EROTICA - 2. salon erotične fotografije

Razstava EROTICA v galeriji Photon bo letos doživela svojo drugo izdajo. Prvičje bila kot fotografska skupinska razstava organizirana aprila lansko leto, zaradi izrednega zanimanja pa naj bi prerasla v vsakoletni pomladni pregled avtorske fotografije na temo erotike.

Ta zajema tako zvrst akta - upodobitve golega človeškega telesa, kot vseh drugih upodobitev ljudi, predmetov in situacij, katerih skupni imenovalec ali motiv je širše pojmovana erotičnost...
Kriterija pri izbiri avtorjev sta dva; prijavljena dela so nastala po letu 2000, če starejša, pa še niso bila razstavljena.
Sodeluje okrog 20 domačih in nekaj tujih fotografov, npr. Rajko Bizjak, Aleš Bravničar, Matjaž Prešeren, Goran Bertok, Janez Vlachy, Klemen Prepeluh, Božidar Dolenc, Bojan Salaj, Marjan Mutič, ter od tujih Stanko Abadžić, Luciano Bibulić, Đani Celija...(Sporočilo za javnost)Valentin Casarsa

Ob razstavi bo izšel broširan katalog (na voljo od 5. aprila) z reprodukcijami razstavljenih fotografij, uvodnim tekstom (avtor Boris Gorupič) in s podatki o avtorjih in razstavljenih delih.
Izbrana dela bodo na ogled tudi na spletnem portalu Photon (www.photon.si), kjer je prav tako možno videti pretekle razstave in dela domačih in tujih fotografskih ustvarjalcev.
V času razstave bodo enkrat tedensko organizirana vodstva s sodelujočimi avtorji, ki bodo razgrnili skrivnosti tega fotografskega žanra...


Lucianob Bibulic

Na otvoritvi razstave v petek, 8. aprila (ob 20. uri v galeriji Photon na Slovenski 14 v Ljubljani), bomo postregli s posebno ponudbo 'afrodiziačnih prigrizkov' cateringa Alexandra B. ob spremljavi 'sexy lounge' glasbe... Tokrat vstop samo za vabljene!
Razstava bo odprta za javnost od ponedeljka, 11. aprila do zaključka, 15. maja, po spodaj navedenem urniku. Vstopnina: 500 SIT za odrasle, 350 za študente in dijake.
Več informacij o projektu in slikovnega gradiva dobite na:
Galerija Photon
Slovenska 14
1000 Ljubljana
T: +386 1 4252725
M: +386 31 426967
E: E-pošta
www.photon.si
Open: 11-14, 16-19

Komentarji
milosh (@milosh) 8. april 2005 21:32
tole je vrjetn iz strani galerije prslo, tko da graja njim, da pisejo v "uradnem" pismu stvari kot si "okrog 20 avtorjev", kot da jih ne morjo prestet in da omenijo samo nekatere in ne vseh, ker 20imen pa res ni tesko nastet sploh ce ste jih ze skor polovico. pa se to, da napiswete kaj vse bo na otvoritvi pa otvoritev pa je samo za povabljene.
tole je moja graja na tistega k je tole spisal
tina (@tinekr) 11. april 2005 12:44
Pa tudi kakšna ženska je zraven, kar pa tukaj niti slučajno ni omenjeno.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.