Canon izboljšuje delovne tokove papirnih dokumentov

Canon je predstavil nova skenerja CanoScan LiDE 60 in CanoScan LiDE 25, ki ju poleg elegantne oblike in enostavne uporabe odlikuje izredna kakovost skeniranja. CanoScan LiDE 60 in CanoScan LiDE 25 sta debela samo 40 oziroma 34 milimetrov, oba pa ponujata ločljivost 1200x2400 dpi in 48-bitno barvno globino. O priročnosti uporabe priča uporaba vmesnika USB tudi za napajanje, preklopni pokrov za skeniranje večjih predmetov ter prilagodljive tipke za hitro izbiranja najpogosteje uporabljenih funkcij. (Sporočilo za javnost)

Oba sta vrhunsko oblikovana in ponujata široke funkcionalnosti, kar LiDE 60 nadgrajuje še z izredno hitrim delovanjem, ki ga omogoča uporaba vmesnika USB 2.0. Predogledi so tako na voljo že v devetih sekundah. Oba nova skenerja doprineseta k učinkovitosti delovnih tokov dokumentov s pomočjo neposrednega skeniranja dokumentov v datoteke pdf. LiDE 60 za uporabo te funkcije namenja posebno hitro tipko, medtem ko je pri LiDE 25 potrebno funkcijo izbrati v upravljavskem programu Canon Toolbox. Neposredno pretvarjanje originalov v datoteke pdf odpravlja potrebo po dodatni programski opremi za konverzijo datotečnih formatov, ob tem pa je obstoječim datotekam pdf, narejenih s skenerjema, moč enostavno dodajati nove strani oziroma nove skenirane dokumente. Uporaba samodejnega optičnega prepoznavanja znakov pa omogoča, da se besedilo v datoteki pdf lahko ureja in preiskuje.Canonova novinca sta oblikovana za čimbolj enostavno uporabo. Oba namreč ponujata tri gumbe za hiter dostop do funkcij za skeniranje, kopiranje in pošiljanje elektronske pošte. Gumbom je mogoče z uporabo programa Canon Toolbox dodeliti najpogosteje izvajana opravila. Enostavni uporabi so Canonovi oblikovalci sledili tudi pri pokrovu skenerja, ki se prelamlja v obliki črke Z ter tako omogoča skeniranje debelih knjig in drugih premetov nepravilnih oblik. LiDE 60 je opremljen še s pokončnim stojalom, ki omogoča bistvene prihranke delovnega prostora.

Uporabniki s funkcijo Multi-Photo prihranijo tudi veliko časa. Na skenirno površino lahko razporedijo več originalnih slik, ki jih nato skener istočasno pretvori v več posamičnih slikovnih datotek. Poleg tega so lahko originali poljubno razvrščeni po skenirni površini, saj funkcija Multi-Photo samodejno odkriva, obreže in poravnava posamezne slike. Zaradi napredne Canonove optike in skeniranja v datoteke pdf sta skenerja LiDE 60 in LiDE 25 odlična izbira za obdelavo fotografij in besedil.

LiDE 60 uporabnikom zagotavlja natančnejše tiskanje skeniranih fotografij, za kar uporablja funkcijo Easy Colour Matching Print. Ta z enim samim klikom samodejno uskladi nastavitve Canonovega barvnega tiskalnika in skenerja, s čimer doseže večjo skladnost natisnjene in originalne fotografije.

Nova Canonova skenerja sta opremljena s kakovostno programsko opremo, ki širi osnovne zmožnosti in prinaša dodano vrednost. Programska oprema vključuje programa za kakovostno optično prepoznavanje znakov in digitalno upodabljanje Caere OmniPage SE in ArcSoft PhotoStudio ter gonilnik ScanGear, ki podpira zmožnost QARE (Quality Automatic Retouching and Enhancement) Level 3 za inteligentno popravljanje slike in obnavljanje originalov. QARE Level 3 prek intuitivnega vmesnika omogoča odpravljanje sledi prašnih delcev in praske, obnavljanje nasičenost barv in zmanjšanje zrnatosti filma z nekaj preprostimi kliki na miško, kar prihrani ure časa za ročno retuširanje slik. ScanGear se lahko uporabi tudi kot samostojni gonilnik, kar pomeni, da lahko uporabniki pričnejo s skeniranjem in slike shranijo brez poganjanja aplikacije, ki bi bila združljiva z gonilnikom TWAIN.

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirni stroji, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     +386 (1) 530 87 14
Faks:    +386 (1) 530 87 45
melita.klopcic@canon.si  
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.