Canon Akademija ponovno vpisuje

Canon Adria kupcem Canon digitalnih kamkorderjev ponovno ponuja možnost vpisa na Canon Akademijo, kot novost pa uvaja tudi smer EOS digitalna fotografija, ki pa je namenjena kupcem EOS digitalnih fotoaparatov

Vrhunska tehnologija, oplemenitena z znanjem in navdušenostjo, daje nepozabne rezultate. Opogumljeni z množičnim odzivom konec lanskega leta, Canon Adria kupcem Canonovih digitalnih kamkorderjev ponovno nudi brezplačni izobraževalni tečaj na Canon Akademiji s področja digitalnega videa. Poleg tega pa Canon Akademija letos odpira nov oddelek, in sicer za digitalno fotografijo, v katerega so povabljeni kupci digitalnih fotoaparatov Canon EOS. Canon Akademijo za video bo vodil Veljko Jukič, novinar, fotoreporter in TV-producent. Canon Akademijo za digitalno fotografijo pa bo vodil Matjaž Intihar, urednik revije in spletne strani e-Fotografija ter avtor prve slovenske knjige o digitalni tehnologiji, namenjene digitalnemu fotografskemu izobraževanju. Na prvem izobraževanju Canon Akademije so v Canon Adrii izšolali prek 150 kupcev, do konca poletja pa naj bi se izobraževanj udeležilo vsaj dvakrat več kupcev. (Sporočilo za javnost)

Predavanja za kupce digitalnih video kamer so razdeljena v pet vsebinskih sklopov, in sicer na osnove, skrivnosti in možnosti dela s Canonovo opremo, osnove snemanja in filmskega izražanja, načela kadriranja, izražanje skozi video zgodbo ter zasnova zgodbe, povezovanje kamere z računalnikom, zajem posnetkov iz kamere v računalnik in razvrščanje posnetkov po kadrih. Slušatelji bodo spoznali še črno magijo videa, ki obsega obdelovanje videa in zvoka ter oblikovanje menijev na nosilcih VCD in DVD. Spoznali bodo tehnike izvažanja posnetega in zmontiranega materiala na različne medije, izdelave DVD-jev, izdelave arhiva v visoki ali v nizki ločljivosti in možnosti za izvažanje filma za prenos prek interneta.

»Zaradi uspeha lanske akcije smo se odločili, da bo akademija postala stalen proces. Torej bo vsakdo, ki bo kupil Canonov kamkorder na slovenskem trgu, povabljen na šolanje,« je povedal Jure Culiberg, direktor podjetja Canon Adria.

»Sama akcija časovno ne bo omejena in bo potekala vsaj celotno letošnje leto. Zaradi uspeha video akademije smo se odločili, da podobno šolanje ponudimo tudi vsem kupcem digitalnih fotoaparatov EOS,« je dodal Tomaž Svetičič, vodja oddelka foto/video v Canon Adrii.

Canon Akademije se bodo tako lahko udeležili vsi kupci fotoaparatov D-SLR Canon EOS, ki so le-te kupili po 1. aprilu letos. Canon Akademija bo kupcem digitalnih fotoaparatov Canon EOS ponudila izobraževalne vsebine na področju osnov uporabe digitalne tehnike in Canonovih izdelkov, zmožnostih, ki jih nudi EOS 350D, ter obvladovanja fotografij s programom ArcSoft PhotoStudio.

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O predavateljih:
Canon Akademijo za video bo letos vodil Veljko Jukič, sicer novinar, fotoreporter in TV-producent. Veljko Jukič že 25 let poroča o dogajanju s Formule 1, kjer vsako leto pokriva od 12 do14 dirk za revijo Avto fokus, občasno sodeluje tudi z japonsko agencijo ZEROBORDER in Reuters ter z nekaterimi revijami na Češkem, Slovaškem in s področja bivše Jugoslavije. Jukič ima na področju TV in videa 12 let izkušenj, in sicer pri produkciji raznovrstnih TV-oddaj o avto-moto športu za A Kanal (Avto times), POP TV (Avtodrom), za Televizijo Slovenije pa je produciral vrsto informativnih spotov v oddajah Dobro je vedeti. Sodeloval je tudi s TV3, mrežo LTV, kot koproducent in snemalec pa tudi za HTV pri dokumentarcu o skupini Prljavo Kazalište. Deluje tudi kot kamerman in voditelj oddaj, trenutno pa pripravlja dva dokumentarca, o evropskem prvaku v motokrosu Sašu Kraglju in svetovnemu prvaku v jet skiju, Roku Florjančiču.

Predavatelj Canon Akademije za digitalno fotografijo bo Matjaž Intihar, ki je avtor prve slovenske knjige o digitalni tehnologiji e-Fotografija, namenjene digitalnemu fotografskemu izobraževanju. Intihar je lastnik in urednik brezplačne revije e-Fotografija, s katero je kot prvi v Sloveniji začel predstavljati digitalno fotografsko tehniko v vsej svoji širini, ter spletne strani www.e-fotografija.com. Intihar se s tehnologijo za digitalno obdelavo slik ukvarja že 28 let, leta 2004 pa je postal član mednarodne organizacije za testiranje in nagrajevanje digitalne tehnike DIWA (Digital Imaging Websites Association). Pred devetimi leti je začel s pisanjem člankov v reviji Moj Hobi, prav toliko časa pa sodeluje tudi s podjetjem Canon.

O Canon Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje ; Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: ;+386 (1) 530 87 14
Faks: ;+386 (1) 530 87 45
melita.klopcic@canon.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.