76 SIT, v črno-belem pa 3,37 SIT.

Dodatno gradivo

Tehnologija ECOSYS za dolgo dobo delovanja

Kyocerina barvna tehnologija ECOSYS temelji na izredno odpornih sestavnih delih z dolgo življenjsko dobo. Tiskalniki ECOSYS uporabljajo kot potrošni material le črnilni toner, s čimer omogočajo bistveno nižje stroške tiskanja v primerjavi s konkurenčnimi napravami in manjšo obremenitev okolja. Uporabniki lahko tako zahvaljujoč tehnologiji ECOSYS izkoriščajo prednosti barv, ne da bi zaradi tega dodatno obremenjevali svoj proračun.

Prednosti barv

Uporaba barv ne doprinese le k bolj profesionalnemu videzu dokumentov, temveč dokazano izboljšuje komunikacijo. Uporaba barv povečuje odzivnost – računi so na primer plačani hitreje, če so natisnjeni v barvah – in povečuje zanimanje. Kupci bodo na primer posvetili več pozornosti oglasu za nepremičnino, če je ta v barvah. Barve poleg tega izboljšujejo ozaveščenost, razumevanje in pomnjenje. Študentje se na osnovi barvnih študijskih materialov učijo hitreje in si zapomnijo več.

V pisarnah pa uporaba barv pomeni bolj učinkovito komunikacijo in višjo storilnost, saj barvne dokumente zaposleni hitreje obdelajo, predstavitve in poročila v PowerPointu so enostavnejše za pregledovanje, pomembne točke pa bolje poudarjene. Izboljšana komunikacija in storilnost imata neposreden rezultat – ustvarjanje in prihranek denarja, k čemur dodatno pripomorejo najnižji skupni stroški lastništva in tiskanja, ki jih zagotavlja FS-C5020N.

O podjetju Kyocera Mita:

Kyocera Mita je eden največjih svetovnih izdelovalcev in vodilni ponudnik računalniških zunanjih naprav, kot so omrežni digitalni fotokopirni stroji, laserski tiskalniki, barvni fotokopirni stroji, digitalne faksimilne naprave, večfunkcijske naprave in širok nabor rešitev za digitalno upodabljanje. Kyocera Mita je del skupine Kyocera, vodilnega svetovnega razvijalca in izdelovalca naprednih keramičnih in pridruženih izdelkov, kar vključuje tako telekomunikacijsko opremo, polprevodniške pakete kot elektronske komponente. V fiskalnem letu 2002 je skupina Kyocera ustvarila 7,78 milijarde USD konsolidiranih neto prihodkov.

O podjetju Xenon forte:

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetjem Xenon forte – Zagreb d.o.o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Mita v Sloveniji in na Hrvaškem. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte d.o.o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Fax: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.