Canonu nagradi DIWA za digitalna fotoaparata

Canon je prejel nagradi DIWA (Digital Imaging Websites Association) za digitalna fotoaparata EOS 20D in Digital IXUS 40. Canon EOS 20D je prejel platinasto nagrado za izdelek leta 2004 v kategoriji sistemskih digitalnih fotoaparatov, Digital IXUS 40 pa je prejel zlato nagrado v kategoriji kompaktnih amaterskih digitalnih fotoaparatov. Člani združenja DIWA skozi celo leto ocenjujejo in preizkušajo digitalne izdelke za upodabljanje, najboljše pa nagradijo z zlato, srebrno ali bronasto nagrado. Enkrat letno med prejemniki zlatih nagrad iz treh kategorij izberejo najboljši izdelek med najboljšimi in mu podelijo platinasto nagrado. (Sporočilo za javnost)

»Fotografija je za Canon strast, zato nas zelo veseli, da smo prejeli prestižni nagradi DIWA,« je dejal Mogens Jensen, direktor, Canon Consumer Imaging Europe. »Nagradi krepita našo zavezanost kupcem Canonovih izdelkov in postavljanju standardov na področju digitalne fotografije.«

EOS 20D, ki je bil predstavljen v avgustu 2004, odlikuje novo tipalo CMOS druge generacije in velikosti APS-C, ločljivost 8,2 milijona točk, hitrost snemanja 5 posnetkov na sekundo ter bliskavica ETTL II. Je prvi polprofesionalni fotoaparat z zmogljivostjo, hitrostjo in prilagodljivostjo vrhunskih fotoaparatov SLR. Združenje DIWA meni, da je EOS 20D naredil velikanski korak naprej v nikoli končanem procesu tehnološkega razvoja, izboljšav in doseganja popolnosti ter dvignil kakovost slike in zmogljivost fotoaparata na novo raven. Hkrati meni, da profesionalni in resni fotografski navdušenci sprejemajo ta fotoaparat zaradi njegove izjemne vrednosti glede na ceno.

Pri DIWI so prav tako pohvalili hitrost fotoaparata, za katero skrbi napredni Canonov procesor DIGIC II: »EOS 20D prehiti mnogo tekmecev pri hitrosti slikanja, procesiranja in shranjevanja ter pri odzivnosti.«

Izjemno oblikovalsko popoln Digital IXUS 40, predstavljen lani septembra, je rezultat preboja na področju materialov za leče, ki je enemu izmed najmanjših Canonovih fotoaparatov omogočil kar 3-kratno optično povečavo. Za odlično kakovost slik ob izjemni hitrosti skrbi nov namenski procesor druge generacije DIGIC II, ki je zadolžen za vse glavne funkcije fotoaparata. Enako tehnologijo je moč najti v profesionalnih digitalnih SLR-fotoaparatih EOS-1. Žirija je fotoaparatu Digital IXUS 40 podelila zlato nagrado zaradi njegovih skupnih značilnosti, zmogljivosti in vrednosti. Podelitev so pospremili z besedami, da je nagrado dobil zahvaljujoč ločljivosti 4 milijonov točk, 3-kratnemu optičnemu zoomu z dvema novima asferičnima elementoma UA (Ultra-high Refractive Index Glass Moulded (GMo) Aspherical lens), zmogljivosti procesorja DIGIC II ter 2-palčnemu zaslonu LCD. Pri DIWI so dodali, da je fotoaparat prepričal z izjemnimi zmogljivostmi kljub izjemno kompaktnim meram.


Podatki, ki jih je nedavno predstavil IDC , potrjujejo, da je Canon že tretje zaporedno leto vodilni na trgu digitalnih fotoaparatov v Zahodni Evropi. Canon je lani še izboljšal svoj položaj in zavzel 16,8-odstotni tržni delež. Prodal je več kot 25 milijonov ; enot digitalnih fotoaparatov pod različnimi blagovnimi znamkami. Canon je v letu 2004 v Zahodni Evropi prodal 4,2 milijona fotoaparatov SLR (D-SLR) in kompaktnih digitalnih fotoaparatov, kar je 66 odstotkov več kot leta 2003.

Glede na hitrost in zmogljivost Canon nudi vodilne fotoaparate v vseh segmentih D-SLR. Vsi izdelki so bili predstavljeni po januarju 2004:

· EOS-1Ds Mark II – 35 mm tipalo z ločljivostjo 16,7 milijona točk, 4 posnetki na sekundo
· EOS-1D Mark II – tipalo APS-H z ločljivostjo 8,2 milijona točk, 8,5 posnetka na sekundo
· EOS 20D – tipalo APS-C z ločljivostjo 8,2 milijona točk, 5 posnetkov na sekundo
· EOS 350D – tipalo APS-C z ločljivostjo 8,0 milijona točk, 3 posnetki na sekundo

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O združenju DIWA

Združenje Digital Imaging Websites Association (DIWA) je hitro rastoča skupina neodvisnih strokovnih spletnih medijev, ki se posvečajo digitalnemu upodabljanju. DIWA podeljuje nagrade izdelkom izključno na podlagi analize več testnih rezultatov različnih preizkuševalcev, ki preizkušajo različne vzorce enakega izdelka. Uporablja se zelo podrobna in celovita standardizirana procedura ocenjevanja, prilagojena posameznim kategorijam izdelkov. ;

O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih tržiščih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirni stroji, tiskalniki, skenerji in fax rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje ; Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: ;+386 (1) 530 87 14
Faks: ;+386 (1) 530 87 45
[email protected]

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.