Canon zaokrožil paleto izdelkov iR

Canon je svojo paleto večfunkcijskih tiskalnikov iR razširil z novima črno-belima večfunkcijskima tiskalnikoma iR 5570 in iR 6570. S hitrostjo tiskanja 55 oziroma 65 strani na minuto in hitrim časom ogrevanja, ki znaša le 30 sekund, sta optimalna rešitev za organizacije, ki izvajajo obsežna tiskalniška opravila. Novi napravi zaključujeta Canonovo ponudbo izdelkov za pisarne, ki je s starostjo manj kot 12 mesecev ena najmlajših družin pisarniških izdelkov na trgu, pri čemer nudi najširšo izbiro za izpolnjevanje raznovrstnih poslovnih zahtev.

iR 5570/6570 podpirata Canonovo edinstveno platformo MEAP in z zmožnostmi za tiskanje, kopiranje, skeniranje in pošiljanje dokumentov služita različnim področjem poslovne komunikacije. Napravi nudita vrsto zmožnosti za varno tiskanje dokumentov, s katerimi Canon naslavlja vedno večjo skrb za varnost na delovnem mestu. Po podatkih raziskave ImageTrak – Computing, ki je bila objavljena septembra lani, je namreč kar 95 odstotkov od 4.000 vodij IT-oddelkov izpostavilo varnost kot največjo skrb. Canonovi novosti zmanjšujeta tveganje glede nepooblaščenega dostopanja do zaupnih podatkov in informacij z možnostjo šifriranja vsebine na disku ter brisanja vsebine v skladu z varnostno politiko. (Sporočilo za javnost)

Naprava za obvladovanje identitete na ravni oddelčnih uporabnikov omogoča zaščito dostopa do tiskalnikov z uporabo gesel, funkciji Secure Print in Mailbox pa zagotavljata, da lahko zaupne dokumente s tiskalnika pošilja ali tiska samo njihov avtor. Šifriranje in ščitenje z gesli se lahko uporabi tudi za datoteke PDF, ki se ustvarjajo iz skeniranih dokumentov, kar dodatno zmanjšuje možnosti za nepooblaščeno pregledovanje in tveganje glede informacijskih razpok. Z uporabo načina za optično prepoznavanje znakov Searchable PDF lahko uporabniki pregledujejo ali oblikujejo datoteke s podporo za hitro iskanje informacij.»Črno-beli večfunkcijski tiskalniki še naprej prevladujejo na trgu, in čeprav se to področje hitro razvija, bodo enobarvne rešitve še vedno predstavljale glavnino zahtev v organizacijah. Zato našo ponudbo naprav za pisarne stalno prilagajamo, s čimer so vedno bolj enostavne za uporabo, izpolnjujejo varnostne zahteve in predstavljajo najboljše rešitve za potrebe poslovnim delovnim postopkom,« je dejala Diana Knezevic, vodja izdelkov v Canon Europe.
;
Poleg varnostnih možnosti sta iR 5570 in 6570 oblikovana z mislijo na uporabnike z omejenimi zmožnostmi za uporabo, s čimer omogoča uresničevanje vsakršnih, tudi upravnih predpisov. Za osebe s slabšim vidom ali slepe nudi dodatno napravo za glasovno vodenje, ki potrjuje izbiro posamezne funkcije na upravljavski plošči. Dodatni program za oddaljeno uporabo omogoča zaposlenim, ki fizično ne morejo do naprave, popolno uporabo njenih zmožnosti neposredno z ; osebnega računalnika in med skeniranjem, dodatno držalo pa omogoča enostavnejše rokovanje za uporabnike na invalidskih vozičkih.

Ena izmed pomembnih odlik novih Canonovih večfunkcijskih tiskalnikov je neposreden dostop do interneta, ki omogoča tiskanje spletne vsebine ali datotek PDF neposredno s spletnih strani prek uporabniškega vmesnika. Ta zmožnost je idealna za uporabnike, ki potrebujejo informacije, ko so na poti ali se nahajajo na lokaciji, kjer ni javnega internetnega dostopa. V velikih organizacijah zmožnost omogoča dostop do intraneta neposredno z naprave, kar pomeni, da lahko enostavno natisnejo pogosto uporabljane dokumente, kot so obrazci za napoved dopusta, pogodbe ali navodila za uporabo.

»Naši novi izdelki pomenijo nov preboj na področju razvoja in inovacij, o čemer priča tudi Canonovo prvo mesto na področju črno-belih večfunkcijskih naprav v Zahodni Evropi,« je še dejala Knezeviceva.

iR 5570 in iR 6570 ustrezata tudi direktivi RoHS Evropske unije, ki omejuje uporabo okolju škodljivih materialov. Direktiva bo pričela veljati julija prihodnje leto, do takrat pa bodo proizvajalci morali zagotoviti ustreznost izdelkov in sestavnih delov. Canonovi tiskalniki so na direktivo pripravljeni že danes, saj pri njihovi izdelavi uporabljajo reciklirano plastiko.

Podpora za dostopanje do interneta in zmožnosti za uporabnike z omejenimi možnostmi uporabe so združljive tudi z obstoječimi Canonovimi izdelki serije iR xx70. Večfunkcijska tiskalnika iR 5570 in iR 6570 bosta v Evropi na voljo v maju.


O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih tržiščih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirni stroji, tiskalniki, skenerji in fax rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje ; Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: ; ; ;+386 (1) 530 87 14
Faks: ; ; ;+386 (1) 530 87 45
melita.klopcic@canon.si ; ;
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.