Digitalna akademija

Fotografija je v svoji skrajnosti brez dvoma umetnost. Na začetku in vedno poslej pa je veščina. Veščina, ki se poglablja in postaja vse razsežnejša. Več vemo o njej, bolj jo cenimo, vse bolj nas tudi veseli. Nespametno je poskusiti ustaviti čas, mnogo bolj čarobno pa je, ko nam to vsaj na videz uspe. In vendar ne gre za čas, pomembnejši je pogled, ki smo si ga izbrali, nas je očaral in smo ga dobro zabeležili. To je fotografija.

"To je moja fotografija" je občutek, ki ga skoraj vsi poznamo. Ujeli smo pravi trenutek; svetloba je bila prava, fotoaparat jo je dobro zabeležil, kompozicija nam je uspela. Je uspela po naključju ali smo načrtovali izid in pričakovali uspeh? (Sporočilo za javnost)

Digitalna akademija je ustanovljena, da bodo tudi ljubiteljski fotografi s svojim znanjem vplivali na izid, da bo fotografiranje postalo veščina, narejene fotografije pa nam bodo v veselje. In le tako bodo v veselje tudi drugim, sorodnikom, prijateljem, znancem in morda celo kdaj tudi obiskovalcem kake galerije.

Na tečajih Digitalne akademije se ne bomo učili kako postati vrhunski umetniški fotograf, to bi bilo pretirano in naduto. Učili pa se bomo vseh veščin, ki jih zajema fotografija. Učili se bomo razmišljati na fotografski način. Najmanj zaslutili pa bomo tudi veselje, ki nam ga fotografija prinese.

27. maja ob 14h bomo v Digitalni akadamiji prižgali luči. Predstavili vam bomo našo vizijo, projekte, ki nas čakajo v bližnji bodočnosti, predvsem pa kompetentno, izkušeno ekipo predavateljev, ki si želijo svoje znanje ter izkušnje deliti z vsemi vami, ki si želite lažjega, svetlejšega vstopa v digitalno dobo fotografije. Predstavitev bo vodil mojster fotografije g.Oskar Karel Dolenc, obenem pa se vam bodo predstavili tudi vsi ostali predavatelji ( Bojan Dobravc, Veljko Jukič, Primož Jerončič, Matjaž Intihar…), ki se vam bodo predstavili s svojim dosedanjim delom in programi, ki jih bodo vodili.

Življenje je zdaj povsod prežeto z digitalno tehnologijo. Ostane nam le še, da jo obvladamo.

Vabljeni !

Prosimo za prijavo!

www.digitalna-akademija.com
Komentarji
Matej Herbst (@matto) 25. maj 2005 14:15
Zanimivo mojster Dolenc, je pravi mojster v fotografiji, predavanje bo na nivoju, g. Jukiča tudi poznam pravi tehnik.

Ne bom se pa ga udeležil, ker mi ne odgovarja en predavatelj, tako da prosim tistega, ki se bo udeležil, da nam kaj poroča ob kakšni kavici
Ciril Jazbec (@Gandalf) 25. maj 2005 15:08
u noro.

tole pa je novica in pol.

verjetno bom sel na photo shop 3. ce bo dovolj zahteven. pa tudi na studijsko..ce bo na nivoju.

res noro. vprasanje ce bo dovolj zanimanja.
olkient (@olkient) 25. maj 2005 19:26
Zanimanje je hvala tudi vašemu forumu izredno, tako da ko se bo stvar zagnala s polno paro, bo prav zanimivo!! Glede predavateljev pa , kakor koli obrnemo, vsi so strokovni,z veliko izkušnjami, če pa gledam na všečnost, potem je pa res, za miss slovenije ne bi izbral nikogar!!! hahaha

itak pa na predstavitev in pogostitev vabljeni vsi.....ma če drugega ne, je zastonj!!!

lp Jure
milosh (@milosh) 29. maj 2005 01:04
upam da ne bo tako kot flesh delavnica ki so jo nekateri izmed teh organizirali
Matej Herbst (@matto) 2. junij 2005 12:36
No se je kdo udeležil kako je bilo?
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.