Canon oplemenitil družino laserskih tiskalnikov Laser Shot

Canon je svojo družino tiskalnikov Laser Shot razširil z novima vstopnima modeloma, Laser Shot LBP3000 in LBP 2900. Obe napravi sta enostavni za uporabo in nudita popoln nabor naprednih zmožnosti. Laser Shot BP3000 natisne v minuti do 14 strani, nekoliko manj zmogljivi LBP2900 do 12 strani, kakovost natisov pa zagotavljata s povečano ločljivostjo 2400x600 dpi. Učinkovitost dodatno povečuje kratek čas izdelave prvega izpisa, ki znaša 9,3 sekunde. Kartuša, ki združuje navijalec in toner, zagotavlja enostavno zamenjavo iztrošenega materiala in bistveno manjše zahteve po vzdrževanju. (Sporočilo za javnost)

Visoko ločljivost tiskanja omogoča tehnologija Automatic Image Refinement, Canon pa je v novo napravo vgradil tudi druge najsodobnejše tehnologije, Canon Advanced Printing Technology (CAPT) in Smart Compression Architecture, ki ob uporabi vmesnika USB 2.0 zagotavljajo kratek čas prvega izpisa. Tehnologija CAPT omogoča tudi izredno enostavno uporabo, saj uporabnikom dopušča celovit nadzor nad tiskanjem prek čarovnika ali s pomočjo zvočnega pomočnika. S tem odpravlja tudi potrebe po velikem številu zunanjih gumbov in menijev.

Canon je v kartušo »vse v enem« poleg tonerja in navijalca vključil tudi elektrostatični polnilec, čistilec in druge razvijalne sestavne dele, s čimer je praktično odpravil potrebe po vzdrževanju. V primeru iztrošenosti se namreč enostavno zamenja cela kartuša.

Kljub visoki hitrosti sta Laser Shot LBP3000 in LBP 2900 tiha in v skladu s standardom Energy Star. Napravi porabita malo energije tako med delovanjem kot tudi v stanju pripravljenosti, s čimer dodatno prispevata k nizkim stroškom uporabe. Poleg številnih naprednih zmožnosti tiskalnika odlikujejo majhne mere ter izpopolnjena oblika.

V skladu z zmogljivostmi nova tiskalnika uporabljata 150-listni predal za papir, kar omogoča redke posege med delovanjem. Raznovrstno uporabo pa ob tem zagotavlja podpora za različne medije, kot so kuverte, A4, B4, A5 in pisemski papir. Nestandardni papir je noč vstavljati ročno, pri čemer se lahko uporablja medije širine od 76,2 do 25,9 milimetra in dolžine od 127 do 355,6 milimetra.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.